logomamaninjashop

Зов за помощ

Автор: Надя Колева

Мечтая за деня, в който ще вляза във Фейсбук и няма да видя нито един пост, свързан със зов за помощ за лечение. Това ще означава, че държавата си е свършила работата и се грижи за хората, които по стечение на обстоятелствата са се разболели и имат нужда от сериозна подкрепа.

Уви, за съжаление тези постове все повече зачестяват. И аз не мога да остана равнодушна към нито един от тях. Защото застраховка „Здраве“ няма.

Поредният такъв пост видях сутринта в неделя, на 1-ви октомври. Този път постът беше от един особено специален човек – учителка в гимназията, в която съм учила. Ще спомена името на гимназията, защото вярвам, че всеки неин възпитаник трябва да носи в сърцето си свещения завет на основателя ѝ – Васил Априлов. Днес тя се нарича Национална Априловска гимназия – първото училище в България. Всеки, който се е докоснал до това място, усеща силата, която и до днес, по особен начин, се носи като ореол около гимназията. Всички ние, нейните възпитаници, имаме нелеката задача да съхраним и продължим делото на Васил Априлов, да показваме човещина и разбирателство, да бъдем единни.

Ето защо, когато видях призива на една от най-обичаните учителки, които преподават в гимназията, не можах да го подмина.

Включвам нейните думи, с надеждата да достигнат до повече хора и с вярата, че макар държавата невинаги да ни подкрепя, ние всъщност сме едно силно общество, което е в състояние да подкрепи онези хора, които най-много имат нужда от това. Днес това е една българска учителка, г-жа Митка Георгиева, която е изключително отдаден на работата си човек. А ето и нейния зов за помощ:

22089905 1912730655646818 4804374584475659680 n
ДО МОИТЕ БЛИЗКИ, ПОЗНАТИ, ПРИЯТЕЛИ,
ДО МОИТЕ СТОТИЦИ УЧЕНИЦИ

ЗОВ ЗА ПОМОЩ

Животът ми отреди съдбата да се боря с тежка и коварна болест – остра миелоидна левкемия. Тази борба продължава вече повече от 6 години. В последно време съм подложена на терапия със скъпоструващ медикамент, закупуването на който вече не е във възможностите на моето семейно обкръжение. Така, искам или не, съм принудена да отправя МОЛБА КЪМ ВСИЧКИ ВАС за събиране на средства за лечението ми според личните възможности.
Средствата се събират в UniCredit Bulbank – клон Габрово по следните дарителски сметки:
- в BGN - BG02UNCR70001520296263
- в EUR - BG72UNCR70001520444965, BIC - UNCRBGSF
Предварително благодаря за добрината на всички!
И нека здравето, щастието и късметът да са с вас! А животът е хубав, нали!!!!!

Ваша Митка ГЕОРГИЕВА

Включвам само уточнението, че в момента г-жа Георгиева е подложена на лечение с медикамент, който все още е нов и не се покрива от Здравната каса. Закупуването му е на стойност 7000 лв. на месец, което е непосилно за семейството. За момента не е ясно колко време ще продължи, но това е единственото лечение, което дава резултати.

Обръщам се към всички, които няма да извърнат глава и ще застанат в битката до г-жа Георгиева – благодаря ви от нейно име! Сигурна съм, че заедно ще върнем вярата ѝ в човещината и доброто! Заедно сме силни! Бъдете здрави!!!

Можете да се включите в благотворителния базар, с който се набират средства за лечението на Митка Георгиева на тази страница.
* Документите, удостоверяващи лечението на г-жа Георгиева, могат да бъдат видени в галерията.

Препоръчваме ви още:

Момчето, което се бори
Пазете се от фалшиви "благотворители"

Последно променена в Четвъртък, 05 Октомври 2017 12:57

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам