logomamaninjashop

Законите на семейство Явашеви

Автор: Татко Калоян/Калоян Явашев (наричан за по-кратко баща или тате, искам нова кола!)

Редактор: Росица Явашева (наричана още мамо или умирам, какво ще ядем?).

Закон 1.
Семейство Явашеви не е един за всички и всички за един, а е едно цяло. Успехите и несполуките са общо дело и всеки пряко или косвено е допринесъл за резултатите.

Редакция:
Семейство Явашеви е едно цяло, но това не отменя индивидуалната отговорност на всеки член на семейството. Ние се грижим, подкрепяме и развиваме заедно, но всеки е длъжен да поеме своята част с не по-малко усърдие от останалите и винаги да уважава техните усилия.

Закон 2.
Бащата е пряк, безпрекословен и единствен владетел в семейството и всички са длъжни да се подчиняват на винаги разумните и справедливи решения, които взима!

Редакция:
Да, така е, стига майката да ги одобри и приеме, а диктаторските фантазии на бащата са позволени в часовете му за сън!

Баща: Протестирам срещу редакцията и искам преразглеждане на текста!

Майка: Отхвърля се! Ако искаш легни да поспиш!

Закон 3.
С цел подсигуряване на дългогодишен и достоен живот на родителите, всеки разход, който е свързан с децата, трябва да се приема като безлихвен кредит, който те са длъжни да започнат да изплащат след навършване на 18 г. в банковата сметка на бащата. Погасяването на задълженията може да се извършва на равни вноски или наведнъж без наказателна такса.

Редакция: Позовавайки се на Закон 1, горният текст се обявява за нищожен, а за да прекрати всякакви по-нататъшни претенции на бащата за финансови компенсации, му се налага дневна бирена норма и порцион узо, които са наполовина от сегашните! При по-нататъшни претенции и жалби, порционите и количествата ще спадат, а вероятно ще бъдат засегнати и други неоправдани разходи (тенис топки, тенис ракети, нови джанти…), за сметка на увеличаването на бюджета за бяло вино.

Закон 4.
Съпругата е длъжна да осигурява денонощни сексуални услуги и постоянен достъп на съпруга до гащите си, а санитарния минимум за добро здраве е между 5 и 8 пъти на седмица!

Редакция: Текстът се приема без възражения, но след коригиране на седмичната квота, която от 5-8 пъти се повишава до 10-14, а при нарушаване и неизпълнение на поетия ангажименти, се назначава преглед на простатата при уролог, но в израз на добра воля ще се търси такъв с малки пръсти!

Закон 5.
Абсолютно недопустимо и забранено е правенето на прически, лакирането на нокти и воденето на разговори за принцеси, еднорози и котьенца между дъщерята и бащата. Женското дете е длъжно винаги да търси майка си, когато има нужда да говори за розови неща и плитки. И кончета! И малки розови кончета с плитки!!!

Редакция: Горният текст се отхвърля с мотива, че щом майката се научи да фалцира топката като Меси, всички марки коли и може да кара колело без ръце заради мъжките деца, то и бащата може да изтърпи един ден да е с букли и яркозелен лак. Върху малко розово конче с плитки!

103467170 1443613715985613 6614927757867189589 o

Последен закон:
И двамата родители се задължават да надраснат дребнавите си егоистични претенции и щом са създали семейство и деца, да осигуряват благодатна и нормална среда за тяхното развитие. Бащата и майката са длъжни да се грижат добре за себе си и да се чувстват удовлетворени от живота, за да бъдат в състояние да отгледат щастливи и пълноценни деца. Родителите трябва да са с общ светоглед и цели, но да не премълчават и да не правят компромиси със себе си, които рано или късно ще отровят атмосферата. Вместо това, да поставят проблемите помежду си честно и открито, за да продължат напред и да покажат на децата си как да посрещат всяка трудност навреме и с решителност. Нека и бащата и майката да преследват лична реализация, но никога да не се отдалечават прекалено един от друг и да не губят контакт и комуникация въпреки ежедневните битовизми!

Да се развиват, да се променят, да се усъвършенстват, но винаги да го правят заедно, а ако единия изостава, другия да му протегне ръка и да го издърпа! Намерете собствения си ритъм и днес да води тя, а утре той и никой да не се чувства подценен и потиснат щом чувства, че има сили за повече! Покажете как да си свободен на децата си, научете ги да носят отговорност, да бъдат дисциплинирани, уважителни и смели, за да са полезни на себе си и другите. Не им помагайте да стават, когато паднат, а ги научете всеки път да се изправят и продължават със собствени сили! Не премахвайте трудностите пред тях, а ги насърчавайте да ги преминат и така да пораснат уверени в способностите си - този подарък е безценен! Накрая, когато това се случи и те са готови да се отделят от вас, помнете, че всяка тяхна загуба или победа е и ваша, защото нали разбрахте: сем.Явашеви е едно цяло и когато един побеждава, всички сме победители, а когато загубим, винаги се изправяме и продължаваме!

За к'во ги пиша тия глупости?!

Още от Татко Калоян:

Карантина

Последно променена в Петък, 12 Юни 2020 09:17
Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам