logomamaninjashop

Заедно в борбата за Иван

Иван е на 35. Иван е съпруг, баща, син, брат, приятел, кинезитерапевт – истински човек, събрал в себе си всички тези роли. За съжаление, от една година Иван е и пациент.

След няколко дни с треска, главоболие и изтощение е приет със съмнения за пневмония, а само ден след това чува страшната диагноза – левкемия, остра миелоидна левкемия (много висок риск).

Следва тотален шок! Как така? Кога? Откъде? Защо? Сигурно има някаква грешка? Та това е Иван – здрав, енергичен, активен, планиращ, неуморен! А изведнъж до такава степен смазан, че не може да седи за повече от 5 минути на стол и не успява да извърви 100 метра без да си почине.

60220858 402591470583038 643839765451374592 o

За щастие, след отърсването от нелепата ситуация има план за действие – индукция (първа силна химиотерапия), последвана от консолидация (поддържащи химиотерапии) и трансплантация на стволови клетки от съвместим донор, които да доведат до трайна ремисия и до излекуване. Звучи… обнадеждаващо и постижимо и нито Иван, нито близките му се отчайват и предават. Той е решен да мине през тези битки и да излезе като победител в борбата на живот и смърт (буквално), защото имa за кого и за какво да се бори! Индукция, консолидация, трансплантация – не е чак толкова зле, май?! Е, само Иван знае как е минал през този ужас, как е оцелял и издържал всичко – брутални химиотерапии, вливани с часове, десетки антибиотици, хидратации и всякакви други хапчета и сиропи, ежедневно бодене, ровене в костите му, изтощителни трески, нулев имунитет със седмици, в които е невъзможно дори да се покаже навън, побъркваща изолация, пропуснати моменти, далеч от семейство и приятели, ежедневен ужас, случващ се на живо наоколо…

Логично е след тези смазващи изпитания всичко да е както трябва, но знаете, много често нещата не се случват по план. В живота логика няма! И изобщо тук план няма – добре се чувстваш, така и изглеждаш, кръвните ти изследвания също са наред, отдъхнал си се, успокоил си се за момент, без да подозираш, че в костния ти мозък вече има 50% ракови клетки, или 66% ракови клетки, или още по-страшно - 87% ракови клетки… Как изобщо си жив?!

60191034 402415527267299 6743037090658779136 o

И така – след всяка малка победа следва безмилостен удар, от който нямаш време дори да се съвземеш, за да предприемеш действия и да спасиш живота си. За Иван и семейството му тези удари са вече няколко, като след последния рецидив на заболяването шансовете, които дават лекарите тук с настоящите възможности, са нищожни.

След повече от година в ежедневна битка за Иван, за любимите му хора, за всички медицински специалисти, борещи се „въпреки“ - въпреки тежките обстоятелства, въпреки лошия късмет, въпреки всеки малшанс, въпреки отвратителното развитие, въпреки безумната система, въпреки всичко и всички, надеждата се стопява, а шансовете се свеждат до минимум. Шанс обаче дава екип от лекари в Израел, готов да се заеме със случая и да предприеме мерки за излекуване и спасяване – индивидуализирана терапия, последвана от втора трансплантация на стволови клетки. Съществуваща възможност, невъзможна за младото семейство. Цената за живота и здравето е космическа – 250 000 щатски долара, като е нужен депозит от 100 000 долара, преди постъпването в лечебното заведение

Но пак продължаваме борбата за живот на Иван „въпреки“, защото вярваме, че заедно можем да сбъднем и това, защото вярваме, че заедно човешката добрина и съпричастност могат да превърнат във възможно и невъзможното, защото се надяваме да подкрепите Иван и да се борите наравно с него – заедно за живота му. Защото трябва да има шанс за Иван да бъде жив и здрав - до дъщеря си, до съпругата си, сред приятелите си, с колегите си, в реалния свят - тук, сега и занапред. Моля, помогнете в борбата за един живот и нека го спасим и сбъднем заедно!

60076476 402591157249736 8174638471684554752 n

Как да помогнем

Дарителска сметка:

Банка: Райфайзенбанк (България) ЕАД

IBAN: BG42RZBB91551010508747

BIC: RZBBBGSF

Титуляр: Иван Емилов Пещенски/ Ivan Emilov Peshtenski

PayPal

e-mai: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кампания ЗАЕДНО в борбата за живота на Иван

Повече информация за състоянието на Иван и хода на кампанията можете да намерите на страницата В борбата за живота на Иван заедно.


Препоръчваме ви още:

FUCK CANCER

Никола - един запален рокаджия с ДЦП

"Казаха ми да го оставя... "

 

 

Последно променена в Четвъртък, 06 Юни 2019 14:47

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам