logomamaninjashop

Да идва вече тоя понДрелник!

Автор: Траяна Кайракова

Най-хубавото на тая събота беше кафето, после спането. И тъй като се поуспах, както всеки уикенд, кафето отиде до 14 часа по пладня. Голяма грешка, ви казвам, голяма, да не река генерална! Вече ме е напекло, пък вкъщи всичко е на вили и могили, Хирошима и Нагасаки едновременно. Чистенето, което по принцип извършвам преди кафето с приятелки, сега се оказва мисия невъзможна. Целокупният домашен добитък се е излюпил и нетърпеливо изскача из всички прегради на семейния обор. Таман забършеш нейде и някой идва, яде, капе, пуска косми и трохи, тътри копита, заема баня или тоалетна, естествено пили ти по нервите, търси ядене, дрехи, джапанки, пари, ключове и т.н. Идва ти да ги застреляш или най-малкото да ги закачиш на простира за ушите и да чакат, докато ти оближеш идеално кочината, която максимум до час пак е в същото състояние, но ти си с чиста съвест, че поне си опитал да спасиш планетата от глобално замърсяване.

В стаята на #остъйманашеснайсетсъм вече почти не влизам. Това е като да идеш в Икеа или Метро едновременно – влизаш за едно нещо, излизаш с един чувал боклуци, които дори не си знаел, че съществуват. Вярно, че не даваш пари, ама пак е голяма мъка и нерви особено. В тия магазини поне се ориентирам по-лесно. Тук е изключено!

Сетне реших да понаготвя. Завих точно 75 лозови сарми – едните с кайма и ориз, другите с ориз, яйце и сирене. Не знам дали сте яли такива, ама са Обиец. Баба ми ги правеше, сетне майка ми, та сега и аз. Откъде е произходът им идея нямам, щото тук се смесват добруджанки, капанки, заралийки и не знам още какви роди. Схванаха ми се ръцете, получих артрит на дясна ръка и ляв крак, кръстът ми съвсем изщрака и коляното ми изпищя неистово. В туй време, съвсем помежду другото, докато си почивам, забърках кайма за кюфтаци. Постоя, колкото постоя и се започна пържене. Докарах ги до 42 броя. Порядъчно потна и вмирисана си легнах за около 3 часа. Пришките от изгорено хич няма да ги споменавам.

На другия ден метнах перални и сушилни. Не знам за вас, ама у нас всеки хвърля дрехи като за световно. Спрях се на 5 броя. Вярно, че не пера на ръка, нито духам, за да суша, ама все пак някой трябва да ги набута тия дрехи, сетне да ги прехвърли, че и да ги извади, да смени филтър, да долее прах и нататък ви е ясна. Докато си почивам, измих банята и тоалетната. Отнесох различни реплики, че съм стопила фугите с някакъв препарат. Бе аз, ако го знам кой е, направо ще ви дам да пиете, белким спрете да ми изядате ушите!Пак в някакъв промеждутък измих терасата. Сетне оскубах всички треволяци и сухи листа из саксиите. Отказах се да прибирам прането. Това най го мразя, пък и всеки знае къде е кошът, ходи, рови, търси – спасява се. От няколко месеца нямаме и чистачка на входа. Айде и двете площадки да измета и измия, та накрая бях по-жълта и от мумията, дето се завръща. Ако си мислите, че пак не спах по обед, в голяма грешка сте. Ми то, ако не се наспя, де ще му илезе краят?!

Мама пък ще ми идва на гости за премиерата на книгата, ама няма да спи у нас. Демек трябва да изчистя и там, дето ще спи. Айде наново яхвай метлата, парцала и каквото ти дойде на акъля. Пак в промеждутъка, накълцах 3/словом три/ кила тиквички, посолих и оставих да се цедят ли, плющят ли, каквото искат да правят, дорде им дойде времето. Не можах да убедя стогодишната ни баба, че трябва да я изпера и изкъпя, щото мина една година от последните процедури. Каза жената, че в тая зима е абсурд да я изстудявам. Да сме живи и здрави, дето се вика, ама тя направо се е балсамирала според мен. Сетне запържих тикви на умиране. Вредно било пърженето! Вредно, вредно, колко да е вредно? Може да е вредно, ама във фритюрника става бързо, пък ако ще не да е вредно, ами да е извънредно! За ваше успокоение накрая ги отцеждам на кухненска хартия и премахвам всичко вредно! Не ме мислете!

Накрая на всички тия козметични процедури идва щерката и ми пуска един клип.

@skidober

#fypシ #mom #machine #eat #wash #foryou #trending #бг

♬ Originalton - Ivan

Явно някой ме е шпионирал, докато се развявам рошава и с парцал в ръка. Гледайте със звук. Само за уточнение ще кажа, че Гергана в случая не е баща ни. Горкият човечец, като ме видя запенена и страшна, тъй бърже смени чаршафите, че даже не разбрах! За кого иде реч и сами ще се сетите. Не е  и щерката.

Ай да идва тоя пондрелник, да ида на работа, че да си почина!

П.С. Какво ще готвите утре, щото хладилникът пак е станал за боядисване – все е празен и вратата му откачиха от толкоз лопане в него!

Премиерата на първата книга на Траяна ще е на 09.06.2021, ето линк за събитието.

Откъс от първата ѝ книга:

Умирай трудно 2020!

 

 

 

 

Последно променена в Вторник, 08 Юни 2021 10:15

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам