logomamaninjashop

Мъж в хипермаркета

Учени от цял свят се опитват да изчислят мащабите на това природно бедствие, но, рано или късно, вдигат ръце безпомощни. Невъзможно е да се обхване вселената на мъжкото мислене, което поднася изненади всеки път, когато си решил, че е предвидимо. Знаете как е – ние жените сме с тесен мироглед, нямаме потенциал да мислим по-далеч от утрешния ден. Занимават ни елементарни проблеми като да изчистим дома, да изгладим прането, да решим какво ще приготвим за семейството, което ни следи движенията с вечно гладен поглед. Понеже става дума за готвене, нека признаем, че това е работа в екип – от Древността мъжът ловува, а жената го чака след изнурителния лов, за да одере животното, да го разкости и да жарне няколко бифтека на огъня, запален от същия този ловец.
В по-нови времена силният пол ловува в хипермаркета, но това не означава, че мащабите на улова са по-малки. Да си представим този процес.
Мъжът влиза в хипермаркета и пред него се ширва щандът с плодове и зеленчуци. Какво имаме тук? Круши! Колко изненадващо в студения зимен ден! Човекът пълни две торби и продължава нататък. А тук какво имаме? Пак круши! Но, разбира се, друг вид, това трябва да се опита. Нежната половинка ще поглези небцето си с два сорта от този нетрадиционен за нашите ширини плод.
Да продължим нататък. Край млечните продукти дебнат две свежи, усмихнати промоутърки. Това е изкушение, на което ловецът не може да устои. Едно на ръка „ефектът на пола“. По-важно е, че те му се усмихват –толкова рядко срещана реакция при неговото появяване у дома! Той дегустира кашкавала с вкус на гумено пате, харесва му и решава да зарадва домашните с млечното изделие.
Най-рисков е щандът с месото. Тук потребителската му кошница вече изнемогва. Мъжът купува стръвно, той е хищник. Вече си представя как ще се прибере и ще положи в краката на любимата пакетите с шол, котлети, ребърца, бон филета, контрафилета и ще й затвори устата за месец напред. Но така е, човек трябва да е запасен. В тая несигурна международна обстановка и невиждана от столетия зима, семейството трябва да е подсигурено с …месо. Ловецът подминава любимия си щанд доволен и забелязва, че пред един стелаж се е оформило малко стадо жени. Това е сигурна гаранция, че продуктът, който ги е привлякъл ще намери отклик и у неговата половинка. Разбира, че  интересът е предизвикан от уред за отделяне на жълтъка от белтъка. Каква иновация! Мъжът веднага прибира един в количката, предвкусвайки приятната изненада на съпругата си. Защото тя ежедневно отделя жълтъци от белтъци и новото приспособление несъмнено ще я облекчи. А той самият ще е задоволил страстта си към „технологични“ джаджи. Усмихва се при мисълта как ще се прибере, ще извади новата придобивка и ще я нареди до бъркалката за фрапе. И тя е почти нова, просто защото жена му не се сеща да я ползва, в двата случая годишно, в които си прави напитката.

Ловецът шофира доволен към дома и внезапно се сеща, че съпругата му е дала списък с необходимите продукти, който не е погледнал. Това не го притеснява особено, защото за него списъците са само база за импровизации.

Влиза в къщи и стоварва множеството торби пред изумения поглед на жена си. Толкова е доволен, че дори вселенският й гняв не е в състояние да го смути. Тя, от своя страна, изпуска парата и се примирява – точно този скеч го играе всяка седмица и вече й е омръзнал. Нарежда примирено покупките в хладилника, докато на дъното на десетата торба не съзира чифт термочорапи. Ловецът ги купил, за да й е топло в студените зимни дни.

Последно променена в Четвъртък, 09 Март 2017 08:50
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам