Всичко за обучението в чужбина на международното изложение „Световно образование“ в София

Специализирани секции за ранно кандидатстване в Холандия, Великобритания и Германия на 29 и 30 септември 2018 г. в столичния хотел „Маринела“

Когато първият учебен звънец ни „отърси“ от лятното безгрижие, се сещаме за вечно актуалната тема - образование и кариерно планиране. Въпросите, които родителите на малките и пораснали деца често си задават, нямат еднозначен отговор в интернет. Това показва опитът и практиката на най-голямата консултантска образователна компания „Интеграл“ и многобройните посетители на изложенията „Световно образование“, които компанията организира близо две десетилетия в България. Проектът обхваща процесите на консултации, кариерно планиране и информираност за всички възрастови групи.

Есенното издание на „Световно образование“ ще събере на 29 и 30 септември в столичния хотел „Маринела“ представители на над 80 елитни средни училища и университети от цял свят. Професионални консултанти и западни експерти ще проведат срещи и ще отговарят на всички въпроси, свързани с новостите в образованието, промените при приема, новите перспективи и възможности за реализация.

Акцентите са съобразени с промените в образователните процеси в чужбина, които наблюдаваме след Brexit и отразяват поведението на западните образователни системи като част от мерките за бърза и адекватна реакция на променящата се глобална среда.

Великобритания, Холандия или Германия – възможности много, избор – един

„Фокусът в областта на висшето образование в чужбина ще е насочен към големите възможности и шансове, които академичната 2019-2020 година предоставя на българските кандидати.“, коментира Стефка Златева, мениджър „Висше образование“ на „Интеграл“ и дългогодишен консултант на „Световно образование“. Особен важно това изложение ще бъде за учениците от 12 клас, които имат уникалната възможност да започнат образованието си в британски университети след Brexit при равни условия като досегашните. Запазеното държавно финансиране за членове на ЕС и богатото разнообразие от нови и перспективни специалности държи висок интереса към тази най-популярна европейска дестинация за висше образование. За всички кандидати, които желаят да се възползват от тази възможност, на „Световно образование“ ще работи специализиран център за ранно кандидатстване за британски ВУЗ, в които ще се оформят кандидатурите, листите с подходящите университети и ще се дават ценни насоки за успешен прием. За лична среща с българи ще присъстват представители на над 30 елитни британски университета, сред които лондонските топ университети University of Westminster, Goldsmiths, University of London, Royal Holloway, University of London и City, University of London.

 MG 7173 ok

Безплатно подаване на документи за ранно кандидатстване в Холандия

Това ще е акцентът в специализираната секция „Холандия“. Над 10 от най-добрите холандски университети ще посетят изложението за лични срещи с кандидатите, сред тях ще са и българи, които вече се обучават в Страната на лалетата. Холандия се превръща във втора образователна сила в Европа. Заявка за разширяване на влиянието й върху европейския образователен пазар е решението на холандското правителство за втора поредна година да намали таксите за първокурсници с 50%, при което цената на учебната година е 1040 евро.

На „Световно образование“ ще се представи и немската образователна организация Баден Вюртемберг Стъди Гайд, която представлява всичките над 70 университета в областта Баден Вюртемберг, включително и по приложни науки, и академични висши училища. Немскоговорящите ученици ще могат да се срещнат и с представители на 8 австрийски университета. Интернационалната палитра на участниците се допълва от висши училища от Швейцария, Франция, Дания, Гърция и Италия.

Кариерен навигатор – най-новият продукт за личностна оценка на възможностите

Разработен от дългогодишните консултанти на Интеграл специализиран курс „Кариерен навигатор“ е най-новият продукт, който вече привлече вниманието на десетки ученици от 9, 10 и 11 клас. Програмата е разработена на базата на опита при консултиране на българи и обхваща система от тестове, които позволяват на учениците да опознаят истинските си таланти, възможности, умения преди да направят своя избор на специалност.

Като комплексен образователен форум „Световно образование“ обръща особено внимание на децата, които искат да получат диплома за средно образование по западен стандарт, а случаите в дългогодишната практика на кариерните консултанти за отлична реализация са факт.

 MG 7117 ok

Изложението разширява обхвата на участниците, като ще представи в София над 20 от най-добрите европейски училища. Сред участниците са представители на елитната британска група Duke’s, която обединява най-добрите колежи от ранга на Cardiff, Earlscliffe College, Rochester College и Fine Arts College. В програмата са включени и други европейски образователни топ дестинации като Италия, Австрия, Германия и Испания, Ирландия, Шотландия и Белгия.

Възможности за провеждане на изпита за предварителен подбор за английските училища Ukiset и безплатни пробни тестове по английски и математика ще дадат възможност на децата да проверят знанията си. Изложението ще даде насоки и как да се справяме с онлайн тестовете за прием в английските училища, които придобиват масовост и изискват прецизност и бързина.

Посетителите ще научат за първите нови предложения за езикови ваканции в чужбина, като за ранни записвания ще ползват отстъпка от 5%.

Подробности за програмата и участниците и предварителна регистрация – на адрес в интернет www.world-education.eu.


Препоръчваме ви още:

Хитови предложения за езикови ваканции в чужбина

Последно променена в Петък, 28 Септември 2018 09:04
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам