Дай боже всекиму такава баба

Има един стар виц, който вчера стана политически бисер - как няма значение дали си дядо, важното е да не спиш с баби :) Аз пък ще ви покажа едни невероятни бабки, които умеят да си живеят живота и много не им дреме кой дядо не ще да спи с тях.

В България да си бабка, лелка, чичка, дядка звучи срамно. Всички искаме все да сме млади и красиви и много се притесняваме, ако вече не сме на 20-30 или поне ако не изглеждаме на толкова. Защото видиш ли, значи сме втора категория хора.

Е, позволете да ви кажа една тайна. Някой ден всички ще станем бабки, лелки или чички/дядки. Ако доживеем дотогава, разбира се. И добре е да приемем тази мисъл, защото в старостта няма нищо срамно. Старостта може да е мъдра, забавна и приятна. Неслучайно я наричат златната възраст. Старостта има своите очарователни моменти. Гледам моите родители, които остаряха заедно след 50 години брак, и които винаги са били един до друг, дори когато се разболяха от една и съща болест. Прекрасни са! Все още се държат за ръка, все още татко отваря вратата на мама, а тя му прехвърля в чинията половината от десерта си. И все още се карат за дреболии, а после се сдобряват. Не могат ден един без друг. Дай боже всекиму такава бабка. Дай боже всекиму такава любов.

 

12472748 10208113138359957 4409027133562702072 n 

 

Не се подигравайте на старостта, хора, и не се плашете от нея. Тя може да е достойна или не. Каквато си я направим. А ако толкова не се намерят читави деденца, мисля, че бабките могат чудесно да се забавляват и без тях. Поне така смята илюстраторката Инге Лоок. И съм склонна да се съглася с нея. За разлика от нашите политици, тя наистина ме кара да се усмихвам. Усмихнете се и вие, а политиците да си гледат работата. Коя готина бабка изобщо би искала да спи с тях?

Последно променена в Сряда, 28 Март 2018 22:02
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам