logomamaninjashop

Незрящи актьори в кампания срещу глаукомата

През 2017 г. Сдружение „Пациентска организация „Глаукома“ и Институт за здравно образование реализираха съвместно най-мащабната досега кампания за ранна диагностика на глаукомата. Това очно заболяване причинява необратима слепота и навременното му откриване е от изключителна важност както за всеки от нас, така и за цялото общество и икономиката на страната ни. Мотото на кампанията е „Слънцето е за всички”. Благодарение безкористното съдействие на изявени офталмолози, бяха проведени разяснителни лекции за болестта глаукома с около 1200 жители в над 20 населени места. Организирани бяха безплатни прегледи за над 2000 души, които получиха шанс да запазят зрението, работата и радостта си от живота.
Image1

Финал на тазгодишната кампания е постановката „Сянката на моята душа“. „Невиждан театър” е трупа от незрящи актьори, а техният спектакъл със сигурност ще се помни дълго. Постановката е уникална не само за българското, а и за световното театрално изкуство. Затова получи и подкрепата на Народен театър „Иван Вазов”, който предостави своята Голяма сцена. Незрящите актьори не будят съжаление - те вдъхват респект и вяра в безграничните човешки възможности! Спектакълът се играе с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат разпределени за издръжка на трупата незрящи актьори и за покупка на специализирана апаратура за ранна диагностика на глаукома. Представлението е на 30 октомври от 19 часа.
Image3

Можете да заявите своите билети, чрез електронната поща на Институт за здравно образование: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и да подкрепите кампанията с парично дарение на следната банкова сметка:

ВАМ BG90BUlB98881049740200

ВГ BUBBGSF СибанкАД титуляр: Фондация „Институт за здравно образование“, основание: Зрение

Билети можете да закупите онлайн, чрез сайта на Народен театър „Иван Вазов", „Сянката на моята душа“, както и на касите на театъра. 

Препоръчваме ви още:

Когато любовта наистина не вижда 
Ерготерапията - професия от бъдещето 
Майки, за които няма празници

Последно променена в Четвъртък, 26 Октомври 2017 09:55

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам