Кулинарно

Автор: Тамара Чакърова Майката на Катерина изсипа кус-куса в голяма овална керамична чиния – „мафарада”. Взе малката каничка с вода, подсоли я с една голяма лъжица сол, разбърка я, и я изля бавно върху него. Ръцете й се задвижиха сръчно – дланите й заразтриваха нежно дребните зрънца с овални движения.…
Кремена е наистина усмихната жена. Освен това е редактор, кулинар с въображение и „ароматно“ като подправките, които обича, чувство за хумор. Точно любимият ни тип събеседник. В нейния блог cookwithasmile - Да готвим с усмивка - можете да намерите изкусни рецепти с риба и месо, засукани пити и баници, прелъстителни десерти.…
Тамара е истински кулинарен пътешественик и любим наш блогър. Представяме ви една от забавните й истории в Рим, която завършва с рецепта за пица с рикота, пипер и манатарки. Преди години, попадайки в Италия, се прехласнах по едно кулинарно предаване на известната италианска водеща Антонела Клеричи. Следях кулинарните дуели и…
Лучия Райчева е завършила Компютърни медийни технологии, има придобити сертификационни курсове към The Interaction Design Foundation. Професионално се занимава с UI/UX дизайн на интерфейси в уеб. Има куп интереси, но най-много време отделя на снимането на храна и опитването на разнообразни ястия вкъщи и в ресторанти. Обича да спортува, да…
Великден отминава, а вие разполагате с прилично количество сварени яйца. Освен стандартното руло Стефани и яйчна салата с майонеза, може да приготвим и някои по-различни предястия с тях. Ето три интересни идеи. Яйца с гъби Продукти: шест яйца 200 г мариновани гъби 1 глава лук 6 орехови ядки връзка магданоз…
Ако не сте успели да направите това в Страстния четвъртък, може би сте спечелили, защото можете да се възползвате от оригиналните идеи на Бианка Йовчева. Какъв е човекът, който стои зад блога Вкусно с Бети?   Обичам да готвя, да отглеждам цветя и билки, да рисувам, да снимам, да прекарвам…
Рецепти за козунаци има стотици навсякъде в интернет. Но въпреки че ги спазваме стриктно, козунакът не винаги се получава като на картинката. Затова помолихме Илиян Димитров, който вече ни е гостувал, да сподели за нашите читатели тънкостите, за да се получи вкусен, пухкав козунак на конци. Надяваме се да сме ви полезни,…
Страстният четвъртък е денят за чистене на дома, човека и на душата. Това е времето и за боядисване на яйцата – най-красивият великденски символ. Струва си да отделим повече време на този ритуал. Полезни съвети За да получите равномерно и плътно боядисани яйца е добре преди да ги сложите да…
Това безспорно е най-вкусният конкурс, който сме организирали до момента! Бяхме вдъхновени от книгата на Илиян Димитров „Сезонна кухня“, на издателство СофтПрес. Покрай нея се запознахме се с един талантлив мъж, татко, кулинар и установихме, че читателите ни са виртуози в кухнята. Както обещахме, споделяме с вас рецептите, които получихме. Ето…
Илиян е завършил Стопанска Академия в Свищов, със специалност „Финанси“, профил: „Банково дело“. Работи като главен експерт по корпоративно развитие към Българска Фондова Борса – София АД. Баща на 6-годишната Божидара и 5-годишния Николай. Казват, че хубавата храна създава приятелства, надяваме се да е така, защото ни срещна с много…
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Жената, която направи дом

Жената, която направи дом

16 Юни, 2019 Отношения

Имало едно време...

Имало едно време...

15 Юни, 2019 Истории

Къде е мястото на децата?

Къде е мястото на децата?

14 Юни, 2019 Възпитание

Не убивайте Моцарт

Не убивайте Моцарт

14 Юни, 2019 Възпитание

Нашето доброволческо лято

Нашето доброволческо лято

13 Юни, 2019 Развлечения

Дневник на котарака-беглец

Дневник на котарака-беглец

12 Юни, 2019 Забавно

За правата и хората

За правата и хората

12 Юни, 2019 Истории

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам