logomamaninjashop

Помогни за по-добър живот на 60 човека с деменция

Деменцията е прогресивно развиващо се заболяване, което засяга паметта и мозъчните функции, като мислене и говорене, и постепенно води до объркване, смяна на настроението, пространствена и времева дезориентация. На всеки 3 секунди някой по света се разболява от деменция. 

Тя не признава граници, възраст и религия.

Тя не означава край. 

Кампанията  на Фондация „Състрадание Алцхаймер” ще помогне за по-добър живот на 60 възрастни с деменция от Дома за пълнолетни лица с деменция в град Разград.

Може да помогнете чрез дарение в Платформата до 29 юни.

За тези хора са изчерпани възможностите за извършване на услуги в общността и за полагане на грижи в домашна среда. В дома се грижат за потребители, които сами не могат да живеят в домашна среда. За част от тях, няма кой да полага грижи, защото семействата им са в чужбина, където работят, за да се препитават. Настанени са и няколко човека, които са надживели близките си.

Резидентната услуга има недостиг от средства за обезпечаване на неотложни нужди от хигиенни материали, дрехи и спално бельо. 

Необходимата сума възлиза на 4000 лева:

• 1000 лева от събраните средства ще бъдат използвани за следните неотложни нужди: почистващи препарати, прах за пране и хигиенни материали, дезинфектанти за повърхности, инструменти и ръце (като латексови ръкавици).
• 3000 лева са необходими за облекло (анцузи, чорапи, тениски), спално бельо (чаршафи, калъфки, олекотени завивки).

Фондация „Състрадание Алцхаймер” е неправителствена организация, създадена през 2004 г. от болни и техните семейства в град Варна. Мисията на организацията е повишаване качеството на живот на болните от Алцхаймер и деменция чрез промяна на съществуващото отношение, политика и практики към тези хора в страната и осигуряване достъп до лечениe и ползването на социални услуги.

Организациятa е член на  Международната Алцхаймер организация. През януари 2012 г. Фондацията получи европейска награда „Добър живот на хората с деменция в общността”, а през 2018 г. - европейска награда „Да оценим опита на хората, живеещи с деменция” от Мрежата на Европeйските фондации (Инициативата на европейските фондации в областта на деменцията). 

Дейностите и проектите се осъществяват в сътрудничество с широк кръг от заинтересовани институции. Екипът й се състои от специалисти: психолози, юристи, политолози, експерти по връзки с обществеността, биолози, лекари, учители, икономисти. Работи с широк кръг доброволци. До момента са успешно изпълнени над 15 проекта.

Ние винаги пътуваме от миналото в бъдещето, от стария живот в новия. Ако мислите за всичко положително и се настроите за по-добро, ако близките знаят как да ви помогнат и подкрепят в труден момент, то този преход ще бъде спокоен и няма да е страшно.

50286986 799332930404232 7516969963807047680 n 1590669148

Още за деменцията:

Защо не разбрах по-рано?

Бих я закарала навсякъде

Последно променена в Четвъртък, 18 Юни 2020 08:50

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам