logomamaninjashop

Cartoon Network с детски конкурс за анимация

Състезанието Студио „Въображение“ за рисунка на нов персонаж, сценарно табло и анимация се провежда за четвърти път 

Студио „Въображение“ предизвиква начинаещите малки аниматори и художници да участват в творческия конкурс, който се провежда между 16 април и 13 май. Състезанието на Cartoon Network се провежда за четвърти път в България и е за деца и юноши от 6 до 14-годишна възраст. Конкурсът е под надслов „Рисувай и се забавлявай!“, а главната му идея е да запознае младите творци с начините за създаване на анимация и да събуди техния интерес и креативен потенциал.

През изминалите няколко години той се радва на огромен интерес. Във всяко издание средно 2000 талантливи български деца се включват в съревнованието и мерят творческите си умения, затова от любимия детски телевизионен канал Cartoon Network са приготвили награди и през 2018-а.

Състезанието се състои от три категории – първата е създаване на нов, анимационен персонаж, втората – измисляне на история под формата на сценарно табло или комикс, а третата е направа на клип или на кратък анимационен филм. Участието става през страницата на Студио „Въображение“.  На нея може да бъде намерена информация за надпреварата и да бъде открита пълна гама полезни съвети за подготвяне на творческите материали.

Страницата на инициативата е активна и през останалата част от годината. Това дава възможност на децата да се забавляват и обучават, дори когато не тече кампанията. Те могат да гледат инструктиращи видеа, да играят игри и да се упражняват в рисуване и други творчески дейности.

След края на състезанието, международно жури ще избере тримата най-добри във всяка от категориите. Тези, които заемат първите места за най-забележителен анимационен герой, сценарно табло и анимация, ще получат последен модел ховърборд, предоставен от „Фънтопия“ и още страхотни награди. Тези, които се наредят на второ и трето място, пък ще се радват на комплект от брандирани подаръци, предоставени от Cartoon Network. Победителите ще бъдат оповестени на 21 май.

***

Cartoon Network е обичан от всички канал, фокусиран основно върху момчешката, но харесван и от момичешката аудитория заради своите комедийни и приключенски предавания. Програмата и съдържанието третират теми, които са близки до децата – хумор, приятелство, въображение, екшън и приключения. Cartoon Network е насочен към момчета и момичета на възраст 6 – 12 г. и чрез разнообразното си и световно успешно съдържание цели да ги предизвиква да бъдат самите себе си. В програмата на канала се открояват анимационни комедии като „Невероятният свят на Гъмбол“, „Време за приключения“, „Парк шоу“, „Кларънс“, „Стивън Вселенски“, „Чичо дядко“, както и превърналите се в класика екшън поредици „Бен 10: Омнивърс“ и „Малки титани: В готовност!“

От старта си като паневропейски канал през 1993 г. до момента Cartoon Network е локализирал услугите си в Европа, Средния Изток и Африка, където „говори“ 18 езика и „влиза“ в повече от 131 милиона домове в над 70 държави. Cartoon Network предлага забавление и чрез своя отличаван с награди уебсайт, както и чрез игри, видео при поискване, мобилни приложения и огромно разнообразие от лицензи и рекламни артикули. Cartoon Network е търговска марка, собственост на Turner Broadcasting System International, Inc. – подразделение на Turner Broadcasting System, Inc. (TBS) – една компания на Time Warner.


Препоръчваме ви още:

Победителите в конкурса на Cartoon Network - Студио "Въображение"

Лего "Реактивните момичета" от Cartoon Network

"Имаш силата - бъди приятел" - кампания срещу тормоза в училище

 

 

Последно променена в Сряда, 25 Април 2018 14:29

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам