logomamaninjashop

10 родителски постижения, които трябва да отпразнувате

Родителството открива пред нас безброй възможности и милиони поводи за гордост (и чаша вино). Ето ви 10 причини да повярвате, че сте на пръв път. И не забравяйте да ги отбележите подобаващо, защото са не по-малко значими от първите стъпки, първите думи, първия учебен ден, първото стихче и всички други важни събития, които помним толкова добре.

1. Вие сте оцелели след коликите, първите зъбки, ротавирусите

И сте осъзнали, че не е толкова страшно, дори сте готови за нови подвизи! Нима това не е повод да се гордеете, че вече сте в Клуба на успелите родители? Да, в него членуват примерно 100% от нас, и какво от това?

2. За първи път сте оставили детето на някой, който не сте вие

О, това е първият ви самостоятелен поход в магазин?! Със свободни ръце. Без количка. Без да се налага да сте непрекъснато нащрек. Внимавайте да не изкупите от радост половината магазин. Всъщност – защо не?

3. Проявили сте хладнокръвие по време на детска истерия на публично място

Случва се с всички. Но възможност да се гордеят със себе си имат само най-издръжливите сред нас. Само тези, които са успели да докарат лице на покер играч, да стиснат зъби, без никой да забележи; след това спокойно да изведат ревящото дете от зоната на поражение, да го метнат в количката и стоически да изтърпят сцената до края й. Само те има право да запишат голяма червена точка срещу името си и да изпият една голяма чаша вино.

4. Завели сте детето до спешния кабинет, за да се окаже, че няма нищо притеснително

Рано или късно децата падат от креватчето си, удрят си челото в ръба на масата, разбиват си устата на люлката и т.н и т.н. Вие, естествено, изпадате в паника (особено ако има обилно кървене) и хуквате към Спешното. Там ви казват, че всичко е наред, че децата постоянно го правят. Но вие дълго не можете да забравите този ден. И на детето ще го припомните след време. Но можете да се поздравите – размина се.

 

Прочетохте ли
Стокхолмски синдром

 

9967117 l

 

5. Вие най-сетне сте го отбили

Утре ще ви бъде тъжно, ще ви нападне постлактационната депресия, но сега, в този момент, когато най-сетне успяхте, можете да се отпуснете и да отпразнувате, че вашите гърди отново са ваши.

6. Научили сте го да използва гърне

Да, да, вие, точно вие! С това ангелско търпение, което понесе не само изрисувания с ако килим, но и непрестанното мърморене на бабите. Този успех постигнахте благодарение на вашата целеустременост (можете да си го отбележите в CV-то). Точно вярата ви в крайния резултат и талантът ви на организатор помогнаха на малкия пикльо да усвои това иначе елементарно умение – ходенето на гърне.

На гърнето - за два дни

7. Вие знаете наизуст всичките му любими песнички

Възможно е, по време на този процес, да е пострадало естетическото ви чувство. Възможно е да ви се е наложило един-два пъти да престъпите собствения си музикален вкус (в крайна сметка не подозирахте, че някои произведения са толкова дебилни), но успяхте да научите всички песни за зайчето, кучето, рачето… и останалата фауна. Амин.

Как се отглежда 85-сантиметров терорист

8. Вие „благословихте“ непознатия, който се осмели да коментира поведението на детето ви

По-рано сигурно сте се сдържали. Вероятно дори сте опитвали да отговаряте възпитано. А може би сте се усмихвали? Но в някакъв момент сте осъзнали, че ви е писнало от „дайте го на мене, щом реве“ или от „голямо момче, пък плаче“. И сте се отприщили с пълната си програма.

Я го дайте на мен, щом не слуша!

10911327 10205430967387359 1081177415872999329 o

9. За първи път сте пътешествали заедно

Вероятно спътниците ви са го възприели като инквизиция. Все пак не е лесно да издържиш осемчасов полет с петмесечно бебе. Знае ли човек, може би сте решили да издевателствате над себе си, защото нямате никаква представа какво ви очаква. И затова, когато както и в случая с падането от леглото, всичко свърши добре, можете да се поздравите и да отбележите постижението в списъка си.

10. Върнали сте се на работа след отпуск по майчинство

Много добре знаем колко се притеснявате, че прическата ви не е идеална, че може би някъде по дрехите имате петно от мляко, а в косата - парченце банан. Освен това сте станали поне два часа преди всички останали. И въпреки всичко това сте страхотна! Затова ви подкрепяме и поздравяваме!

Материала подготви Янка Петкова.


Препоръчваме ви още:

Мразя разходките

Не слушайте чужди съвети

Денят се познава от сутринта

 

 

Последно променена в Вторник, 17 Април 2018 13:37

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам