logomamaninjashop

А защо да не предложите вие?

Автор: Яна Пеева

Аз лично никога не съм си представяла, че ще се оженя. Даже до последно твърдях, че не вярвам в брака и определено няма да съм от ‘онези лудите’, дето обикалят по булчински магазини и се въртят в рокли, наподобяващи бели торти, че даже и реват пред това време. Пуст късмет, точно това ми се случи.

С Теодор някак си още от самото началото знаехме, че ще си прекараме животите заедно. Не беше съвсем любов от пръв поглед, но да кажем, че на втория се случиха нещата. Два пъти ми е предлагал да се оженим, третия път аз директно си му казах, че съм си избрала рокля и вече няма мърдане. Първия път, месец след като официално станахме гаджета, лежахме на пробит диван в общата част на общежитието му, пияни вероятно, и той ме попита дали искам да се оженим. Какво да му кажа на момчето с тия красиви сини очи? Естествено, че искам. Втория път се опитахме да сме малко по-романтични. Поръча ми пръстен, като даже се опита да уцели размера (безуспешно). Само дето трябваше да заминаваме, пък доставката се забави, не можеше да говори, защото го болеше гърлото и се оказа, че трябва аз да се разправям по телефона как така годежният ми пръстен няма да пристигне, когато трябва да пристигне. Такова съжаление от непознат по телефона не бях чувала през живота си. В извънработно време ни го докараха пръстена, само и само на лудата, дето сама си го е поръчала, да не вземе да й стане нещо. Не попречи на умилението ми и на това, че наистина плаках, като си го сложих.

Третият път, вече с пръстен на ръката, сгодени от две години, минахме покрай магазин за булчински рокли, аз видях една на витрината, обърнах се към годеника на шофьорското място и заявих: “Това ми е роклята, ще се женим!”

И се оженихме.

Видно е, че не сме от най-романтичните. А когато се опитваме, резултатът е чисто и просто трагикомичен. Обаче има хора, на които отвътре им идва да мислят в розово, в сърчица и вечери на свещи. С умиление слушам истории за страхотни предложения и въпреки че за мен са просто това - истории, за някого могат да станат началото на прекрасно приключение, започващо с простичко “Да”.

 

В приключенски дух

Идеята е следната: цял ден посветен на приключения, които да отведат половинката до заветния въпрос. Вие се познавате най-добре, най-важното е да се забавлявате и да създадете незабравим спомен. Любими места, гатанки, въпроси и подсказки, които могат да бъдат романтични, забавни или и двете едновременно. Приятелите ви със сигурност ще се съгласят да помогнат с всичко, което не можете да направите сами. Може да е на някой планински връх, на снежната писта, или на море, докато се гмуркате. Адреналинът със сигурност ще допринесе за един незабравим миг. А ако уговорите някой приятел да ви снима, ще е още по-прекрасен спомен, който да показвате и на внуците някой ден.

 

Грандиозен жест

 

Романтика, пищност, нещо мащабно. Дали е в театър, сред представлението, на стадион или с билборд, тук залагате на незабравимия грандиозен жест, който цял живот ще насълзява очите на половинката ви. Организацията е малко по-трудна, защото е свързана и с други хора, които трябва да се съгласят да ви помогнат. Ако човекът до вас обича такива неща, няма нищо по-хубаво от това да види името си заедно с мечтания въпрос изписани на огромно табло преди хиляди други хора или да чуе как след пиесата актьорите ви канят на сцената. Помислете и за такъв вариант. И отново - не забравяйте да осигурите приятел, който да снима.

Лично и романтично

Ако пък любимият човек не си пада по показностите, винаги може да заложите на семплата романтика. Вечеря на свещи - в ресторант или приготвена от вас, бутилка хубаво вино и десерт, който да си поделите. Само внимавайте къде слагате пръстена, мястото му е на нечий пръст, а не в нечий стомах! Номерът с тортата и суфлето е малко поизтъркан, но защо например да не сложите пръстена в кутийката за сметката? Може да се получи много забавно!

Защото, момичета, няма нищо срамно в това да зададете въпроса, не е задължително винаги вие да давате отговора! Все пак, най-важното е да се обичате.

Прочетете и Предсватбено. Ще ви хареса. :)

Последно променена в Сряда, 14 Февруари 2018 19:54
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам