logomamaninjashop

Учениците от 5 до 12 клас онлайн до 31 януари

Учениците от 5 до 12 клас и студентите остават на онлайн обучение до края на януари. Присъствено ще бъдат само практически занятия и изпити, които не могат да се проведат в дигитална среда. 

Те ще могат да извършват практически присъствени дейности и изпити, които не могат да се проведат в електронна среда. Останалите им занятия остават онлайн до 31 януари. 

Ще бъде подготвен списък с конкретно изброените практически занимания, които по изключение ще се извършват присъствено. Предстои да се разгледат различни варианти за възстановяването на класните занятия при по-големите ученици от 5 до 12 клас. Останалите противоепидемични мерки в страната също ще продължат да действат до края на януари.

Това е последното решение от днес на МС. Според математика Лъчезар Томов, се наблюдава повишаване на случаите на коронавирус сред децата. Не е време за разхлабване на ограниченията, а връщането в училище трябва да е съпроводено с много строги мерки, категоричен е той. 

Децата и разпространението на COVID-19

corona 5086496 1280

В помощ на обучението в електронна среда е националната електронна библиотека на учителите, създадена от МОН, свободно достъпна на адрес: e-learn.mon.bg. В платформата има възможност за публикуване и споделяне на авторски обучителни, дидактически и методически материали за работа в електронна среда – видеоуроци, обучителни програми, иновативни методики, тестове, филми, упражнения, занимателна педагогика, презентации и най-вече проекти, които са свързани със самостоятелност при изпълнението в електронна среда. Те може да са изработени самостоятелно или в екип, като е необходимо да съответстват на държавните образователни стандарти и на учебните програми. Авторските материали се разпределят по класове, по тематични направления и по вид на материала – за обучение, за самоподготовка и за изпитване.

Източници: БНР, OFFNews

 

 

 

Последно променена в Вторник, 12 Януари 2021 16:52

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам