logomamaninjashop

Пияни вещици обикалят улиците

Автор: Бени Хюбнер

Та начи, на хоризонта се задава Хелоуин. Онзи, хамериканският (дет не е и баш хамерикански, ма това е друга тема). Хелоуин, дето навличаш одежди, които те правят по-красив, по-грозен, по-страшен, по-приказен и за един ден от страшното си правиш страшен купон.

Може би това е денят, в който ако ти кажат, че си голяма тиква, жив дявол или пък ужасна вещица, си е направо комплимент. Не е комплимент обаче, ако ти кажат, че си родоотстъпник, предател, тъпанар, тъпигьоз, и недай си Боже, не тропкаш хоро пред Лувъра.

Всяка година по това време на годината, както и около 14 февруари, слушам как разни лелки и чички, набори демек, размахват пръсти по тивито и викат - "Хелоуин, Хелоуин, ама будителите, ами Левски и Раковски, защо ги забравихме?!? Де го Вазов, де го Пишурката... де и Караджата???" - За Багряна не питат, щото тя още е спорна, пък и прекалено хубава била - по на вещица го докарва.

Та така наборите - размахват пръсти и знамена и крещят като изоглавени колко е важно да си патрЕот, ама не само да си, но и да го демонстрираш. Да не пиеш хамериканско уиски, да не ядеш хамбургери, да не слушаш „Скорпионс“ и в никаком случеям да не се маскираш на нещо различно от Динко, или в много краен случай - на рокер-чалгар с бръчник и беневрек.

Щото, видиш ли, подобни срамни празници, като Хелоуин и бай ти Вальо влюбеният, ни засенчват будителите, заличават ни ги, един вид ни ги бастисват направо. Така излиза.

И може и така да е, защото до такава степен сме си свили рамката, че вече не допускаме... усмивка. Това е - затворено сърце, отворена уста. Ако ме разбирате.

Как да накараме децата да намразят Хелоуин

44927046 503061656830107 7920451835977007104 n

Всъщност, начи, според мен - никой, ама псолютно никой, НИКОЙ вносен не мож ни взе, заличи, засенчи, изтри, напи... будителите. Това го можем само ний си. О, как добре го можем! С незнанието си, с непомненето, с безинтересуването. Защото те са нашите будители и ако не са успели, не успяват, или пък не ще успеят да ни събудят... за какво говорим. Значи не сме заспали, нещо друго сме. И в този случЕй и Вси Светии няма да ни помогнат. Великденският заек също. Дядо Мраз и Дядо Коледа пък ептен, а за Свети Валентин да не говорим - анатема, щото той влюбен и загубен - какво му разбира тиквата!?

Аз, лично и персонално, имам един принцип в тоа живот - никога, ама НИКОГА не отказвам весели празници. НИКОГА, ама НИКОГА не отказвам малко забава и повече усмивка. Пренаситила съм се на мразачество, на рушене, на събаряне, на деструкция. И много се кефя като видя мартеничка на ръцете на чуждоземските си приятели. И много се кефя да видя чуждоземец, облечен като кукер. Чули ли сте някой да ни анатемосва щото му връзваме конци по ръцете? Обичай... за здраве.

Между другото - нямам против и по Сирни Заговезни да покарнавалствам, ама пусто... тоя адет не ни е адет.

Хелоуин и прекалените светии

little children trick or treating on halloween 53876 41184

И за финал на това прочувствено споделяне един виц, който ми е много вери, баш любим:

Малкият Иванчо се прибира вкъщи умислен, нетипично умислен.

- Иванчо, сине, какво има - пита таткото, отпивайки от три пъти претаканата домашна сливовица и проверявайки дали туршийката е втасала.

- Ми чудя се, тате - какъв точно празник е тоя ХелУин, че нещо не ми е мноо ясен.

- Ама сине, сега тате ще ти го обясни. - примлясква компетентно родителят - Нали знаеш Осми март?

- Да, тате, знам го.

- Е, сине, баш същият е и Хелоуин - пияни вещици обикалят улиците.


Прочетохте ли

Хелоуински костюми за секси мамчета

Последно променена в Сряда, 31 Октомври 2018 08:47
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Винени страсти през юли

Винени страсти през юли

04 Юни, 2020 Кулинарно

Ранно пиле, рано пее

Ранно пиле, рано пее

04 Юни, 2020 Забавно

Филмът "История на пластмасата" безплатно онлайн

Филмът "История на пластмасата…

03 Юни, 2020 Образование

Добрата клюка

Добрата клюка

03 Юни, 2020 Отношения

Моите рестарти

Моите рестарти

03 Юни, 2020 Кариера

Кога да отидем на терапия?

Кога да отидем на терапия?

01 Юни, 2020 Добра форма

Цветовете на детството

Цветовете на детството

01 Юни, 2020 Истории

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам