Из групите на майките

Автор: Дара Рангелова

Майките на София и Майките на Бургас. Пардон, Мамите на Бургас. Все групи за майки, но макар да си приличат, си имат своите специфики. Ето например, Майките на София са луди на тема имуностимулатори. Значи, там майките дават биозин, коластра, алое вера, прополис, зелена енергия, шуслерови соли 3,4,8,19,35 и 68, самбукол,активимун, имуномикс, рибено масло. Само да се внимава, да не са едновременно. Детето като тръгне на детска градина, започвате да давата Капките на Бах за увереност, за да не плаче. Та тези капки са направени като се събира енергията при  разпукване на цвета на билката. Нали си го представихте? Дебнат се разпукващи се цветове, казва "пук" и и се хваща енергията. Това е енергийно-вибрационно лечение с тези капки и детето моментално свиква с детската градина. Обаче нещото, което много се уважава и от Майките на София и от Мамите на Бургас, е ЧЕРЕН БЪЗ. Разбира се, добре е да е набран и направен лично по рецепта от групата. Не си ти, ако не даваш черен бъз.

Мамите на Бургас не са толкова привързани към имуностимулаторите и освен черния бъз, карат на молитви. Киприянови молитви, чисти молитви, най-разнообразни молитви. Тях няма кой да ги бие на тема гледачки. Май е като градско хоби. Сега ще ви кажа къде да ходите, да не попаднете на шарлатани. При тези получаваш това, което искаш, качествена услуга. Фатме от с.Тънково, Тинка от Горно Езерово, Бедрие зад механото, Димитричка от Поморие- тя даже лее куршум и гледа на кафе. Обаче много е важно да знаете, че на бебе до една година не се лее куршум. Може да му се пръсне сърчицето. Само на дрешка може.

Така, ако сте си направили тест за бременност, задължително снимка в групата /няма значение в коя/, за да разберете дали наистина сте бременна. Колкото са по-червени чертите, толкова сте по-бременна. Ако едната е по-бледа, разглобявате теста. След това може да препикаете жаба или поне някоя рукола.

След всичко това сте разбрали, че сте бременна и даже вече сте родили.

Според Мамите на Бургас, бебето може да се подстригва само след като е кръстено. Чувствам се адски тъпо, щото моите деца не са кръстени, пък ги подстригвам.А според Майките на София, на бебето не се прави погача преди 40-ят ден. Нито пък в събота, щото е денят на мъртвите. Чувствам се още по-тъпо, щото на моите деца изобщо не съм правила погача. Очевидно, никаква майка не съм. Ще взема да им почета молитвата от църквата на спагетеното чудовище.

Майчинството е свързано с всякакви рискове. От Майките на София разбрах, че е напълно възможно да се събудиш с изкълчен крак. Ми… ти си спиш, пък той взел, че се изкълчил някак.

Няма как да не спомена и групата Родени през 2016. Там са, как да кажа, малко екстравагантни. Оттам разбрах за бижутата от кърма. Обици, медальончета, дори кръстчета. Да си имаш за спомен от периода на кърмене. Попитах 17-годишния си син как би реагирал, ако му подаря кръстче от кърма, да си спомня мама как го е кърмила. Той каза, че ще побърза да се изнесе.. Понеже аз  отдавна съм минала периода на кърмене, но крача към климактериума и предполагам, че ще ми липсват дните на месечен цикъл, та може да помисля за едно бижу. Като се замисля, това може да се приложи с всякакви телесни течности. Може и с косичка или нокти на бебето. Може и пъпната връв да се вгради или пък защо да не се затварят околоплодни води в шишенце да си го носиш на врата. Спирам, че въображението ми се развихри, да се върнем на кърмата.

В групата Родени през 2016 можете да намерите рецепти с кърма. С нея можете да правите близалки, сладолед, хляб, супа, въобще, използвате я навсякъде вместо мляко. Само не разбрах, ако вкисне, дали може да се направи таратор. Хубаво е и да уведомите гостите, все пак.

Общото между всички групи е, че всички са луди по фотосесии. На всякаква тема, кръщенета, рождени дни, тикви, неделя, летен ден, Великден, само за деня на будителите май не си правят. Сега е ред на коледните фотосесии, но през Ноември. Задължително от професионален фотограф, в студио, с декор и специално закупени одежди. Представям си като пораснат децата, как ще си сравняват коледните фотосесии. Уви, ние отново нямаме коледна фотосесия. Обещавам обаче тази Коледа да купя на мъжа ми коледен пуловер и да му снимам физиономията.

***************************

А помните ли тази жестока статия на Дара - Какво научих от Майките на София? Предупреждаваме - само за майки с чувство за самоирония.

Ако сте на по-сериозна вълна, може би ще ви хареса Майчинските групи - полезни или вредни?

 

Последно променена в Неделя, 18 Март 2018 11:03
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Женската интуиция

Женската интуиция

25 Сеп, 2019 Забавно

Първият принцип на кавалерството

Първият принцип на кавалерството

24 Сеп, 2019 Татко Калоян

Измама за милиони?

Измама за милиони?

25 Сеп, 2019 Истории

Калояне, как можа, бе?

Калояне, как можа, бе?

07 Окт, 2019 Татко Калоян

За кожата на една готвачка

За кожата на една готвачка

03 Окт, 2019 Забавно

Кучешки истории

Кучешки истории

05 Окт, 2019 Любимци

С тийнейджъри на заколение

С тийнейджъри на заколение

29 Сеп, 2019 Забавно

Банско през есента

Банско през есента

01 Окт, 2019 Развлечения

Мамо, защо?

Мамо, защо?

23 Окт, 2019 Възпитание

В предишния живот съм бил генерал

В предишния живот съм бил генерал

21 Окт, 2019 Татко Калоян

Жена и багаж

Жена и багаж

19 Окт, 2019 Забавно

Прав ли съм? Прав съм!

Прав ли съм? Прав съм!

14 Окт, 2019 Истории

Отвори, неверна жено!

Отвори, неверна жено!

13 Окт, 2019 Забавно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам