logomamaninjashop

Любимите ни ЛИДЛ продукти!

Автор: Мария Пеева & Яна Пеева
 
Вдъхнових се от толкова много коментари и любими продукти на участниците в нашата томбола за ваучери в ЛИДЛ. Хора, страхотни сте, та вие сте споделили цели готови списъци за пазаруване! И някои са ги направили точно като за моя съпруг, който обича да му изготвям списъка в точната последователност, в която стоките са подредени в магазина :)
Много благодаря за чудесните препоръки, и си признавам, че някои продукти ги добавих в моя списък, защото досега дори не бях ги открила, а уж се мисля за много опитна в пазаруването. Затова, вдъхновена от вас, помолих Яна и Теодор да се огледат из магазина за нашите любими продукти, а защо и да не пробват нещо съвсем ново. 

След обстойно преглеждане на стотиците коментари, набързо си спретнахме един списък за неделното пазаруване. Гледам да пазарувам всеки ден или на два дни, за да имаме свежа храна вкъщи - а и след години нагаждане установих, че не се справям добре с планирането на седмични менюта и предпочитам да решаваме от ден за ден какво ни се хапва. Едно пазаруване за нас обикновено протича така - внимателно разглеждане на плодовете и зеленчуците, задължително минаване през печивата, дори и да нямаме намерение да си купуваме хляб - винаги взимаме нещо на Борис да си хапва, докато сме в магазина. Много от вас са споделили, че правят същото и най-обичат земелите - ние предпочитаме гевречетата със сусам и сирене, страхотни са! Хлябът със семена пък ни е любим за сандвичи. 
Какъв пазар е изобщо, ако не хапваш нещо, докато майка ти вършее из магазина?

После минаваме през витрините с месо и риба. През лятото често хапваме скара - несъмнен фаворит на цялото семейство са факличките за барбекю, както и овкусените ребърца. Аз си падам и по ципурата, но Теодор ме гледа лошо всеки път, когато посегна към нея, затова я внасям вкъщи тайно и я готвя само за обяд, когато сме си двамата с Боби. 

След месото стигаме до любимото ми място - хладилниците със сирената и тематичните седмични продукти. На мен ми е любима италианската седмица, а за късмет тази беше точно такава. Сдобихме се с кори за лазаня и паста - джирасоли с радичио и бекон. Знаете ли, че джирасол значи слънчоглед на италиански? Така изглежда и тази паста, като слънчогледи! Винаги имам в хладилника една опаковка с подобна пълнена паста, защото е перфектният бърз обяд за мен и Борис. Сварявам я, понякога слагам малко песто, малко пармезан и черен пипер или пък малко маскарпоне и имаме хапване за 10 минути. Борис много ги обича, аз също! Сдобих се и с маскарпоне, не успях да устоя! Купих и от любимото ми биволско кисело мляко на Родна стряха. 
 
Тук искам да вметна, че най-любимият ми за всички времена продукт на Лидъл вече го няма и съм адски тъжна. Ако трябва да избера едно нещо, което искам винаги да имам в хладилника и което мога (и съм) да ям директно от кутията по всяко време на денонощието - това е беконът на лентички на Clean label. За мое огромно съжаление изчезна преди известно време, след това отново беше забелязан, но в момента го няма. Ако го откриете някъде, купувайте и пращайте насам, че искрено страдам за него!

По препоръка от коментарите грабнах и една сладкарска извара на Pilos, която смятам да превърна в крем за торта по-късно следващата седмица. Никога не съм я опитвала, но съм чувала толкова хубави неща, че само си търсех повод. 
 
По-рано през седмицата си купих форми за ледени близалки, за да правя на Борис, но осъзнах, че нямам с какво да ги напълня. Затова сега взех от любимите ми замразени малини, от които поддържам постоянно количество във фризера, кокосово мляко и лимети (които също са ми любими, незаменими са с джин с тоник!), както и прясна мента, от тази която се продава заедно с корените, за да направя смес за плодови ледени близалки. 
Това след няколко часа ще се превърне в ледена близалка!

Вече бяхме напазарували порядъчно, когато осъзнах, че ми липсват важни неща като лютеница!!!, сушени домати!!! и нещо сладичко за Теди - пудинг на Milbona, от тези в големите кафяви кутийки. Докато търчах като свободен електрон, за да ги намеря и сложа в количката, погледът ми случайно попадна върху огромна кутия с отвертки! Сега, сигурно ще ми се смеете, но аз много обичам отвертки. Обичам и чукове, и винтоверти, и всякакви други такива полезни за дома неща, но отвертките са ми любими. За нещастие моят комплект, с чиято помощ успях да сглобя почти цял един апартамент бременна в 8мия месец изчезна безследно и последните месеци все ми се случва да ми трябва отвертчица за нещо, пък аз да нямам. И ето, провидението и лидъл ме срещнаха с пълен комплект отвертки точно в правилния момент. И си ги купих, естествено! 
Всяка уважаваща себе си жена трябва да има пълен набор отвертки!

След това се сдобихме и с био фузили, мюсли с бял шоколад и плодове, брашно и шоколад за готвене, че даже и с букет цветя, напълнихме всичко в торбите и докато Борис дъвчеше последните хапки от геврека си успяхме да се изнижем преди да съм си харесала още нещо, което непременно трябва да има вкъщи. Този път успяхме да не купим никакви бебешки дрешки, което си е абсолютно постижение, но пък детето така или иначе беше облечено с тениска на Lupilu, така че... то е ясно. Ако вече не бяхме рекламни лица на магазина, щях веднага да се кандидатирам да ни вземат!
И не мога да не споделя нещо забавно. У дома си имаме и най-НЕлюбим продукт на ЛИДЛ. Веднъж, обзета от луд ентусиазъм да експериментирам, купих машинка за подстригване. Най-вероятно този продукт е чудесен и много семейства го ползват успешно, включително и приятелката ми, която ми го препоръча. Но аз не умея, просто не ме бива. И добре си го знам, защото веднъж вече експериментирах с прическата на моя Иван, още по времето, когато бяхме ученици и на мода излязоха едни такива "канадски ливади" с високо бръснати вратове. Тогава той за първи и последен път ми позволи да докосна косата му с режещ инструмент. Затова и беше много скептичен, когато купих въпросната машинка. Но изглеждаше толкова лесна за употреба! И така, Алекс, моят шестгодишен, смело и безотговорно реши да се подложи на машинката. Ефектът според мен беше доста приличен, може би защото меката детска косица някак прикрива дупките и неравностите. Детето се хареса, особено с шапка. Момчетата обаче категорично отказаха да ги доближа с машинка в ръка, а скоро след това и по някаква причина машинката изчезна безследно. Убедена съм, че някой я е скрил в дълбока нелегалност. Мисля да я изровя и да я пробвам на котката, все пак пари са дадени, а и може да се окаже, че съм недооценен фризьорски гений.
ЛИДЛ, ако някой защитник на котешките права ме осъди в близко бъдеще за ужасяващата прическа на котарака ми, обещавам да поема цялата вина. :)
 
Та толкова за нашия списък, надявам се да ви е полезен. :)
Последно променена в Вторник, 09 Юли 2019 20:02

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам