logomamaninjashop

Летни лагери 2019

Лятото идва, а с него и въпросът с какво да ангажираме децата. Ето няколко предложения за забавно и полезно прекарване на лятната ваканция.

Дневни лагери - София

Лятна занималня за приключенци на Витоша – „Марина Спорт“

17 юни - 13 септември

”Марина спорт” и „Детска архитектурна работилница” са подготвили 12 различни тематични седмици изпълнени с много игри, забавления и изненади.

Програмата е подходяща за деца от 4 до 11 г.

Продължителност: от 8 до 17 часа.

Повече подробности тук.

Детски дневен лагер „10 стъпки към природата“ - Риверсо

17-21 юни и 24-28 юни

Приключенията ще се разгърнат в две седмици от понеделник до петък, след края на учебната година. Децата ще научат повече за историята, природата и хората, ще откриват света, ще се забавляват и ще намерят приятели.

Програмата е подходяща за деца от 7 до 10 г.

Заниманията са целодневни.

Повече подробности тук

Детски дневни лагери - „Атмосфера спорт“

Детските лагери са със спортно-занимателен характер и дават възможност за смислена и активна почивка на децата от София сред природата на Витоша планина.

3 юни - 13 септември

Лятната занималня се организира в София всяка седмица от понеделник до петък. Ваканционната програма дава начални знания и умения в планинските и водни спортове.

Програмата е подходяща за деца от 7 до 9 г.

Продължителност: от 8,30 до 17 часа.

Летният спортен лагер се организира в София всяка седмица от понеделник до петък, през цялата ваканция.. Групите са по 8 деца с един ръководител. Програмата съчетава възможността за спорт и забавление на „планина и море“. Децата ще придобият знания и умения в планинските и водни спортове. Провежда се сред природата на Витоша планина.

Програмата е подходяща за възраст от 10 до 12 г.

Заниманията са 8:30 до 17:00 ч.

Лагерът за тийнейджъри се провежда от понеделник до петък на спортни обекти в околностите на гр. София и Витоша планина. В заниманията по водни спортове и планинарство, тийнейджърите ще усвояват основни знания и умения в дисциплини. Групaта е от 6-8 деца.

Програмата е подходяща за деца от 13 до 15 г.

Заниманията са целодневни.

Повече подробности тук

Мисия Лято - центрове за ментална аритметика Смарти Кидс, София

3 юни - 2 август

Всеки ден е разделен на две части, в първата част участниците се запознават с определена тема, имат посещение или среща, във втората част на деня прилагат наученото, участват в работилница за умения, рефлексия за деня и тренировка по ментална аритметика. Всеки петък децата създават събитие или проект, в които използват наученото от тях през седмицата.

Продължителност: от 9,30 до 17,30 ч.

Програмата е подходяща за деца от 6 до 12 години.

Повече подробности тук.

Академия Роботика

Лятна занималня за деца

Цяло лято деца от 7 до 12 години могат да се забавляват при с LEGO роботи и интересни игри. Занималнята е полудневна и включва LEGO роботика, програмиране, игри за развиване на мисленето и социални умения като работа в екип и др. Не е необходима предварителна подготовка, децата научават всичко нужно на място в „РОБОТИКА“, а след това го упражняват с LEGO роботите по забавен начин.

Курсове по роботика и програмиране

По време на занятията децата учат основни неща от науки, като програмиране, роботика и др. Всеки път учениците надграждат наученото до момента чрез постоянни упражнения и задачки. В същото време развиват важни за своето бъдеще умения: работа в екип, креативност, логическо мислене и т.н. 

Продължителност: час и половина

Програмата е подходяща за деца от 5 до 16 г.

Повече подробности тук.

Дневен лагер на e2 YOUNG ENGINEERS , София

Включват разнообразни забавни и образователни предизвикателства, ЛЕГО® конструиране, научни експерименти, творчески ателиета, забавни игри и състезания. Лагерите на e2 YOUNG ENGINEERS са полудневни и всеки е с продължителност от 2 седмици. Минималният период за записване е 1 седмица. Извън програмата на лагера се организира ученическа занималня с игри на открито и учебно-развлекателни дейности.
Подходящи за деца от предучилищна възраст до 11 г.

Повече подробности тук.

Как да подготвим детето за лагер

8390aa5ce8e50f32cee2f668a00694aa XL

Езикови лагери

Z Camp - летен езиков лагер по британски модел

30 юни - 25 август

Лагерът е разположен в базата на хотел „Грийн парк“ Китен, между гората и широката плажна ивица на плаж Атлиман. Z Camp предоставя възможност на курсистите да практикуват английски език в среда, възможно най-близка до тази на типичния езиков курс в Англия или Америка, без нуждата да се пътува извън България. За втора поредна година британски екип от преподаватели идва в България, за организирането на летния езиков лагер от британски тип - Z Camp. Лагерът се провежда на морето и комбинира обучение по английски език, спорт, музика, различни занимания на открито, море и плаж.

Програмата е подходяща за деца от 9 до 12 и от 13 до 15 г.

Повече подробности тук.

Лъки кидс Банско – детски международен езиков лагер

16 юни - 6 септември

Многобройни забавления и всекидневни активности в планината – езда, пейнтбол, колоездене, преходи, екскурзии, йога, пикници, курс по готварство, танци, ролеви игри, кино, българска история… Четири часа дневно интерактивно обучение по английски език. Общуването между екипа и децата в лагера е само на английски.

Програмата е подходяща за деца на възраст от 5 до 14 години, независимо от нивото на владеене на езика. Деца от 5 до 6 г. се приемат в лагера само с придружител.

Повече подробности тук.

Езикови ваканции на „Интеграл“

Езиков център: Хедингтън Скуул, Оксфорд

Училището се намира в Хедингтън, на около 25 минути от центъра на Оксфорд. Обучението е разпределено в 20 учебни часа английски на седмица. Обхващат се всички езикови компоненти - говорене, слушане, четене, писане. Курсът е подходящ за тийнейджъри със средно или по-високо ниво на владеене на английски. Изучават се различни академични предмети - история, география, науки, английска литература, творческо писане.

Подходящо за възраст – 12-16 г.

Езиков център: Wycombe Abbey School

Wycombe Abbey се намира в красив парк, близо до Лондон и разполага с модерни класни стаи, 25-метров басейн на закрито, студио за танци, стени за катерене и др

Курсът включва 20 учебни часа по английски и 8 часа занимания за езикова употреба: журналистика, креативно писане, водене на влог, готварство, театър, изкуства. Предлага се програма по английски и сценични изкуства – езикови занимания сутрин и танци следобед, както и програма по английски и тенис.

Подходящо за възраст – 8-14 г.

Езиков център: Caterham School

Кейтъръм Скуул е разположено в края на зелена долина, заобиколена от малка гора, на 45 мин от Лондон. На разположение на курсистите има спортен център с 25–метров басейн, столова, театър. Момчетата на 8-17 г. могат да съчетаят 20 часа английски език с 20 часа седмично тренировки по футбол с треньори от школата на Челси, като едно занятие се провежда на базата за тренировки на клуба в Съри. Програмата включва две целодневни екскурзии до дестинации като Брайтън, Оксфорд, замъка Лийдс, Chessington World of Adventures, Кеймбридж и някои от най-известните забележителности в Лондон.

Подходящо за възраст – 8-17 г.

Още предложения и повече подробности тук.

5 признака, че детето не е готово за летен лагер

3bd383cdf9446912a35458166e99234d XL

Приключенски лагери

Адвенчър нет – приключенски детски лагери

Морска база „Adventure Beach Camp“ се намира на плажната ивица между къмпингите „Bash beach” и „Златна рибка“ в района на къмпинг „Градина“ и Созопол. На децата се предлагат сърф училище, ветроходство, приключения с ветроходен катамаран. Възможност за палатков лагер в близост до кемпа.

Детски лагер Кресна предлага приключения с лодки, рафтинг, каяци, въжена градина и стена за катерене, преходи, тенис на маса, стрелба с лък, посещение на водопади, къпане в минерални бани и басейн, организиране на палатков лагер, лекция за първа медицинска помощ със съдействието на БЧК, интересни беседи, посещение на интересни села, запознаване с проекти за опазване на околната среда.

Повече подробности тук.

Морска приключенска академия Арапя - Марина спорт

4 - 10 юли

Лагерът предлага плуване за начинаещи и напреднали, разходка по река Велека с каяк и лодка, сърф училище и сноуборд. Разнообразни подвижни игри и занимания с инструктор, състезания по отбори и индивидуално.

Програмата е подходяща за деца от 7 до 16 години.

Повече подробности тук.

Приключенски лагер в Банско – Марина спорт

3 - 7 юли

Програмата включва планински преход от х. Вихрен до езерата от Бъндеришкия циркус – Окото, Рибното езеро. катерене по стена с инструктор в с. Баня. Ориентиране с компас и движение по азимут. Занимания по плуване и „водни игри” в закрития басейн на хотела. Децата ще се запознаят с един нов спорт – петанк и ще могат да го практикуват на специалните игрища.

Повече подробности тук.

Училище за приключения Реверсо

„Приключенска мисия Родопи“, 17.06 – 23.06.

Програмата е подходяща за деца от 9 до 12 г.

„Експедиция Следа 12 – тайната на траките“, 02.07 – 08.07.

Програмата е подходяща за деца от 12 до 15 г.

“Алпийско приключение над 2500”, 10.07 – 16.07.

Програмата е подходяща за деца от 12 до 15 г.

Приключенска мисия Рила, 10.07 – 16.07.2019г.

Програмата е подходяща за деца от 9 до 12 г.

Ветроходен лагер „Нови хоризонти“, 14.07 – 20.07.2019

Програмата е подходяща за деца над 13 г.

Крива капла 1, 20.07 – 26.07.2019г.

Програмата е подходяща за деца над 13 г.

С колела и лодки по вятъра, 29.07 – 04.08.2019г.

Програмата е подходяща за деца над 13 г..

„Експедиция За планините и хората”, 30.07 – 05.08.2019г.

Програмата е подходяща за деца над 13 г.

Повече подробности тук.

Лагери „Скаутска земя“ - Централен младежки клуб на скаутите

17 юни - 17 юли

Лагерите са разположени в Стара планина, Предбалкан, Рила и Пирин, Осоговска планина. Към традиционните скаутски занимания тази година се въвежда „Час на земята в подкрепа на природата“ –за почистване на планинските маршрути, поставяне на аптечки в гората и къщички за птиците.

Програмата е подходяща за деца от 6 до 12 г.

Повече подробности тук

БУК лагери в село Ковачевица, Родопи

От 10 до 14 юли най-малките творци от 7 до 10 годишна възраст ще майсторят, ще творят, ще играят, ще се забавляват… и ще говорят на английски ежедневно.

От 15 до 19 юли по-големите приключенци от 10 до 13 г. ще влязат в ролята на изследователи, откриватели и най-вече неуморни планинари.

Децата ще бъдат настанени в къща за гости, с домашно приготвена храна, опитни планински водачи и арт учители.

Повече подробности тук.

Детски спортен лагер с езда Конна база Здравец, с. Скравена, Ботевград

Лагерът предлага ежедневна езда и грижа за конете. Дните са изпълнени с много игри, състезания, разходки в гората, ориентиране, събиране на билки. В своите палатки децата се чувстват самостоятелни като истински скаути. Обучават се според техническите правила на стрелба с лък и въздушна пушка. Незабравими остават вечерите около огъня, на който собственоръчно си приготвят вкусна храна.

Дати на смените:

30.06 – 07.07.

07.07 – 14.07.

14.07 – 21.07.

21.07 – 28.07.

28.07 – 04.08.

Повече подробности тук

Детски летен лагер „Млад планинар“

Лагерът е разположен в хижа „Морулей“, с. Дълбоки, Стара Загора. За децата ще бъдат организирани походи и разходки по туристически маршрути, курсове по планинарство, скално катерене, конна езда, стрелба с лък; запознаване с характерните растителни и животински видове в района; еко карнавал и вечер на талантите.

Смените са 7-дневни: от 2 до 8 юни и от 16 до 22 юни.

Програмата е подходяща за деца от 6 до 14 години.

Повече подробности тук.

10 идеи за забавление с децата през лятото

8181cbd90df5a1571a01396c2c96d8d0 XL

Еко лагери 

Лятно училище по биоземеделие – Шарено село

1 - 11 юли

Проектът „Шарено село“ е начинание на жителите на село Царевци, което ще се състои за първи път това лято. Децата ще се занимават с био земеделие, ще се учат да сеят и обработват камъш – местна култура, която замества захарта; ще усвоят умения в отглеждането на овце. Ще разберат как се добива мед, коя билка каква болест лекува, кои са ядливите гъби. Ще ходят на риболов, ще се учат да приготвят традиционни български гозби.

Продължителността на смяната е десетдневна.

Повече подробности тук.

Еко лагери – Дворецът на щастливите хора

Лагерът е разположен в село Добърско, в подножието на Рила планина. Децата ще участват в творчески пленери, ще се запознаят с живота на село и ще се включат в дейностите по отглеждането на домашни животни. Ще бъдат организирани спортни и туристически занимания.

4-8 юни - програмата е подходяща за деца от 5 до 9 г.

8-12 юли – програмата е подходяща за деца от 9 до 14 г.

Повече подробности тук.

Препоръчваме ви още:

Лято без родители

Градско лято

Как да съхраним летните спомени

 

Последно променена в Понеделник, 20 Май 2019 16:43

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам