logomamaninjashop

Уважаема госпожо…

Закъсненията за час и отсъствията не са изключение в училищния живот. Във Франция обаче тези закъснения са и повод за смях, защото там родителите са длъжни да пишат извинителните бележки за децата си. А явно "по домашни причини" не е достатъчно извинение за френските учители. Попаднахме на забавния разказ на една майка, която отскоро живее във Франция, и решихме да го споделим с вас. В случай че ви се наложи да пишете извинителна бележка някой ден или просто да се посмеете.

Нашата учителка е много нервна. Невъзможно е да я убедя, че сме закъснели, защото се е наложило да търсим човека-паяк, без който детето ни не мръдва от къщи. Затова по-често използвам извинението, че входът на училището е бил заключен, на което винаги получавам един и същ, написан с червен химикал отговор: „Госпожо, входната врата се затваря точно в 8,15!!!!!“ - по количеството възклицателни след изречението се ориентирам, какво е било настроението на нашата учителка.

Веднъж ми попадна книжка със заглавие „Извинителни бележки“. Директорът на училището събрал тези бележки от всички учители в забавен сборник. Преведох най-смешните от тях и ги публикувах в  социалните мрежи. Позабавлявайте се и вие!

Госпожо,

Вие ме питате, напълно сериозно, защо е закъсняла Шарлот. Първото закъснение за годината, подчертавам. Макар училището ни да е светско, ще си позволя да Ви цитирам Евангелието от Лука, глава 6, стих 41 – „Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си.“

С цялото ми уважение към вас…

***

Господине,

Днес сутринта Жоел закъсня заради г-жа Дюпон, която затвори входната врата, въпреки че видя тичащите към нея ученици. Тя хлопна вратата под носа на сина ми! В резултат на което той се върна у дома. Добре би било тази жена да се успокои малко и да забави темпото, иначе няма да живее дълго.

С уважение...

***

Госпожо,

Извинявам се за закъснението на Брендън, но той ми каза, че по пътя към училище вятърът бил насрещен.

Благодаря за вниманието.

Защото това трябва да се казва

07a60d255a852413ae4590c15b587eaa XL

Госпожо,

Мъжът ми невинаги може… но снощи успя… и това беше супер… и сутринта се успахме. Затова Патрисия закъсня. Но тя не е виновна.

Много се извинявам.

***

Господине,

Тази сутрин автобусът минал покрай спирката в 7,43, а не както обикновено в 7,45. Кълна се във всичко свято, освен в сина си. За това Ви моля да извините Килиън за закъснението. Още веднъж – извинете.

***

Аз, долуподписаният Пиер Дюран, потвърждавам, че днес 18 януари, заведох дъщеря си Люсил на училище със закъснение. Моля Ви, не споменавайте нищо на бившата ми жена, защото ще ми откъсне главата.

С уважение...

***

Господине,

Накратко как мина нашата сутрин: счупена чаша с горещ шоколад, паника, съборен аквариум, златна рибка в безсъзнание, викове, лай, сълзи, бърсане с моп, закъснение.

Много съжалявам и се извинявам.

***

Господине,

Синът ми утре няма да бъде на училище. Не питайте защо, това не Ви засяга.

Час по щастие

b1f80a786220888292abbd83d8707702 XL

Господине,

Синът ми Тибо е отсъствал, защото не е бил в училище.

***

Госпожо,

Карина не беше на училище във вторник заради сезонните разпродажби, трябваше да премери няколко неща. Доколкото Ви познавам, мисля, че ще ме разберете. Благодаря Ви и Ви желая хубав ден.

П.П. Не съжалявам за нито една покупка.

А вие не се разстройвайте…

***

Господине,

Теодор ще пропусне последните две седмици на учебната година. Отлитаме за Мартиника. Време е да си починем, последните седмици тук бяха дъждовни.

Моля Ви да приемете този факт и най-важното – дръжте се до края на учебната година.

***

Госпожо,

Съобщавам Ви, че към края на седмицата дъщеря ми е много изморена. Затова предлагам да не правим от мухата слон, че е пропуснала една събота. Ок?

***

Госпожо,

Моля да ни извините за вчерашното отсъствие на Давид, той много страдаше заради загубата на тримесечното си котенце и настояваше да присъства на погребението, което му организирахме.

С уважение…

***

Господине,

Вие питате защо Джонатан е отсъствал вчера? Отговарям Ви – защото така!

Устройва ли Ви отговорът?

***

Госпожо,

Позволих си да оставя Шарл вкъщи в понеделник, защото страда от несподелена любов. Влюбва се за първи път и е като пребит, нищо не е в състояние да прави.

Благодаря за разбирането, с уважение…

***

Госпожо,

Тъй като аз нося отговорност за дъщеря си, не виждам причина да обяснявам на Вас, защо тя не е била на училище.

Знам, че нямате друга работа. Благодаря.

Автобусно

f3b7859ccdd2d7e0b388a9167e2f3d9a XL

Господине,

Моля да извините Върджил за отсъствието във вторник. Той тръгна за училище с трамвай, на който му свършил бензина.

Господине,

Борис не дойде на училище във вторник, защото се подхлъзна на опашката на котката. Падна и беше издран. Наложи се да посетим ветеринаря и лекаря.

С уважение…

***

Госпожо,

С Кевин стана гаф, но този път не съм аз, защото не бях пил. Сбил се на тренировката по футбол. Моля да не звъните в полицията, аз не съм виновен.

Благодаря.

***

Господине,

Извинете Тристан за отсъствието миналата седмица, но той беше болен, защото го зарази сестра му. Не повиках лекар, за да не заразим и него.

Благодаря и хубав ден!

***

Господине,

Оставаха само три дни до свалянето на гипса на Алексис, дори вече ходеше, но реши да слезе по стълбите, защото асансьорът не работеше и падна. В резултат на това, сега и двата му крака са в гипс, но в четвъртък ще бъде по-добре, защото ще му свалят първия гипс и ще може да ходи на училище с патерици. Оказа се, че не сме ги купили напразно и сега ще ги ползва. В петък ще бъде на училище, ако междувременно не си счупи и двете ръце.

С уважение…

Прочетохте ли

Пети клас - ура!

 

 

Последно променена в Петък, 02 Ноември 2018 21:08

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам