logomamaninjashop

За мишките и майките

Автор: Мария Пеева

Миналият понеделник беше тежък ден за мен. Всяка майка на тийнейджър ще ме разбере. Или ако не всяка, то поне тези от нас, чиито синове държат много на “ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО” (защо по мое време нямаше такива фрази, не знам) и не пускат майките си да им чистят и подреждат стаите.

И тъй като съм уважаваща личното пространство майка, дълго устоявах на изкушението да наруша границите на тийн стаята. Помогна факта и че почти цяло лято не бяхме в града. Но септември дойде, софиянци се върнаха от море, планина и родни места, и се захванаха с подготовка за новата учебна година. След като грижливо изпрах и изгладих новите дрехи на порасналия младеж, събрах смелост и пристъпих прага на стаята му, не за друго, а за да ги сложа в гардероба. Нищо повече не исках, кълна ви се, освен да отворя два шкафа и да прибера три тениски, някой суетшърт и дънки.

Защо ли ми трябваше!

4 часа по-късно една изтощена клета майка на прага на силите си, написа следния статус във фейсбук:

На предела на силите си съм.

Цял ден чистя и подреждам тийн шкафове и гардероби.

Намирах опаковки от вафли в стари кутии от обувки. Парченца глина в причудливи форми скрити между чаршафи.

Чорапи. По един. Футболни, джогърски, спортни и скиорски, и съвсем обикновени. Някои нагризани от куче, други само с косми.

Настъпвах габърчета и кламери, и лего човечета, и стикери.

И тихичко ругах през цялото време, но накрая измислих как да отмъстя.

Сложих чаршафи на цветенца. 

119083692 332184488030269 6251300983714108315 n

Но историята не свършва дотук. Малко по-късно ми писа една симпатична дама, която отдавна познавам покрай сайта и която винаги се смее на историите ни.

- Мария - деликатно започна тя - загледах ви снимката на стаята и забелязах под бюрото една плетеница от кабели.

- Ох, да. Не успях да стигна дотам. - признах веднага. - Може би като събера сили някой ден.

- А защо не пробвате безжичните “Лоджитек”? Искате ли да ви изпратим да тествате нашата клавиатура и мишка? - попита тя.

Съвсем не е случайно, че синовете ми ме нарича “бот”, защото аз технологични марки не помня и не правя разлика между тях. Но мога да си го позволя, защото разполагам с експерти, които веднага ме информират.

- Теди - писах на старшия ми личен консултант - кажи на добрата си стара майка какво е “Лоджитек”?

- Периферия, мамо, ти наистина си бот.

- Периферия на какво, миличък? На шапка ли?

Момчетата ми понякога проявяват възхитително търпение.

- Периферия е всяко спомагателно устройство на компютъра. Мишка, клавиатура, слушалки, всичко. Общо-взето това, което ти наричаш “джаджа” е периферия.

- Ох, това го разбрах вече, просто не знаех, че се нарича периферия. Кажи ми сега “Лоджитек” добри ли са?

- Да, но защо питаш?

- Предлагат ни за тест един техен безжичен комплект.

Момчетата приеха възторжено идеята, след което, разбира се, се скараха кой да тества продуктите. Аз обаче не съм вчерашна и избрах Косьо, като му предложих сделка, от която всички печелят. Безжична мишка и клавиатура на “Лоджитек” срещу почистена и подредена стая в продължение на месец. Това време би трябвало да му стигне да си създаде добър навик. После можем да измислим и друг “подкуп”.

MK295 LIFE Off White Top Down

А симпатичната млада дама от “Лоджитек” толкова хареса идеята ми със стаята, че предложи томбола за нашите читатели. Мили майки, предизвикайте децата си да изчистят и подредят стаята си, а после я снимайте и пуснете снимката в коментар до 1 октомври. На този ден ще изтеглим на случаен принцип трима участници, за които ще има специална изненада от Лоджитек - безжична клавиатура или мишка.

И така, хващайте прахосмукачките и моповете, тийнове, и да видим какво можете.

Чаршафите на цветчета НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, но е задължително  да си оправите леглото. :)

Eто и малко инфо за Logitech, в случай че не сте технологичен фен, а обикновена майка-бот като мен.

Световният лидер Logitech представят нова пълноразмерна мишка M190 с прецизно проследяване и контурна форма

Logitech обяви пълноразмерната безжична мишка Logitech M190  - без лаг и с контурна форма, проектирана за по-големи ръце. Тя предлага продължителна продуктивност и комфорт при безжична работа на разстояние до 10 метра, прецизен контрол на курсора и скрол ред по ред – всичко това на достъпна цена. Универсалната форма прави M190 идеалната мишка за ръце, които търсят по-голяма мишка и алтернатива на тракпада, от световния лидер при мишките и клавиатурите.

Безжичната мишка M190 е проектирана да следва естествената извивка на ръката с вдлъбнати бутони и допълнителна опора за китката, и предлага безгрижно използване в продължение на до 18 месеца с батерията от комплекта. Тя автоматично превключва към пестящ енергия режим, когато не се използва. USB приемникът позволява просто да го включите и да започнете работа, което улеснява прехвърлянето от едно към друго работно място при запазване на надеждността на връзката.

Повече за модела ще намерите тук.

Най-добре продаващият се комплект клавиатура и мишка на Logitech вече е тих с пускането на новото безжично комбо MK295 Silent с 90% по-малко шум благодарение на технологията SilentTouch.

Logitech представи своето MK295 Silent Wireless Combo – издръжлива и комфортна клавиатура и мишка, включващи новата собствена технология SilentTouch, която премахва 90% от шума при писане и кликване в сравнение с Logitech MK270. Новото комбо, налично в цветове графит и бяло, предлага познатото чувство при писане и кликване на най-добре продаващото се комбо в света – Logitech MK270 - без натрапчивите звуци около вас.

Пълноразмерната клавиатура предлага устойчив на разливане дизайн, издръжливи клавиши и стабилни крака за повдигане с настройваща се височина за допълнително удобство и комфорт. 36-месечният живот на батерията намалява суматохата по смяната им, така че можете да продължите да работите с безжична лекота без забавяне.

Комфортната и компактна мишка е с контурна форма, с плавно и прецизно натискащи се бутони и придвижване, и всичко това се случва в тишина. Освен 18-месечен живот на батерията, мишката има и бутон за включване/изключване и винаги е готова за работа, когато и вие сте. Насладете се на стабилна безжична връзка до 10 метра с малкия USB приемник на Logitech „включи и забрави“.

Повече за модела ще намерите тук.

MK295 LIFE Graphite Close Up Talent White

Вижте също: 

Конкурс за детска рисунка "Добрият пример"

Последно променена в Сряда, 23 Септември 2020 13:25

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам