logomamaninjashop

Всички обичат Лего

Автор: Мария Пеева

Всички у дома обичат LEGO.

Чакайте малко, не просто го обичат, а го обожават.

Само аз понякога пуфтя недоволно, когато Алекс ме помоли да го извадим, за да си играе. А той ме моли постоянно! В смисъл обичам да го сглобявам - това май е единствената игра освен танците, която харесвам. Обаче не обичам да го настъпвам. Никак не обичам. Няма ли най-сетне да започнат да продават онези чехли, които пазят краката на клетите майки? Не обичам и да го вадя от устата на кучетата. Явно и те обожават Лего, макар и да не го ползват по предназначение, защото редовно ни се налага да спасяваме градовете на Алекс от двата кучешки кинг конга, които вместо да се бият в гърдите, се облизват подозрително и отвличат пластмасови човечета!

Обаче знаете ли какво? Конструкторите Лего са вечни. Не си развалят формата, сглобяват се все така лесно, без да се разпадат, не си променят цвета, перат се в пералня (събирам всички в един мрежест плик) и стават новички и чистички. Колекцията си започнахме още с Теди и досега неговите първи конструктори изглеждат като нови - дори след 4 чифта малки (и в последствие не чак толкова малки) ръчички, които са си играли с тях. Пазим и тях за бебе Борис.

Lego 1

Впрочем Борис е страшен късметлия. Получи не само първия си конструктор, а на всичкото отгоре благосклонният му петгодишен чичо Алекс позволи да му подарим всичките Дупло конструктори, които притежаваме от четири поколения момчета насам. Защото както сам каза - той вече минава на следващото ниво Лего - за по-големите.

И сега освен това страхотно влакче, което е чудесна играчка за най-малките, Борис има и къщички, бензиностанции, магазини и един куп човечета. Най-хубавото е, че всички могат да се сглобяват едно с друго и да стават най-различни комбинации между тях - например лего нинджи, които яздят кравички, докато си пазаруват в магазина!

Теди е наясно с тази игра, но Яна май досега не е играла с конструктор. Забележете обаче как се увлече. В началото с недоверие попита: “Ама защо няма по-подробно упътване?" Но после взе, че й хареса. Толкова й хареса, че попита Теди дали да не си купят едно и за тях и да си го сглобяват тайно от деца и кучета.

Lego2

Казвам ви, че е Лего е страшна мания. Алекс помогна на Боби да направи първото си влакче с животинки и дори му разказа за слончето с хобота, крокодила и лъва, които могат да си отварят устата, за жирафчето, което си извива шията и бялата птица, за която не успяхме да решим дали е папагал или какаду. Тухличките на LEGO® DUPLO® са специално създадени, за да са удобни за сглобяване, но също така и безопасни за най-малките и детето не може да ги погълне. Харесва ми, че се предлагат в удобна кутия за съхранение - някои конструктори са в картонени и помня, че специално купувахме отделни кутии за тях.

Ще ви призная, че никога не купувам някоя играчка, само защото е развиваща и стимулира въображението на детето или пък фината моторика. Играчките избирам по това дали детето им се радва повече от един ден и дали с тях може да се играе разнообразно и да не омръзват. По този критерии Лего определено водят в класацията ми.

Тази статия е една напълно откровена реклама на Лего. Има продуктово позициониране колкото си искате и отгоре. Дори Фройд много държеше да се позиционира някъде около Легото. 

47682212 2477099769061608 1716653249450213376 n

Не знам как на Фройд не му убива да спи върху Лего.

А за всички бъдещи фенове на тази марка - няколко идеи от една много опитна Лего майка. 

1. Почистването. Детето е разляло сок върху конструктора или е прашасвал в някой килер, докато сте се сетили отново за него? Просто го изперете - в плик с цип за пералня, продават се във всички големи вериги. 

2. Съхранението. Много добра идея за тези конструктори, които са само в картонена кутия и тя все някога ще се скъса, е да използвате една голяма пластмасова кутия, в която може да поберете няколко конструктора. (След време кутиите стават няколко, разбира се.) Хубаво е да разделени според вида им - на Lego и на Lego Duplo, макар че дори те са съвместими и могат да се сглобяват заедно. (На бас, че това не го знаехте!) Човечетата можете да прибирате в отделна кутия, за да се намират по-лесно.

3. Лего маратон - по празниците, когато подарим на децата поредния конструктор, изкарваме и всички предишни и си правим лего маратон. Затова и никога не залепяме конструкторите. Знам, че има хора, които го правят, след като веднъж ги сглобят, но ние предпочитаме да си ги сглобяваме в различни варианти. 

4. Лего базар - на коледни и всякакви благотворителни базари момчетата понякога сглобяват малки фигурки от Лего и ги продават. Харесва ми, защото е нещо, което сами са направили, носи радост на още някое детенце, а с парите ще помогнат на каузата. 

5. Лего дрешки, спално бельо, ранички и аксесоари - винаги актуален подарък. Моите обожават и филмчетата за Лего. 

6. Екскурзия до Леголенд. Непременно да прочетете и колко хубаво си изкарахме там миналата година. Не само децата, но и ние големите. 

Толкова от мен за Лего засега, а догодина обещавам да организираме и някоя игра с интересна награда. :) 

Препоръчваме ви още:

Леголенд и красивата баварска провинция

В LEGOLAND с три деца

Игри с бебето през първата година

Последно променена в Понеделник, 17 Декември 2018 14:07

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам