logomamaninjashop

За женската енергия и мъжките питиета

Автор: Мария Пеева

Веднъж снаха ми Яна ми каза:

- Мими, довечера ще излизам и нямах време да сготвя. Може ли Теди и Борис да дойдат у вас?

- Да, казах. Дай децата, ще ги гледам.

Тя много се смя, но не е ли така? За мен са дете и внуче все пак, нищо че Теди е огромен мъжага, който чудесно може да се справи със сина си. А къде отива Яна, изобщо не попитах, защото знам. Отива на среща с “нейното племе”, както нарича женската си компания. Когато има среща с тях, се докарва, гримира и излиза с щастлива усмивка. А аз знам, че тя заслужава своето време с приятелките си и винаги се радвам за нея. Защото и аз си имам моето племе, което много обичам, и моите “женски партита”, на които безкрайно се забавлявам. Затова дойде ли нейната вечер, каня “децата” с най-голямо удоволствие, а тя разпуска и събира положителни емоции.

Сигурна съм, че мъжете тайно се чудят за какво си говорим, какво правим ние на нашите женски събирания с мъжки питиета. О, със сигурност много се смеем, разказваме си вицове и смешни случки, но не е само това. Споделяме мечти, правим планове, обсъждаме всичко, което ни интересува, подкрепяме се, когато някоя от нас има проблем. А после се прибираме у дома, при мъжете и децата си заредени. Женската тайфа е нашият малък оазис, в който се чувстваме приети такива, каквито сме, нашето второ семейство.

MEM06949

4 приятелки, едно малко женско племе, се събраха за посланици на ЛИДЛ в месеца на бирата, това уж мъжко питие. Зададох им няколко въпроса, за да ви ги представя почти като в едновремешните лексикони, които някога всички момичета имахме и много обичахме.

 Яна:  

  1. Няколко думи за семейството?

Голямо и шумно.  

  1. Какво уча/работя?

Уча бизнес, предстои ми последна година, ще специализирам финанси и счетоводство. “Работя” гледане на Борис и “стажувам” при мама, която ме учи на практическите неща в счетоводството. 

  1. За какво мечтая?

За море, вкусна храна и силен смях. И да имам време да прочета всички книги, които искам, да видя повечето места, които са ми интересни. Но най-вече да сме здрави.  

  1. Как разпускате?

Шумно. По-рядко, отколкото ми се иска, но качествено, когато успеем.  

  1. Какво четете?

Всичко. В последно време главно детски книжки на глас, иначе обичам фентъзи и фантастика, но не не се ограничавам, ако нещо ми хване окото.  

  1. За какво си говорите?

За обувки и бекон. За всичко си говорим, естествено.

Вики:  

  1. Няколко думи за семейството?

 Трима сме: аз, съпругът ми и тригодишната ни дъщеря Ида. 

  1. Какво уча/работя?

По професия съм юрист, но откакто се роди Ида, започнах силно да се интересувам от теми, свързани с родителството - възпитание и отглеждане на деца, образование, ранно детско развитие. От около година съм треньор във фитнес, насочен към тренировки за бременни жени и за възстановяване след раждане. Последно учих за доброволен консултант по кърмене и мога да се похваля с успешно взет изпит. Като хоби поддържам заедно с приятелки блога "Бебета на път"

  1. За какво мечтая? 

Мечтая да се занимавам с алтернативно образование в България.

  1. Как разпускате?

Не съм много по разпускането, не ме свърта на едно място и предпочитам активна почивка. 

  1. Какво четете? 

Обожавам да чета и преди четях огромно количество художествена литература, в последните години май повече препрочитам любимите си романи и чета литература, посветена на  интересите ми. Точно в момента чета Homo sapiens, която Яна ми даде назаем и паралелно препрочитам "За любовта и други демони" на Маркес

  1. За какво си говорите - за всичко, НЕ СПИРАМЕ да говорим за децата, за обувки, за рокли, за работа, за храна, за това как се чувстваме, клюкарстваме по малко...MEM07316

Мира:  

  1. Няколко думи за семейството:

Семейството сме аз, мъжът ми Алекс и двете ни деца, котката.  Отскоро го играем хазяи и на семейство съсели в селския ни двор.  

  1. Какво уча/работя?

Имам малък онлайн, отскоро и физически магазин. Интересувам се от всякакви нови и свежи неща и идеи за позитивно преживяване на периода на ранно родителство, който често е предизвикателство за семействата, както и такива за по-природосъобразен начин на живот. Втората ми дейност е на сертифицирана дула. Обучена съм да придружавам и подкрепям професионално жените по време на раждане и практикувам активно. Тази дейност допълва всичко, с което се занимавам и ми дава огромно удовлетворение.  Уча се постоянно от семействата, които срещам и се стремя да ставам по-добра в професионалните си дейности.  

  1. За какво мечтая?

За море, природа и шумен смях, в компанията на приятелки. Бирата или изстуденото вино са добре дошли за фон.  

  1. Как разпускате?

Хапваме, пийваме и си бъбрим една през друга. Понякога се опитваме да се откъснем от градското забързано ежедневие, но дори и да не успеем, пак ни е готино, като си откраднем час-два.  

  1. Какво четете?

Най-вече онлайн медии. Опитвам се да си прочитам съобщенията всеки ден. Книгите едва се класират в откраднатото време, но в момента чета I'm Just Happy to Be Here: A Memoir of Renegade Mothering 

  1. За какво си говорите?

За боси обувки - дори в най-напечените моменти, невероятна е тази ни склонност! За раждане, за взаимоотношения, напоследък за съсели и как да уловим отровна змия с голи ръце и детско кепче за пеперуди. За сериали, за мъже, за пътувания. За всичко.

Милена:  

  1. Няколко думи за семейството?

Ние сме Стояновски, както казват децата - майка, баща, сестра, брат и малко братче. Петчленно семейство с три деца от 3 до 6 години и два броя обикновени родители.

  1. Какво уча/работя?

В последно време главно помагам на приятелки със смислени бизнеси, както на Мира.

  1. За какво мечтая?

За обикновени неща – за хубаво бъдеще за нас и децата ни, за това да видя положителна промяна в настроението на обществото, за един по-мил свят. А в последните месеци за пътувания.

  1. Как разпускате?

Със замах. С много смях и напитка.

  1. Какво четете?

Винаги съм се чудила как отговарят хората, които не четат. Аз напоследък се чувствам от тях, но все пак чета малко развлекателна литература, в момента My Brilliant Friend на Elena Ferrante

  1. За какво си говорите?

За абсолютно всичко – радости, тъги, децата, мъжете. Обсъждаме философски житейски въпроси и дребни хорски постъпки. А понякога май просто се смеем.

MEM07206

Вики, Яна, Мира и Милена, четири приятелки се събраха на бира и сладки приказки. Всяка жена има нужда от своето женско племе - от тайфата, с която да разпусне от ежедневните грижи, от работата и безкрайните ангажименти. И е толкова приятно, когато намериш хора, с които постоянно учите нещо една от друга, подкрепяте се, смеете се и заедно вървите напред. А после нека ми говорят, че нямало женско приятелство и женска солидарност. Има, и още как! 

Една весела приятелска компания  - Вики, Яна, Мира и Милена - бяха юлските посланици на Lidl, чрез които откриваме както любими продукти във веригата, така и интересни хора с вълнуващи професии и занимания от близки и далечни кътчета на България. През август очаквайте едно усмихнато семейство. А междувременно, в Lidl можете да откриете разнообразие от продукти за вкусната и балансирана трапеза на семейството си, все така на добри цени.

Tук може да прочетете за семейство Явашеви от Бургас, Лора, Никола и Емил Райчеви от София, както и за Елеонора и Калоян от Видин - и  Вася и Пламен от Дупница - посланиците от предишните месеци.

Последно променена в Понеделник, 20 Юли 2020 19:26

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам