logomamaninjashop

Надежда в мола - вие питате, специалистите отговарят - 14 здравни теми

  • 28 Дек, 2022

Тази година отделих доста време за едно занимание, съвсем ново за мен – бях модератор на здравен подкаст, в който интервюирах лекари по различни актуални медицински теми. Признавам си, че когато се захванах с това, бях колкото ентусиазирана, толкова и притеснена. Може би и ми личи, вие ще кажете. Така или иначе, това се оказа интересно за мен и полезно за аудиторията и съм много благодарна на МБАЛ „Надежда“ за поканата и доверието.

Подкастът се казва „Надежда в мола – вие питате, специалистите отговарят“. Всички теми са строго специализирани, лекарите са водещи специалисти в областта си, но информацията в тях е поднесена на съвсем разбираем език. Всъщност мисля, че и затова поканиха човек като мен, който не е медицинско лице, и съответно ако нещо не е съвсем разбираемо за слушателите, ще дълбае, докато му се изясни.

Това е линк за подкаста в спотифай, а ето и линк за видеата във фейсбук:

Отдолу ще намерите списък с темите.

Митове и реалности на пренаталната диагностика - с д-р Кристина Чачева – ръководител на отделението по Пренатална диагностика и терапия и водещ за България специалист по пренатална медицина, и д-р Марина Михова – специалист по пренатална медицина с дългогодишен опит, част от екипа на д-р Чачева, който извършва високоспециализираните вътреутробни операции в „Надежда“

Анализ на стойката и походката – с  д-р Василис Фурлакис – специалист ортопед с над 20-годишен опит в диагностиката и неоперативно лечение на ортопедични проблеми при деца и възрастни, в това число и при бременни и кърмещи жени.

Грижа за стомашно-чревния тракт с д-р Александър Маринов – гастроентеролог с богат опит в областта на профилактиката, диагостиката и лечението на заболяванията на стомашно-чревния тракт, превенция на усложненията от затлъстяването и др.

Всичко за хематологичните заболявания с д-р Камелия Милчева – клиничен хематолог с професионални интереси в областта на трансплантацията на стволови клетки, хематологията на бременността и имунохематологията.

Физиотерапия и рехабилитация с  д-р Кристина Павлова – водещ специалист по физикална медицина.

Гестационен диабет с д-р Светлана Хедер, специалист ендокринолог, който работи активно в областта на репродуктивната ендокринология, болестите на щитовидната жлеза, диабетологията.

Всичко за прееклампсията с доц. Красимира Христова, кардиолог с над 25 години опит.

Психология, емоционална интелигентност и психично здраве – с д-р Велислава Донкина - клиничен психолог и доктор по психология, ръководител на Центъра по психоанализа и медицина, който болница "Надежда" създаде, като интегрална част от грижата за своите пациенти, по модела на съвременната болнична практика по света

Всичко за проследяването на бременността с д-р Анатолий Кръстев - ръководител на отделението по Акушерство и гинекология в МБАЛ "Надежда"

Отделителната система при децата с д-р Стефка Янкова и д-р Галя Златанова – детски нефролози и педиатри

Инвитро емоциите с Траянка Григорова, клиничен психолог и психотерапевт и Мая Игнатова, психолог

Грижа за кожата през лятото в различните възрасти с д-р Румяна Тодорова – дерматолог

Венозните заболявания на долните крайници с д-р Масларов,  съдов хирург.

Всичко за инконтиненцията с д-р Десислава Станева и д-р Мирослава Генадиева - акушер – гинеколози. Д-р Станева работи и в областта на естетичната гинекология с различни манипулации, които водят до подобряване на интимното здраве при жената.

Надявам се да съм била полезна и от сърце ви желая здраве през новата 2023 година.

Последно променена в Четвъртък, 29 Декември 2022 09:25

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам