logomamaninjashop

„Шарена плетеница“ – фестивалът, който топли бездомните

За втора поредна година, в столицата се провежда най-топлият фестивал Шарена плетеница. Целта му е да разпространи, подкрепи и развие един от най-българските занаяти – плетенето. От днес (10.11.) до неделя (12.11.) в Park Center Sofia (до хотел Хемус) можете да закупите великолепни плетива от благотворителния базар и да участвате в уъркшоповете, които представят различни техники на плетене.

Организатор е фондация Има начин, която със своята благотворителна кампания Изплети топлина е стоплила над 5000 хора останали без дом.


В дните на фестивала можете да участвате в работилници, водени от най-добрите лектори в страната. Те ще ви разкрият тайните на различни техники за плетене и творене.

Платените уъркшопове ви гарантират място, материали (прежда и игли), нови умения. Повече за тях вижте в програмата на събитието.

В отворената част на фестивала са предвидени безплатни работилници по плетене за деца и родители.

От щандовете с красиви плетива можете да купите подарък за предстоящите коледни празници, както и да се запознаете с авторите на изделията.

Със събраните средства се закупуват материали, от които доброволците от "Изплети топлина" създават шалове, шапки ръкавици, играчки за бездомни хора и изоставени деца. Как можете да станете един от тях вижте тук.

Препоръчваме ви още:


Малки чудеса
Майката на детската площадка
"Избери, за да помогнеш" - кампания за деца с трудности в развитието

Последно променена в Петък, 10 Ноември 2017 13:07

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам