logomamaninjashop

Нов телефон - нов късмет

Семейна двойка. Знаят си номерата до втръсване, но въпреки всичко, от време на време, успяват да се изненадат, предимно – неприятно. Ето една история от скучното им битие.

 

В един наистина слънчев ден на жената от това семейство й се налага да излезе, да вземе интервю. Мъжът всеотдайно й предлага да я откара до мястото на срещата. Поблазнена от благоприятната перспектива, жената се съгласява веднага, без да помисли с какво ще запълва времето си той, докато я чака да си зададе въпросите. Но съдбата си знае работата – в близост до мястото на срещата има мол. Ще кажете – откога молът е притегателно място за мъжа? Ще ви отговоря – откакто има магазини на мобилни оператори в него.

Пристигат, жената се сбогува с половинката и с нетърпение се отправя за срещата, която (по всичко личи) ще е интересна и дълга. Запознава се с другата жена, харесват се и потъват в много приятен разговор. След час и повече жената, притеснена, че половинката е вече безпределно отегчена от обиколки в мола, се сбогува със събеседничката си и звъни, за да дойдат да я приберат. Противно на очакванията, мъжът не е готов (!?) Колкото и странно да й звучи,, тъй като молът наистина е на 2 минути пеш, жената се отправя към търговския обект. Следва второ позвъняване с искане на конкретни координати, от което става ясно, че съпругът е базиран в магазин на мобилен оператор. Не може да не ви е направило впечатление, че това е единственото място, което приковава иначе отегчения от покупки мъж. Отивате и го заварвате в съкровен разговор с търговеца, който току-що, специално и персонално, е изровил от най-дълбокия, почти таен резерв, едни отстъпки, които е предложил само на него и никой друг. Небивала щедрост, която мъжът няма как да подмине с безразличие. Интернетът – нечовешки бърз, най-широколентовият, който могат да ви видят очите. Безплатните минути – комунизъм в действие, плюс карта памет, протектори и всякакви други съоръжения към НОВИЯ ви телефон за без пари. Жената с подобни манипулации не можеш да я хванеш – какво е това 4 G – облича ли се, обува ли се или пък има специален аромат? Може ли да се носи така, че всички да го видят? И после какво значат – безплатните минути – когато тя е в състояние да говори не минути, а часове? Леко изнервеното й присъствие нарушава хармонията между двамата мобилни съзаклятници. Те се споглеждат и разбират, че са разкрити по-рано от планираното. Липсвало е времето за предигра, така да се каже, което може да направи по-малко болезнена новината за новата ненавременна покупка. Но и двамата, почти в едни глас, започват да обясняват изключителното попадение с тази оферта – безплатен телефон, светкавичен интернет и т.н…. и всичко това само срещу 10-12 лева месечно повече. Жената не успява да възрази на железните аргументи, струва й се че има нещо нередно в „безплатната“ оферта, но среща погледа на мъжа, който сякаш говори: „Нищо не разбираш от техника и оферти!“. Почти съжалява, че търговецът никога няма да разбере какви колосални скандали е в състояние да организира. От друга страна – защо да нарушава установилата се между мъжете дружба – те вече си говорят на „ти“, разменят си телефони, за да се чуят при следваща БЕЗПЛАТНА оферта, изобщо станали са си толкова близки, колкото жената и нейната събеседничка до преди час. Следват финални уточнения по плана, инструкции за работа с новия телефон и раздяла с неудоволствие. Казах ви за мъжката дружба.

На тръгване жената се оглежда и забелязва, че е единствената в магазина, но пък след мъжа й се редят други събратя, които явно си уплътняват времето, докато жените им вземат някъде интервю. По пътя към къщи, типично по женски, съпругата се интересува от цвета на телефона – разбира се, графит, мечтата на мъжа, който в последните години „износва“ белите телефони на дамите в семейството. Толкова е доволен, че сърце не й дава да го сдъвче за извънплановата покупка. А той щастливо превключва скорост и пророкува: „Нов телефон – нов късмет“.

Жената тази поговорка не я е чувала, но виждайки радостта на мъжа от новата му джаджа, решава да се върже.

 

Янка Петкова

 

Последно променена в Сряда, 22 Февруари 2017 15:22
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Любовта не се опитомява

Любовта не се опитомява

07 Юни, 2020 Истории

Свобода

Свобода

06 Юни, 2020 Добра форма

За децата и пясъчниците

За децата и пясъчниците

05 Юни, 2020 Здраве

Винени страсти през юли

Винени страсти през юли

04 Юни, 2020 Кулинарно

Ранно пиле, рано пее

Ранно пиле, рано пее

04 Юни, 2020 Забавно

Филмът "История на пластмасата" безплатно онлайн

Филмът "История на пластмасата…

03 Юни, 2020 Образование

Добрата клюка

Добрата клюка

03 Юни, 2020 Отношения

Моите рестарти

Моите рестарти

03 Юни, 2020 Кариера

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам