logomamaninjashop

Лъвът – цар на пътя, Везните – подвижна опасност

или Кажи ми коя зодия си, за да ти кажа какъв шофьор си

В застрахователната компания Insurance Hotline
открили пряка зависимост между зодиакалния знак на водача и шансовете му да попадне в пътно-транспортно произшествие (ПТП) или да наруши правилника за движение. За да удостоверят верността на своята теория, специалистите изследвали 100 хиляди досиета на свои клиенти, за наличие на глоби и данни за катастрофи. Както установили експертите, най-рядко нарушават правилата и попадат в авария Близнаците (11-то място) и Лъвовете (12-то място).
Към изследването, което по думите на авторите му започнало на шега, все пак било подходено професионално – според критериите, споменати по-горе, през последните 6 години.
Събраният от авторите на експеримента материал, послужил за издаването на книга, написана от бившия президент на компанията Лий Романов: „Бях потресена от резултатите от нашата работа.“ – признава тя пред Ройтерс, добавяйки, че дори възрастта не е толкова определяща за вероятността от ПТП, колкото зодиакалният знак. 
1498735377 avtoАнализирайки резултатите от своето изследване, канадските застрахователи дори се замислили – дали не е по-добре стойността на застрахователната полица да се определя от зодиакалния знак, а не от възрастта на шофьора.

В този случай първите претенденти за повишаване на цената на застраховката са Везните (1-ва позиция) и Водолеите (2-ра). Точно тези два знака са признати за „най-аварийни“ и най-недисциплинирани на пътя. Те са с най-голям брой нарушения и произшествия сред проучените 100 хиляди досиета.

Не помага на безаварийното пътуване и ината на Овните (3-та позиция). Познатата от детството му фраза „аз съм пръв“ не губи актуалност цял живот и рано или късно му създава неприятности, поясняват експертите.

А романтично настроените Риби (4-та позиция), които могат да мечтаят при всякакви обстоятелства, съветват да бъдат по-внимателни, когато се движат в „реалния свят“.

Стихията на Скорпиона (5-то място) са магистралите, където шофьорът се чувства по-уверено... докато някой не го изпревари. На такива „колеги“ Скорпионът не прощава и веднага започва гонка.

Проблемът на Телците (6-то място), освен ината им, е непреодолимото желание да минават на червено. И няма нищо учудващо, че реагират като бичета, на които е показан червения плащ.

Стрелците (7-мо място) са добри шофьори, които знаят, че в задръстване е най-добре да оставиш безразсъдството на професионалистите. Но пък са много приказливи и точно заради това, експертите ги съветват да забравят за мобилните си телефони, когато шофират.
voditel219Намиращите се на 8-мо място Козирози са искрено убедени, че пътно-транспортните произшествия съществуват заради всички останали шофьори, а те просто се опитват да стигнат до крайната точка, колкото може по-бързо.

9-то място заемат Девите, които са в състояние да забият спирачки, за да не прегазят катеричка, но няма да помислят, дали следващият ги автомобил ще успее да направи същото навреме.

Най-рядко от всички нарушават правилата и попадат в ПТП Раците (10-то място), Близнаците (11-то място) и Лъвовете (12-то място). Вярно, в случая с Раците експертите отбелязват, че това е много капризна група, която обича да надува клаксона по всички, най-често без причина.


Източник: astrocentr.ru

Препоръчваме ви още:

Жена зад волана 
С дете на път 
Животът е такъв, какъвто си го направиш... стига да е живот

Последно променена в Събота, 19 Август 2017 09:49

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам