logomamaninjashop

Лъжем ли децата си?

Всички ние бихме искали децата да ни казват истината, но случва ли се понякога ние самите да ги лъжем, защото не можем да се измъкнем от ситуация? Една майка споделя откровено осем ситуации, в които лъже децата си без никакви угризения, за да си спести малко нерви и безброй обяснения.

1. Паркът е затворен

Знам, че искаш да отидем в парка, миличък, точно сега, но той е затворен. Да, съвсем сигурна съм, защото в главата на мама има специално устройство, което подсказва кое кога ще се затвори. И ИКЕА за съжаление затваря след 5 минути. Какво да направя? Магазините за играчки работят само, когато децата са на градина.

2. Всички спят на обяд. АБСОЛЮТНО всички

Всяко живо същество по света спи през деня. Ако сега не легнеш, ще останеш съвсем сам на света, защото всички останали спят., и ще ти е скучно Да, и камиончетата, и продавачите в Макдоналдс, и басейните, и възпитателите. Хайде, лягай по-бързо!

15 бързи трика за радост на малките и големи деца

lyja4


3. Кока-колата се продава по списък. Твоят ред още не е дошъл.

Разбира се, и твоят ред ще дойде. Скоро. Колко скоро ще решат в офиса на Кока-кола. Вероятно след 2-3 години, но непременно ще дойде.

4. Да, щом ни звъни твоят лекар, вероятно е разбрал, че не искаш да ядеш броколи.

Добър ден, докторе. Колко навреме се обаждате. А, вие звъните, защото Александър не яде броколи? Колко мило от Ваша страна! Да му предам, че децата, които не ядат зеленчуци, не ги вземат в отбора по футбол? Разбира се, ще му предам. Какво?! А на родителите на тези деца им не им продават таблети? Ужас! Непременно ще му кажа! Благодаря, че ни предупредихте.

Как не купих жълт папагал

lyja3

5. Всички буболечки, които пускам в тоалетната чиния, просто са загубили пътя към къщи. Оттук те отплават към специален басейн, където се събират всички насекоми, които са се изгубили.

Нещо като капитан Немо, ако децата ви знаят кой е Жул Верн. Мъката ни по всички бръмбари и червейчета обикновено утихва след това обяснение. Засега.

6. Нямат твоя размер.

Безпогрешен спасителен аргумент, когато дъщеричката ви се е загледала в демодирани джинси, обсипани с камъни и пайети. Действа безотказно: "Не, това не е твоят размер. Стои ти като торба." И въпросът е приключен.

Телохранителка

lyja

7. За днес запасите ни от интернет свършиха.

Работната легенда за по-малките е следната: Интернет е нещо много хитро. Трябва непрекъснато да следим, да не си използваме дневната порция, иначе ако свърши, няма да имаме до четвъртък (петък, понеделник и т.н. според ситуацията). Много е важно да го изключваме по-рано, за да не се изключи сам. Тогава може въобще да не ни го пуснат.

8. Виното е много люто. Това е специална напитка за майки, но много люта.

Внимателно! Тази розова напитка пари. Не искам после да ми се оплаквате, че езикът ви е като изгорен. Знаете ли колко е люто? Като в анимационните филмчета, когато им излиза пушек от ушите.

Може би ще побързаме да осъдим майките, които лъжат децата си, но нека първо помислим дали ние никога, ама съвсем никога не сме го правили. Най-вероятно ще се сетим поне за няколко случки, когато сме ги излъгали. А всъщност може и без това. Очаквайте продължение с един прост метод, който работи по-добре от лъжата. :)

 

Препоръчваме ви още:

Когато стана майка, никога няма да...

Детето не чува!

6 малки родителски лудости

Последно променена в Понеделник, 07 Май 2018 19:16

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам