logomamaninjashop

Нека да е лято

Автор: Мая Цанева

Юли е, горещо е, и всъщност, макар че имам достатъчно житейски опит с жарки пловдивски лета, предпочитам да съм на сянка. Като изключим жегата, аз обичам лятото, но не заради ваканцията, морето, мидичките и динята със сирене.

Обичам лятото, защото:

- през лятото НЕ готвя! Всъщност и мъжът ми не готви често. В хладилника има чушки, домати, краставици, тиквички, моркови, всякакви плодове и пресни подправки. Кисело мляко, сирене, и, разбира се, яйца и овесени ядки за закуска. Купуваме месо и риба за скара от време на време, и... това е!

Кой готвил, готвил! Казват, че най-голямата любов се доказва, когато ти изпържат тиквички на 40-градусова жега навън. Е, аз не обичам никого толкова, но се възхищавам такива жени и мъже. Тиквичките са вкусни и на фурна, чипсът – също. А тараторът и гаспачото не се готвят наистина, нали...Така че, обичам те, лято, пращам  тенджерите на море.

- лично аз, по традиция, захващам нови проекти винаги през лятото. Всичко започна преди почти 5 години, малко след раждането на сина ми. Тогава през май подхванах проект, който ме превърна в работохолик с 12-дневни смени от май до септември. И така, всяко лято. Пожелайте ми успех и този път.

Всъщност работата ми не предполага сезонност. Хората четат по всяко време, но на есен всички са жадни за нещо ново и уморени от сезонни разпродажби на спомени и обещания за хубав живот. Така че, ние пишем с обещание за нов живот, но наистина.

- лятото върви с мързел. Колкото и да работиш, забавяш темпото. Хората около мен я събират багаж за море, я ремонтират, или просто си почиват, и колкото и да бързаш, темпото на деня и графикът се забавя. Това ми дава възможност да работя с по-голямо удоволствие и под по-малко напрежение. А когато аз самата забавя темпо, никой не го приема твърде навътре или лично. През лятото времето е по-лично, дори и за кратко.

- на лятото не му пука как изглеждам. Горещо е, дрехите са леки и се броят на пръстите на ръката ми. Независимо дали съм и 5 или 10 кг повече или по-малко, никой реално не обръща внимание на това. По-важно е да ти е добре.

Забравете снимките на инфлуенсърки, глътнали корема и застанали като изтукани за фотосесия! И на тях им е горещо и ходят вкъщи по бельо или със стара тениска на петна, защото им е горещо! И пият бира и коремът им се надува! Затова си носете късите панталони, плажните рокли, дългите поли и ризите на ананаси, без да ви пука. Най-важното е е да ви е удобно и да не ви е горещо! 

Всъщност на лятото най не му харесвам именно това – имиджа на сезон на перфектните тела. Тези дни, в голямата жега, пътувах с трамвая. Две красиви момичета се бяха гримирали идеално и облекли с черни и тъмни дрехи по мярка, и изгаряха като вампири на слънце. Бяха идеални за 100 лайка, но дали бяха в безопасност за собственото си здраве?

През лятото на първо място е собствената ни безопасност – затова носете памучни, светли дрехи, идеалът е силно надценен. Идеалното облекло е леко и удобно!

- лятото е валидна причина за много глупости – от татуировка на Аквамен през юли, през покупка на напълно неудобни обувки, които вървят с новата рокля, за преход от червена към бялоруса коса за морето, до, не го пожелавам на никого, здравословни проблеми заради рисково поведение.

Аз бях смотано дете и тийнейджър, така че съм пропуснала някои летни лудости, но съм се извинявала с лятото за достатъчно несполучливи покупки и решения. Една злополучна любовна история завърши през септември, когато се видях в огледалото с огромни сенки под очите, с 10 кг надолу и напълно опустошена емоционална. Но рискът си струва - лятото е кратко, лудостта – силна, но приключва с първите студени вечери наесен. Затова, умната, и нека да е лято!

Прочетете още:

Татко Калоян отново на плаж

Нашето доброволческо лято 

По кайсиево време

Последно променена в Вторник, 23 Юли 2019 09:15

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам