logomamaninjashop

Майките на Васко

Майките сме голяма сила – всички заедно. Понякога се спречкваме за разни дреболии, но появи ли се кауза, обединяваме се и помагаме – кой с каквото може.

Преди два дни Адриана написа следното в нашата група Майките от София.

 

Здравейте, момичета. Никога не съм молила за помощ, нито тук, нито където и да било! Но днес бях потресена от това, което видях и няма как да не помоля за помощ! По стечение на обстоятелствата днес бях в Пирогов! Видях едно пребито и подуто като балон детенце! Впоследствие разбрах, че майка му го е пребила почти до смърт! Разбрах,че дори е имало и репортаж по медиите за тях. Уточнявам, детенцето е ромче. Прекрасен е, но... почти обезобразен. На 2 годинки е,момченце.Сега трябват памперси, мляко, неща от първа необходимост. Моля да отворим душите и сърцата си. Благодаря!

Само за ден се събра всичко необходимо на първо време – памперси, дрешки, играчки. На снимката виждате съвсем малка част от даренията.

 

16810246 10202819487364785 781255530 o

 

Бащата на детето Йордан Янкулов няма големи възможности, но пък има желание да се грижи за него, с помощта на бабата. Майката е подписала, че се отказва от родителски права, а вероятно я очаква и ефективна присъда. Детето все още е в Пирогов и лечението му продължава, но след изписването ще има нужда от подкрепата ни, за да му се осигури нормален живот. Адриана е жена с добро сърце и след като е прекарала няколко дни със своето детенце в стаята на малкия Васко, се е привързала към него и иска да продължи да му помага.

Нека да се включим и ние.

Цяло село е нужно, за да се отгледа едно дете.

Васко няма да помни, че майка му го е пребила до смърт – два пъти.

Но ще помни, че стотици други майки го прегърнаха.

Остава един висящ въпрос. Кой и защо допусна родната майка на Васко да го пребие за втори път?

 

Мария Пеева

 

 

 

Последно променена в Петък, 17 Февруари 2017 14:19

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам