logomamaninjashop

Институциите се самосезираха за битите деца в Червен бряг

Инспекторатът на Агенцията за социално подпомагане проверява сигнал за насилие в Центъра за настаняване на младежи в Червен бряг. Публикуваме продължението по случая.

Системно ли се бият потребители в ЦНСТ Червен бряг? За първи път, след мега скандала, разраснал се след разследването на napricel.com, проговаря репресираната и заплашвана служителка на центъра – Илонка Василева. 

“Не, не е единичен случай. Да, децата буйстват, те не са виновни, но си има подход. Доста често се случва, Валя (Валентина Марченко-Милева), а и не само тя, да посягат и удрят децата. Мълчах и аз досега, защото ме беше страх, виждате какво се случва. А и най-вече имам деца, които трябва да отглеждам. В този град къде да отида да работя?!“

Вероятно въпросната служителка ще бъде освободена, след като изтече болничният ѝ. А дали отговорните за безчинствата в центъра от семеен тип ще понесат отговорност?

Василева споделя, че в момента е в болничен. Сигурна е, че след изтичането му или ще бъде принудена да напусне, или ще бъде уволнена дисциплинарно. Ако това се случи, за пореден път ще бъдем свидетели как едни хора, с власт и пари, определят човешките съдби и си играят с тях. И как живеем в демокрация, която наподобява на феодализъм.

Бити и малтретирани ли са тези деца?

61843726 2897378873819880 2962642284429967360 n

Потърсихме и фирмата, външен доставчик на услугата. След проведения разговор започна незабавна проверка, а управители и проверяващи от частната фирма пристигнаха в Червен бряг. Самосезираха се и органите на МВР, прокуратурата и инспекторатът на Агенция социално подпомагане. Какъв ще бъде изходът от проверката, предстои да разберем.

Източник: napricel.com


Препоръчваме ви още:

Система, зачената в грях

И Европа изкрещя

За независим живот на хората с увреждания

Последно променена в Събота, 08 Юни 2019 11:42

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам