Децата се раждат с мисия

Автор: Йоана Боянова

Децата се раждат с мисия. Бях чела някъде, че децата си избират семейството, за да го научат на нещо. До този момент нещото е ХАОС и, разбира се, едно огромно търпение за справянето с него.

Животът ми неусетно се раздели на два периода, преди и след появата на детето. Та преди появата му аз бях една фина и изтънчена домакиня. Чистех и подреждах къщата до блясък, да не кажа, че се бях вманиачила. Хората чак леко, а и не съвсем леко, ме подиграваха за тази ми мания. На едно новогодишно парти ми подариха препарати за почистване и всичките му там атрибути. Имам и снимка.

Та роди се детето. Нас ни избра дете нещо средно между Тарзан и Маугли. И борбата с ХАОСА започна. Малко след като почна да пълзи, къщата придоби вид на бойно поле. Ако преди това леко разместено перде ме стресираше, вече и паднал корниз не ме плаши, не за друго, случи се два пъти у дома и веднъж го свлече у баба си.

С прохождането му нещата станаха, как да се изразя по-меко, може би КАТАСТРОФА, да, това е най-подходящата дума. За немного дълъг период от време счупи всичките вратички на секцията, леглото, изскуба кабелите, гардероба и един телевизор на приятели (купихме им нов). Сега, ако някой се излъже да ни покани на гости, винаги има страж да пази телевизора. Да не решите, че само руши. От мен е наследил и желанието за чистота. Редовно мие коридора с душа от банята. Коридорът после свети, а и аз съм тренирала с парцала минимум час. Процедурата я повтаря и в кухнята, но не толкова редовно.

Преди да се роди детето, бях перфектната майка

949d9e436ef1467926c2dacf5f9040b2 XL

Обаче прохождането и последствията от него ми се видяха като ваканция в сравнение с махането на памперс. Защото да стъпиш в локва пишкано е безценно, за акано нищо няма да кажа. Това на дивана, на кревата, на секцията… направо като маркиране на територия си беше.

Ако крава примерно си свърши голямата работа в хола ми, няма и да й обърна внимание, ще я помоля да си измие ръцете. Когато проговори, нещата вече придобиха смисъл и идея, под идея разбирайте аз му говоря, а той ми крещи: „НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!“. Така крещи понякога, че имаме една много мила съседка, която като ме види и казва: „МОЛЯ СЕ ЗА ВАС”. Мисля си, молиш се, жено, но не е достатъчно, давай по-усърдно с молитвите.

Детето, освен всичко друго, е и с чудесен характер. Не иска да яде, да спи, да става, да ляга, да се къпе, облича, съблича, да излезе от банята, да ходи на разходка, да се прибира от разходка… мога да продължа до безкрай. Тези му качества имат и предимства, едно от тях е, че не съм чакала на опашка в магазин повече от 30 секунди. Хората просто се разпръсват.

Така се надявам в целия този ХАОС да се ражда материя.

П. П. Много благодаря на всички съседи за търпението, на съседа отдолу за така милите псувни за лека нощ.


Препоръчваме ви още:

Преди и ние бяхме като вас

Денят се познава от сутринта

Със сигурност си млада майка, ако...

 

Последно променена в Вторник, 05 Март 2019 08:39
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
Пролетен базар на книгата НДК
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Все така ли ще я караме

Все така ли ще я караме

11 Май, 2019 Отношения

Спасителят на клети майки

Спасителят на клети майки

09 Май, 2019 Истории

Пеев се предаде

Пеев се предаде

15 Май, 2019 Блог

Аз, той и болката

Аз, той и болката

10 Май, 2019 Отношения

Не сте ли чували за киноа?

Не сте ли чували за киноа?

26 Апр, 2019 Истории

К`ъв секс бе, човеко?

К`ъв секс бе, човеко?

03 Май, 2019 Забавно

Да си родим дъга

Да си родим дъга

25 Май, 2019 Истории

Те са рапиристки

Те са рапиристки

23 Май, 2019 Нашите деца

Какво четат майките

Какво четат майките

22 Май, 2019 Развлечения

Който свалил, свалил

Който свалил, свалил

22 Май, 2019 Забавно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам