logomamaninjashop

Един специален ден в годината

Автор: Неда Дойчинова

Имам си един много специален ден в годината. От онези, хубавите дни, които ме карат да се чувствам уникално и особено. Ден, за който започвам да се вълнувам месеци по-рано. Нарича се Ден на репродуктивното здраве.

В този ден срещам много хора. Жени и мъже, на които животът е отредил да имаме нещо общо в съдбите си. Едните, също като мен, вече са преодолели едно от най-големите препятствия в живота си – да станат родители. И не са забравили какво им е било тогава, преди много години. И помнят какво е някой да ти подаде ръка в тежките моменти. Сега са от другата страна. И помагат на онези, които все още не са сбъднали мечтата си. Голяма част от тези хора вече години са от онези, истинските ми приятели, на които мога винаги и за всичко да разчитам. Другите хора са все още пациенти. Повечето са ми непознати. Някои от тях са вече отчаяни, други неориентирани и уплашени, трети нахъсани. Някои са изчели всичко за стерилитета, други не са стъпвали в репродуктивна клиника. Някои са научили за събитието от приятел, други случайно са прочели в интернет. Влизат тихо в залата, пристъпват плахо и несигурно. Във всички тях виждам себе си, преди около 10-ина години. Срещам и трети вид хора – лекари. Които в този момент са забравили ценоразписите на клиниките си. Отделили са лично време, пропътували са километри, за да бъдат там. Да помогнат със своя опит и знания на нуждаещите се. Да вдъхнат надежда, да потърсят проблема, да поговорят с пациентите.

Трите вида хора се срещат в залата. Тези, които имат какво да дадат, с тези, които имат нужда да го получат. Усещам го като някаква магия. Този ден, и тези срещи, са едни от най-емоционалните ми моменти в годината. Моментите, които ме карат да се чувствам истински жива. Изпълнена с увереност, че принадлежа към добрите хора на тази планета.
Да срещна приятели, които години наред не се уморяват да полагат усилия и да жертват лично време в полза на други, е нещо, което ме държи заредена с положителна енергия месеци след това. Нещото, което връща вярата ми, че най-човешката мисия е да помагаш на другите.

Надеждата, която се чете в очите на пациентите, които изпращаме в края на деня, е най-голямото удовлетворение за всеки един от нас – доброволците от Сдружение “Зачатие”.
Благодаря на всички лекари, които за поредна година ще бъдат там – без вас този ден нямаше да бъде възможен!
Благодаря на всички пациенти, които ще ни се доверят и ще посетят това мероприятие.
Благодаря ти, Сдружение Зачатие, че ми помагаш всяка година, за 13-и пореден път, да изпитам всичко това!

Стигмата

946 ok

Виждате ги често – красиви и влюбени двойки, изглеждащи истински щастливи.

Срещате ги в търговския център, в парка по време на разходка, в кварталното кафе, в службата.

По нищо няма да ви покажат, че нещо е стегнало сърцето им отвътре и помрачава щастието им.

Вероятно познавате доста от тях. Вероятно са ваши близки, роднини, колеги.

Това са те – двойките с репродуктивни проблеми. За които детският смях у дома е все още несбъдната мечта.

Споделяме с вас поканата за Деня на Репродуктивното Здраве 2018, който ще се организира от Сдружение „Зачатие“ на 9-и юни в Плевен, от 11:00 ч. в сградата на Областната администрация, разположена в центъра на града. През тази година се навършват 30 години от раждането на първото ин витро бебе в България и мотото на събитието е "30 години ин витро в България", а основната тема на информационната сесия е "Асистираната репродукция в България - минало, настояще и бъдеще". Презентациите в нея ще обединят важните събития от историята на българската репродуктивна медицина и най-новите насоки на нейното развитие, авангардните методи и постиженията в диагностиката и лечението на стерилитета.

34665478 2029218177097217 6671156938899718144 o

Програмата на Деня на репродуктивното здраве 2018 включва информационна сесия с презентации, дискусия с пациенти и предизвикалата голям интерес Експо алея на репродуктивните клиники в България. За трета поредна година пациентите получават възможност да разгледат информационните щандове на клиниките, да разговарят директно с представители на медицинските им екипи и да получат консултация по интересуващите ги въпроси от медицински, психологически и правен характер.

Петима от посетителите в Деня на репродуктивното здраве ще получат ваучер от Сдружение Зачатие на стойност 500 лева за диагностика и лечение на стерилитет.
Имената на печелившите ще бъдат изтеглени с жребий в края на информационната сесия.

Поканете тези двойки да посетят мероприятието. Там ще се срещнат с водещи специалисти от репродуктивните клиники у нас, ще научат за новите методи в медицината, ще видят, че не са сами по нелекия път на стерилитета. Посещението, както и консултациите с лекарите, са напълно безплатни.

За някои от тях това може да се окаже ценната помощ, от която са имали нужда. А щастливите им усмивки след време ще са най-голямата благодарност, която някога сте получавали.

 

Препоръчваме ви още:

Коледно желание

550 грама живот

Как се лекуват неродени бебета?

Последно променена в Петък, 08 Юни 2018 08:54

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам