logomamaninjashop

Млъкни и яж каквото ти дават!

Една майка с жестоко чувство за хумор написа изключително забавно писмо до шестте си деца
 

Най-голямото дете на 27-годишната Кречъл Картър е на шест години. Освен че се грижи за симпатичната си орда и любимия мъж, тя води и много популярен блог.

„Когато нищо не се получава, и нищо не е както трябва, единственото, което не се променя, е любовта.“ – философски заключава майката на шест деца. Кречъл признава, че малките и големите неуспехи в живота й са достатъчно много, но не липсват и победи, макар и понякога съвсем незначителни. Да откриеш в гардероба си чисти панталони например е подарък от съдбата.


„Аз съм шумна и непохватна. Харесва ми животът да е изпълнен със смях. Някой ден ще стана радиоводеща и ще разкажа на всички историята на своя живот. А дотогава, благодаря, че се отбихте в моя блог.“ – пише многодетната майка на своя сайт, в който споделя весели истории, съвети как да успееш във всичко и да не се предаваш. Неотдавна Кречъл написа писмо до шестте си деца и го публикува в блога си. Тя е сигурна, че всеки родител би искал да каже същото на своите хлапета, но не го прави, защото ги обича.

 

Мили деца,

Млъкнете, ако обичате! Гласовете ви ме дразнят, имам чувството, че никога няма да мога да ви угодя. Вие сте малки, злобни диктатори, които вземат ужасни решения. После аз трябва да се справям с последствията от вашите действия, докато вие просто продължавате да се занимавате с „важните“ си неща.


Старая се с всички сили, но единственото, което ви вълнува е запасите от шоколадово мляко никога да не свършват. С часове чистя и подреждам, сресвам косите ви, играя с вас на „Монополи“, макар че аз съм факир на „Монополи“. Това означава, че ви позволявам да ме побеждавате. За да правя това, вероятно ви обичам твърде много, нали? А всичко, което се иска от вас, е от време на време да пожелаете да отидете на гости на баба и дядо.

Не, аз не обичам да изрязвам коричките на хляба, за да ви правя сандвичи. Имате си сирене и салата. Чувате ли? Вие сте длъжни да изядете тази салата, цялата. На никого няма да разменям салатата срещу сандвич. Изобщо не ме вълнува, че някой от вас не обичал домати или зелени подправки. Просто изяжте проклетата салата!

Не мисля, че има нещо по-досадно от това да четеш приказка за лека нощ шест пъти поред. Историите за феите са тъпи. Всички ще умрем – някои по-рано, други по-късно. Истинската любов не пада от небето, не можеш да я разпознаеш с един поглед. Бракът е тежък труд. Сигурна съм, че Белоснежка и Рапунцел имат тайни блогове с кървави истории, за това какво им се иска да направят със своите мъже-принцове, които не бързат да се приберат в петък вечер вкъщи. Това няма да го видите във филмче на Дисни.
А на какво прилича това, аз да ви правя паста Болонезе, вие да се натъпчете и цял ден да пърдите? Вкъщи мирише отвратително! Аз мириша отвратително! И, разбира се, точно в такъв момент изненадващо ни идват гости.

Знам, че обичате думата „мама“. Аз също я обичах. Но сега обичам думата „тате“. Кажете заедно с мен: та-те. Не е трудно, дори се изговаря по-лесно от „ма-ма“. Много ми харесва да съм майка. Но още повече ми харесва, когато търсите баща си в три през нощта.

И знаете ли още какво? Спрете да скачате по дивана, точно когато сядам на него с кафето си. Не знам какво толкова ви харесва. Половината ми дрехи са с петна от кафе. Искам поне веднъж да си изпия кафето на спокойствие и по възможност да не е в 4 сутринта.

Казват ми: „оценявай тези моменти“, „не бъди неблагодарна“. Не, аз съм благодарна. По-точно - ще бъда благодарна. Просто днес още не съм успяла да си взема душ. Искам да прекарам 45 минути в банята. Искам да отмия всичко, което сте изливали върху мен, през последните шест години. Искам да изтрия всички петна.

В заключение искам да ви кажа, че вие сте най-ценното, което имам, макар че понякога сте просто едни малки задници. Вие, деца, сте целият ми огромен свят. Такъв е моят избор. Всъщност личи ли да съм имала друг?

Снимки: eightathome

Препоръчваме ви още:

Хотел за майка-бегълки

Не казвай на майка си!
Ужасен ужас 

 

Последно променена в Петък, 03 Ноември 2017 09:31

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам