logomamaninjashop

Тази Коледа чудесата правите вие

Една различна и интерактивна Коледна кампания

 

Стартира благотворителната кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ на фондация „За Нашите Деца“. Петото издание на инициативата цели да ангажира и вдъхнови служители на големи и малки компании в подкрепа на новородени бебета в риск, за да не започват живота си зад стените на домове за изоставени деца. Каузата на кампанията е превенция на раздялата, защото единствено семейството може да даде уюта и подкрепата нужни за развитието на едно дете. Със средствата набрани от кампанията, екипът на фондацията ще подкрепи семейства още в родилното отделение, за да не се разделят с децата си и да ги дарят с щастливо детство.

„Тази Коледа чудесата правите вие“ е една по-различна благотворителна кампания. Тя предлага 12 интересни идеи за коледна забава, чрез които служителите на социално отговорни компании могат да опознаят колегите си, да усетят коледния дух, да се забавляват и в същото време да помогнат на деца и семейства в риск.

Не сте ли мислили например колко весело би било да направите караоке в офиса? Или пък Коледен базар – страхотен начин да обмените предмети, бижута или дрехи и да научите повече за интересите на колегите ви. Ако пък обичате вкусната храна можете да си направите Коледен обяд с празнични лакомства и да откриете кой е мастър шефа във вашия офис! За тези, които обичат игрите – вместо да връчвате подарък на колегата, защо не го скриете от него и не му дадете карта да го открие сам – толкова по-весело е!

За още идеи посетете сайта на кампанията и разгледайте пълния списък с предизвикателства, които доказват, че да правиш добро е лесно и може да бъде много забавно. Всяка инициатива е придружена от пакет с необходимите за организирането ѝ материали.

Споделената емоция и желанието да помогнем от сърце са в основата на успеха на „Тази Коледа чудесата правите вие“. Над 160 социално отговорни компании се включиха в миналите издания на кампанията. Миналата година набраните средства бяха над 40 000 лева и бяха инвестирани в услугите, предоставяни от фондацията – предотвратяване на раздялата на деца от техните семейства, обучения на приемни семейства, подкрепа на деца със затруднения в развитието, за да имат пълноценен живот, както и подкрепа на бебетата в Детска къща да намерят своето ново семейство.

За над 1000 деца Коледа не е истински празник, защото са лишени от любов и грижа, заключени зад тежките врати на социалните институции. Фондация „За Нашите Деца“ иска да промени това и да помогне на децата в риск да останат със своите семейства.

Станете част от коледната кампания като заявите участие на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.@detebg.org, за да успеем заедно да сбъднем мечтата на стотици деца за семейство!


Препоръчваме ви още:

За да няма деца "от дом"
Седмици на осиновяването
Кашон с кауза

Последно променена в Понеделник, 27 Ноември 2017 11:58

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам