Бела, която пее като ангел

Белослава Костадинова започва да посещава уроци по пеене от 3-годишна възраст. През последните три години неин вокален педагог е певицата Румяна Коцева. На 5 години участва в първия си конкурс и спечелва първата си индивидуална награда. От тогава до сега деветгодишната Бела е спечелила повече от 35 призови отличия от музикални конкурси в България (София, Варна, Велико Търново, Хисаря, Кюстендил, Казанлък, Карлово и др.) и в чужбина (Италия, Малта, Австрия, Грузия, Словения, Босна и Херцеговина). Ако искате да я чуете как пее, можете да посетите детската опера „Лили и вълшебното бисерче” в Софийска опера и балет.

Спомняш ли си първата песничка, която изпя?

Първите песнички, които си спомням, че пеех, са „Злоядото коте” и „Моята бабичка”. С тях се явих и на първия си конкурс. Също и „Зеленчуци, който не яде”.

Имате ли вкъщи любима твоя песен, която обичате най-често да слушате?

Имам много любими песни. Аз слушам песни в youtube, за да си избера коя да науча да пея. Когато си харесам песен, я предлагам на моята учителка Руми и ако тя каже, че е подходяща за мен, започвам да я слушам и пея вкъщи много често. В момента любимата ми песен е Friends.

От кого си наследила този глас?

В нашето семейство никой не се е занимавал с музика и родителите ми са ме записали да посещавам уроци по пеене, без да имат представа, че съм музикална. Не зная от кого съм го наследила.

33126622 10156599048083296 506451402399154176 o

Какво си спомняш от първите си уроци по пеене?

Първите ми уроци по пеене бяха във вокална група. Единствените ми спомени са, че пеехме за разпяване следните думички: „Вчера ме повика Мая с нея да си поиграя, да, да, да”.
Въпреки че вече правим по-трудни разпявания, когато го правя сама в къщи, обичам да си пея за Мая, защото така се казва моята любима играчка-талисман. Това едно плюшено кученце. Мая е винаги с мен, когато имам участия, и докато аз съм на сцената, тя е в чантата на мама.

Разкажи ни за училището си, учителите, приятелите, които имаш там?

Ученичка съм във 2 д клас на 145-то ОУ „ Симеон Радев” в София. Моята любима учителка е госпожа Елка Тодорова, която много обичам. С нея изучаваме не само материала в учебниците, но правим и много интересни проекти и игри. Всички мои съученици са ми приятели.

28423385 10156365696238296 8776549220309556966 o

Кое от всичките ти участия досега ти е най-любимо?

Най-любимото ми участие е в предаването „Пинкови звездици” по телевизия „Пинк” в Белград, Сърбия. Много ми хареса прекрасната сцена, озвучаването, осветлението и хората, които организират това предаване. След всяко изпълнение, журито казва на детето какво му харесва и върху какво трябва да работи, за да започне да пее по- хубаво. В България няма такива конкурси. Освен това там се запознах и с други деца, които обичат да пеят, и станахме приятели.

Разкажи ни за ролята си в детската опера "Лили и вълшебното бисерче".

Лили е малко момиченце, което търси вълшебното бисерче, защото то прави хората по-добри. По-голяма част от действието се развива на морското дъно и Лили се среща с различни морски обитатели като грозната и страшна риба Хрили, медузи, раци, корали и др. Представлението е около 1 час, аз съм на сцената през цялото време. В началото се притеснявах дали ще мога да играя толкова дълго време, но останалите актьори много ми помогнаха и сега дори не усещам как минава представлението. Операта е по приказката на Валери Петров "Пук", музиката е Любомир Денев, а режисьор на спектакъла е Анри Кулев.

16997935 10155246790348296 1044386504856744729 n

Изглежда си момиченце, което се занимава с много неща. Как се забавляваш и си почиваш?

Обичам да играя с моите играчки, най-вече да строя Лего. Аз никога не се уморявам, винаги имам енергия да играя и да измислям бели. Много съм палава и в къщи се шегуваме, че съм кръстена на белята – Бела-Белята! У дома играем на различни игри, някои са измислени от мен, като да намерим съкровището, рисуване със затворени очи. Ние живеем близо до Борисовата градина и когато е хубаво времето, много често ходим там на разходка или в „Коколандия”.

Какво ще правиш през лятото?

Ще продължавам с уроците по пеене и пиано, ще чета книги, ще отида на море и при баба в Казанлък.

***

Голямата творческа биография на малката Бела

През 2017 г. Бела участва в четвъртия сезон на предаването „Пинкови звездици” по Телевизия „Пинк”, Република Сърбия. Тя дебютира успешно, като се класира до четвърти кръг. След прослушване, я приемат в Детския Филхармоничен Хор към Софийската Филхармония и участва в концерта „Коледно матине”, излъчен на Коледа по БНТ 2. През същата година записва първата си авторска песен „Ех, че детство”, по музика на Чавдар Коцев и текст на Румяна Коцева, която е отличена с първо място за нова детска песен на Европейския фестивал за детска песен "Златни Искри" 2017 г., Варна. 
Участва в редица тържествени концерти и благотворителни мероприятия: инициира класа й да се включи в ръчното преписване на Паисиевата "История Славянобългарска" и участва в литературната гостоприемница по представянето на проекта; включва се в тържествени концерти, организирани от читалище „д-р Петър Берон 1926 г.”
Лауреат е на Фондация „Шанс за децата на България” за 2018 г. и член на Клуб 2017 г. на „Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов”.
След кастинг я избират да играе главната роля в детската опера „Лили и вълшебното бисерче”. Премиерата на операта е на 25.02.2017 г. в Софийска опера и балет, когато Бела е на 7 години.


Препоръчваме ви още:

Валерия, която прави икони и обича гимнастиката

Божидар, който ще сбъдне мечтите си

Натали, която мечтае да пътува

 

Последно променена в Понеделник, 25 Юни 2018 18:44
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Не е "все тая"

Не е "все тая"

23 Фев, 2020 Образование

Йоанка Калпазанка

Йоанка Калпазанка

10 Фев, 2020 Забавно

Писмо от зоната

Писмо от зоната

24 Фев, 2020 Истории

Мама пак не стана скиор

Мама пак не стана скиор

31 Ян, 2020 Забавно

52 седмици готвене: Ориз

52 седмици готвене: Ориз

04 Фев, 2020 Кулинарно

Внукът на човекоядката

Внукът на човекоядката

13 Фев, 2020 Истории

Замислете се, момчета

Замислете се, момчета

10 Фев, 2020 Отношения

Писмо от зоната

Писмо от зоната

24 Фев, 2020 Истории

Не е "все тая"

Не е "все тая"

23 Фев, 2020 Образование

52 седмици готвене: Задушаване

52 седмици готвене: Задушаване

17 Фев, 2020 Кулинарно

На море в Гърция

На море в Гърция

17 Фев, 2020 Развлечения

Внукът на човекоядката

Внукът на човекоядката

13 Фев, 2020 Истории

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам