logomamaninjashop

Седмици на осиновяването

Тази година фокусът е върху родителството

Фондация „За Нашите Деца“ се включва в седмица на осиновяването организирана от Българска Aсоциация Осиновени и Осиновители (БАОО). Националната кампания започна на 25 септември и ще продължи до 9 октомври 2017 г.

Специалисти на Центъра за Обществена Подкрепа (ЦОП) „Св. София“ на фондация „За Нашите Деца“ ще консултират настоящи или бъдещи осиновители. Според заявените очаквания и/или проблем, консултацията може да се извърши от социален работник, психолог, семеен консултант или специалист Ранна детска интервенция.

За да се случи такава консултация, е необходимо желаещите да запишат предварително час за среща на 02/822 3510.

Фондация „За Нашите Деца“ осигурява обучения за осиновители по програма, която запознава с особеностите на децата от социални домове, както и за определени родителски умения. Фондацията предоставя психологическа подкрепа, социално информиране и посредничество на осиновителите и след настаняването на детето в семейството. Подпомага близки, роднини и осиновители при напасване на детето със семейството и в адаптацията му в новия дом.

Седмиците на осиновяването инициирани от БАОО се случват за четвърта поредна година. Националната информационна кампания за осиновяването този път се фокусира върху родителството, като основополагащ фактор за развитието на всяко дете. Мотото й е „Не си сам! Осиновителите сме навсякъде!“ и има два аспекта. В чисто житейски план често кандидат-осиновителите и родителите, осиновили деца, се чувстват нечути и неразбрани от околните и имат нужда от подкрепата на хора, които вървят по същия път. В обществен план и осиновени, и осиновители имат права и задължения, чието спазване и отстояване „по единично“ е до голяма степен загубена кауза – само обединени и подкрепени от съмишленици бихме могли да постигнем реален позитивен отзвук в обществото ни.

Информационната кампания ще даде възможност на родителите да се срещнат със специалисти, на специалистите – да обменят опит и поговорят открито за проблемите и възможностите за подобряване на системата, на обществеността – да опознае лицата и каузата на осиновяването.


Препоръчваме ви още:

Кашон с кауза 
Осиновяването - непопълнената графа в българската душевност 
Народ от високи хора

Последно променена в Сряда, 27 Септември 2017 18:07

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам