logomamaninjashop

Лятна академия “Заедно в час” 2018

“Заедно в час” започна набирането на ученици за своята безплатна Лятна академия за успех и забавление в София. Лятната академия се организира за осма поредна година и е предназначена за ученици от I до XII клас. Тя ще се провежда в рамките на три седмици, от 30 юли до 16 август, всеки делничен ден от 9:00 ч. до 12:30 ч. в две столични училища - 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в кв. Люлин и 125 СУ „Боян Пенев“ в кв. Младост.

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на тийнейджърите и да подобри подготовката им по изучаваните предмети; да направи лятото им много по-осмислено със забавни преживявания, нови контакти и развити умения.

Записването за ученици е отворено до 15 юни на сайта на Заедно в час

SA design 1

Часовете по време на академията са напълно безплатни и са водени от новите мотивирани учители по програма “Заедно в час”. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Обучени са по международния модел „Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. За тях Лятната академия е финалният етап от предварителната им подготовка преди да влязат да преподават в класните стаи на училища партньори на “Заедно в час” в 12 региона на страната.

По време на академията, “Заедно в час” осигурява на учениците безплатно обучение и учебни материали, индивидуални и групови занимания, специални забавни събития – игри и занимания, както и сертификат за успешно завършване на редовните ученици в края на лятното приключение.

Допълнителна информация за академията може да се следи на сайта www.zaednovchas.bg/summer_academy и във фейсбук събитието на академията.

SA fun ok

“Заедно в час” е неправителствена организация, която вече шест години работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите. За тази цел организацията привлича и внимателно подбира мотивирани и опитни специалисти с високи постижения от различни сфери. В рамките на двугодишна програма за професионално и лидерско развитие те получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна. Организацията изгражда силна общност от настоящи, завършили участници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете.

SA design 2. okjpg

До момента през програмата са преминали 163 души, а през учебната 2017/2018 г. като преподаватели първа и втора година в училище влязоха близо 160 учители в регионите Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.

“Заедно в час” е създадена по инициатив,а и с финансовата подкрепа, на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All. Допълнителна информация за организацията може да намерите на www.zaednovchas.bg.

kraen sr ok

С какво летните занимания и ученето през лятото помагат на учениците може да прочетете тук. Прочетете и част от мненията за Лятната академия на "Заедно в час" на част от учениците, които посещават заниманията вече няколко поредни години.


Препоръчваме ви още:

За ученици в риск от отпадане

5 начина детето да учи с удоволствие през лятото

Кога ще тръгнем по "западния" коридор в образованието

Последно променена в Сряда, 30 Май 2018 12:29

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам