logomamaninjashop

История с много деца, папагали и грил

Автор: Мария Пеева

Роси и Калоян Явашеви са двама твърде необикновени хора, както знаят всички, които са чели забавните истории на Татко Калоян. Но днес искам да ви разкажа малко повече за тях. Ще започна с Росито, защото тя е двигателят на семейството. Калоян е този, който бърбори много, децата вдигат големия шум и веселба, но душата на това весело племе е дребничката синеока жена с тих глас и мила усмивка.

Росица е майка на три деца, като първите две са близнаци - Микаела и Боримир. Роси говори открито за трудностите, които са преживели, затова ще си позволя да открехна леко тази тема и тук. Двамата близнаци са заченати инвитро след дълго чакане и безуспешни опити. Нито тя, нито Калоян са изгубили надежда и в крайна сметка съдбата ги е дарила с двама палави сладури, които са неизчерпаем източник на вдъхновение за забавни истории. Но голямата изненада идва няколко месеца по-късно, когато Роси открива, че е бременна отново, този път съвсем непланирано и неочаквано, и скоро на бял свят се появява малкият Габриел. Дори само фактът, че тази майка отглежда близнаци и породено трето детенце, е достатъчен да се изпълня с възхищение към нея, но това далеч не е всичко. След раждането на най-малкия Роси реши, че трябва бързо да влезе във форма и с обичайната си тиха упоритост се захвана със спининг, за няколко месеца направи фигура на модел, след което започна да води тренировки и си организира собствена зала, където помага на един куп жени и мъже да заживеят здравословно и да влязат във форма. Ако питате мен, тази млада жена е способна да постигне всичко, което си науми. Добре че фокусира огромната си енергия в съзидателни занимания като раждане на деца, поддържане на домакинство и спорт. 

А Калоян е дресьор на папагали. Когато ми каза с какво се занимава, веднага реших, че се шегува в обичайния си стил. Но този път беше сериозен. Не само си изкарва с това хляба, а на всичкото отгоре е и много добър в тази професия. С питомците си прави невероятни шоута в България и по света, и дори стигна до финала на престижно състезание за таланти.

А с каква любов говори за тях, почти все едно са му деца. Но освен да дресира папагали, той умее и да пише - толкова забавно, че историите му в социалните мрежи стигнаха до хиляди българи и впоследствие се превърнаха в тяхна любима книга. 

Да, те наистина са необикновени хора и такива са и щурите им хлапета. Но причината Lidl да ги изберат за посланици през месец юни е не тяхната необикновеност, а точно обратното – това, в което приличат на хиляди други български семейства. А именно – обичта, която ги свързва, грижата един за друг, взаимната подкрепа в малките и големите житейски битки, умението да правят живота си хубав чрез малките споделени удоволствия. В това те изобщо не се различават от всички останали, които се радваме и забавляваме с историите им.

И за финал ще споделя какво ми разказа Калоян, когато го попитах как са минали снимките за брошурата на Lidl. Винаги се смея с историите му, нека се посмеете и вие.

Сутринта Роси излезе някъде с децата, аз отидох да поиграя тенис и когато се върнах вкъщи, видях, че се е прибрала преди мен и заедно с фотографа и стилиста се подготвят за снимките. Погледнах я скришом и моментално се ядосах. Подстригала се е! Знае, че не обичам къси прически и нарочно е отишла сутринта на фризьор. Защото тези дни се скарахме - ей така заради принципи и пържени тиквички се скарахме, и се заредиха едни дълги дни на тягостно мълчание, в които се чудех как се случва така, че хем не съм виновен, хем на мен се сърдят. Обаче й отива късата коса! Ох, много даже й отива и отдавна не бях обръщал внимание колко е красива! С върховни усилия отмествам очи, защото аз съм сериозен мъж и сериозно смятам да й, че с мен не може да се шегува и да ми отказва пържени тиквички!

И после какво?

Всички сме облечени, декорът е подреден и идва време да започнат снимките. На рамото си имам папагал, в ръце държа Габриел, Микаела прави нещо, Боримир крещи друго, а Росица пече онези чудесни ущипци на домашния ни грил. И напук на папагала на рамо и Габриел в ръце, усещам как не мога да отвърна поглед от нея и ущипците, които прави. Едно язвително гласче се обажда в главата ми: „Ти май забрави, Калояне, че трябва да покажеш характер, а вместо това тя смени прическата, нагласи се за фотосесията, опече ти месо, и ти вече си омилостивен! Бъди силен и извиси духа над материята!“

И тогава, в този миг на двоумение ТЯ МИ СЕ УСМИХНА!

Колко му трябва на един мъж, за да прости всичко? Една нова прическа, един хубав грил, една усмивка…

В крайна сметка снимките се получиха добре и се сдобрихме. Поне до следващия път.

П.П. Впрочем Росица ми призна, че нарочно се е подстригала, за да ме ядоса! Видяхте ли? 

Да, това е семейство Явашеви от Бургас. Необикновено забавни  и в най-обикновените моменти от семейния живот. Те са юнските посланици на Lidl, чрез които откриваме както любими продукти във веригата, така и интересни хора с вълнуващи професии и занимания от близки и далечни кътчета на България. През юли очаквайте следващото усмихнато семейство. А междувременно, в Lidl можете да откриете разнообразие от продукти за вкусната и балансирана трапеза на семейството си, все така на добри цени.

Tук може да прочетете за Лора, Никола и Емил Райчеви от София, както и за Елеонора и Калоян от Видин - и  Вася и Пламен от Дупница - посланиците от предишните месеци.

Последно променена в Понеделник, 15 Юни 2020 11:17

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам