Една година история на фондация „За Нашите Деца“ вече и на хартия

2017-а година беше бележита за фондацията – бяха променени стотици детски съдби с пълен набор от услуги, а в края й „За Нашите Деца“ отбеляза своята 25-а годишнина. Историята от изминалата година вече е в достъпна за всеки формаКои са ключовите дейности в нея?

Услугите

За поредна година Фондацията използва най-голямата си сила – работата в синхрон на широка палитра от качествени социални и интегрирани услуги за деца в ранна възраст (0-7 г.) и техните семейства. Ето малка част от това, което беше направено, за да се реализира една мечта – всяко дете в България да живее и да се развива в семейство: 

Превенция за предотвратяване на изоставянето

Ключова се оказва най-спешната намеса, при която майката иска да изостави детето си още в родилно отделение. Опитът на екипа показва, че навременната семейна подкрепа е много важна за преодоляване на риска от раздяла. През 2017-а беше изключително позитивно приета създадената в Пловдив група за подкрепа на семействата на роднини и близки, които отглеждат деца, лишени от родителска грижа, със специалисти на „За Нашите Деца“. В защитено пространство, всеки месец, те споделят трудности и успехи, проблемни ситуации и варианти за разрешаването им.

 „Детска къща“ – семейна топлина и уют за най-малките

През изминалата година Детската къща предостави временен семеен подслон на 13 бебета, лишени от родителска грижа, за които към момента са изчерпани възможностите за връщане в родното семейство, при близки и роднини, в осиновително или приемно семейство. Там екип от специалисти се грижи за пълноценното им индивидуално израстване и развитие.

Приемната грижа – най-добрата временна грижа за деца без родители и близки

През 2017-а година Центърът по приемна грижа се утвърди като предоставящ най-пълен пакет от услуги за развитие на приемната грижа в България. Едно от предимствата му е възможността 32 приемни семейства да посещават групи за подкрепа и обучения за повишаване на квалификацията.

Влияние на фондация „За Нашите Деца“ върху политиките за деца в България

Резултатите от първото по рода си мащабно национално изследване на ранното детско развитие, проведено през 2017-а г. показаха, че са необходими сериозни подобрения в работата на здравната, образователната и социалната системи и ключовата необходимост от приемане на единна национална стратегия за ранното детско развитие. Екипът се включи активно в изготвянето на нов Закон за социалните услуги и на няколко поднормативни документа в сферата на социалните услуги. Активното членство в международни и национални мрежи и граждански обединения допринесе за по-ефективното застъпничество на мрежите и за увеличаване на чуваемостта на посланията, както в България, така и на европейско ниво.

Godishen Doklad 2017 FondatsiaZaNashiteDetsa

2017-а под знака на 25-ата годишнина на „За Нашите Деца“

Началото бе поставено с празник в Деня на детето, когато беше открита и площадка, адаптирана за деца с увреждания, а през есента в компанията на приятели, съмишленици и деца годишнината беше чествана с голям празник в Южния парк.

За осма поредна година се състоя и най-голямото събитие на фондацията „Вечер на добродетелите“, което набра над 160 000 лв. Организаторите събраха под един покрив над 400 гости - дипломати, представители на държавната и местна власти, на социално отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, партньори и дарители на фондацията.

С много труд, върхове и спадове, натрупан опит, но най-важното - с хиляди променени детски съдби отминаха 25 години от създаването на фондация „За Нашите Деца“. В следващите 25 екипът мечтае не само да спасява децата от институциите и да предоставя покрив над главите им, но и да стимулира развитието им още от първия ден. Защото вярва, че първите три години от живота на всяко дете са жизненоважни за неговото успешно и пълноценно развитие.


Препоръчваме ви още:

Малки музикални таланти в подкрепа на Фондация "За Нашите Деца"

Последно променена в Четвъртък, 28 Юни 2018 21:01
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Женската интуиция

Женската интуиция

25 Сеп, 2019 Забавно

Първият принцип на кавалерството

Първият принцип на кавалерството

24 Сеп, 2019 Татко Калоян

Много обичам септември

Много обичам септември

17 Сеп, 2019 Татко Калоян

Измама за милиони?

Измама за милиони?

25 Сеп, 2019 Истории

Аз и Мара

Аз и Мара

22 Сеп, 2019 Забавно

Най-прекрасният град

Най-прекрасният град

21 Сеп, 2019 Развлечения

За кожата на една готвачка

За кожата на една готвачка

03 Окт, 2019 Забавно

Калояне, как можа, бе?

Калояне, как можа, бе?

07 Окт, 2019 Татко Калоян

Прав ли съм? Прав съм!

Прав ли съм? Прав съм!

14 Окт, 2019 Истории

Отвори, неверна жено!

Отвори, неверна жено!

13 Окт, 2019 Забавно

Ужасна майка

Ужасна майка

12 Окт, 2019 Блог

Гласувайте за Надя

Гласувайте за Надя

07 Окт, 2019 Забавно

Калояне, как можа, бе?

Калояне, как можа, бе?

07 Окт, 2019 Татко Калоян

Кучешки истории

Кучешки истории

05 Окт, 2019 Любимци

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам