logomamaninjashop

Какво е Коледа без коледна звезда

От десетилетия красивите цветове на коледните звезди се свързват с най-хубавото време от годината. Празничната комбинация от прясно изпечени бисквити, светлина от свещи и цъфнали коледни звезди се е превърнала в ритуал, който прави Коледа толкова специална. Но седмици преди да дойде време за коледните пости коледните звезди вече разкриват своя потенциал.

Ето какво ни съветват експертите по отглеждането на това цвете от Stars for Europe, така че коледните ни звезди да изглеждат по възможно най-добрия начин седмици наред.

Коледните звезди имат нужда от светлина и топлина

Коледните звезди се чувстват добре на топло и светло място, далеч от течение. Идеална за тях е температура между 15 и 22 градуса, което ги прави подходящи за спални и всекидневни. Тъй като коледната звезда произхожда от тропическо Мексико, тя има нужда от много светлина. През зимните месеци ще се чувства добре на южен прозорец. Пряката слънчева светлина не е проблем, тъй като при нашия климат от средата на октомври нататък няма опасност върху листата да попадне твърдe много слънчева светлина. Но пък за да расте и да се развива, е нужда достатъчно светлина. От друга страна, те не обичат да са на течение, така че трябва да ги поставите на заветно място. Ако около растението става течение, може да започнат да му капят листата.

Как да поливаме коледната звезда

Коледната звезда се нуждае от различно количество вода в зависимост от локацията, температурата в помещението, размера на растението и саксията. За стандартна саксия с диаметър 13 см е достатъчна една малка чаша вода, т.е. около 0,2 литра. Това предотвратява запушването на порите в почвата и подгизването им. За мини коледни звезди е нужна не повече от една малка чашка за шот. Излишната вода, която все още е в саксията след 10 минути, трябва да се отстрани.

Поливайте коледната звезда, когато почвата е видимо суха. Ако растението се намира близо до радиатор в суха стая, може да трябва да го поливате всеки ден, а ако е на друго място през ден или веднъж на три дни. Може да проверите, като внимателно повдигнете растението. Ако се усеща леко, време е да го полеете. Трябва да отбележим, че малките саксии изсъхват по-бързо от големите, така че ще трябва да ги поливате по-често. Мини коледните звезди трябва да се проверяват всеки ден. Също така, можете да поливате тези растения, като ги накисвате отдолу, при което почвата се напоява по-добре, отколкото при нормалното поливане. Ако се чудите, по-добре коледната звезда да остане малко по-суха (отколкото твърде влажна) и да я поливате по малко и по-често, а нерядко, но с много вода. Коледните звезди са много дълготрайни, когато ги наторявате веднъж в седмицата, като започнете около четири седмици след закупуването, с течен тор за цъфтящи стайни растения според дозировката, указана на етикета.

Показатели за високо качество

Ако изберете качествено растение и следвате всичките тези препоръки, вашите коледни звезди ще цъфтят дълго време. Качественото растение може да се познае по това, че няма нарушения на целостта на листата и има малки жълти пъпки в средата. Почвата не трябва да е нито суха, нито подгизнала. Търговецът, който наистина обича цветята, със сигурност ще е поставил коледните звезди далеч от течението на входа.

Важно е да увиете вашата коледна звезда в хартия, докато я пренесете у дома, за да я предпазите от течението и температурите под 12 градуса. Това ще я предпази от увреди, които първоначално не са видими, но могат да доведат до преждевременна загуба на листа след няколко дни.

2020 poinsettia 01000 Christmas Green Spirit 06

Естествена украса с коледна звезда

Природосъобразният начин на живот е изключително актуален. Интериорният дизайн използва растения и естествени материали в декорирането на дома, за да създаде уютна и приятна атмосфера, която да ви подкани да се отпуснете. През есента и зимата коледната звезда разкрива цялата си прелест като едно истинско естествено бижу и играе важна роля в оформянето на интериора. През зимата стаята свети, благодарение на ярките цветове на това прелестно растение. 

В тон с природата

Дневната става зелена. Растенията и естествените материали играят важна роля в актуалната тенденция за природосъобразен начин на живот. За любителите на природата зимната гора е почти неизчерпаем източник на клонки, шишарки и други естествени материали, които са популярни елементи от красивата декорация в сезона на празниците.

Проста дървена маса, голи стени в бледи тонове и неукрасена елха оформят фона за празника. Звездите в подредбата са коледните цветя.

poinsettia 6

Модерен природосъобразен живот с нотка винтидж: меките зелени тонове имат естествен успокояващ ефект и създават релаксираща атмосфера. Кремавият цвят на коледната звезда създава прекрасен контраст в този зимен натюрморт. С този класически венец от елхови клонки, украсен с шишарки, кремавите цветове на коледната звезда са красив, сияен акцент.

Screenshot 2020 12 09 at 14.17.03

 

Естествена топлина през празничния сезон

Внесете хармония в зимния дом с естествената коледна топлина. Съчетайте топли, земни тонове, за да трансформирате стаята в убежище на спокойствието, което ви подканя да се отпуснете и да релаксирате. Купа с кремави коледни звезди, разположени сред клонки и сухи цветя носят усещане за природна красота. Кремава коледна звезда в обикновена саксия върху дървена стълба със свещи, съчетана с коледен венец от сухи цветя: тази аранжировка комбинира естествени нюанси и има деликатно и успокояващо присъствие. Сухите цветя са актуални. Рисунки с растения украсяват стените, но да не забравяме и живите цветя. През зимата цъфтящата кремава коледна звезда се съчетава добре с всички стилове и внася топлина във всяка стая. 

Screenshot 2020 12 09 at 14.17.24

 

Коледно червено

Коледните звезди в топли нюанси като праскова, роза, розово или цвят сьомга ще будят възхита в дома още от октомври, като осигуряват чудесни цветни акценти, които се съчетават добре с прости изчистени декорации. Но независимо дали в модата, козметиката или интериорния дизайн, червените тонове са актуални. 

 

Screenshot 2020 12 09 at 14.17.16Когато използваме само цветовете на коледната звезда, можем да се радваме на наситените им багри и впечатляваща издръжливост. 

Съвет: веднага след отрязването натопете подрязаните крайчета на стеблата на коледната звезда първо за няколко секунди в топла вода около 60°C, а веднага след това в студена вода, след това ги поставете в тръбички пълни с вода.

 

Три идеи за коледни подаръци

poinsettia 4

Последно променена в Сряда, 09 Декември 2020 14:41

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам