logomamaninjashop

Малка градска градинка

Автор: Мария Пеева

Преди две години сбъднахме една стара мечта и се сдобихме с къща на село. С хубавото се свиква бързо, затова и ние бързо се научихме да живеем на двора. За едно лято постигнахме много - засадихме плодни дръвчета, изчистихме плевелите, подравнихме храсти, окастрихме старите дървета, прекарахме напоителна система. Тази пролет трябваше да минем на ново ниво и да се захванем с истинска зеленчукова градинка. 

В нашето семейство много обичаме да планираме, това е огромна част от удоволствието да постигаш нови успехи. Планирахме си градината с внимание и грижа, обмислихме всеки детайл, сдобихме се с книги и наръчници. Можете да си представите разочарованието ни, когато се оказа, че заради изолацията няма да можем да пътуваме, ще изпуснем сезона и хубавата ни градинка ще се отложи чак за другата пролет.

Решихме обаче, че вместо да оплакваме ситуация, която не можем да променим, по-добре да се огледаме и да направим нещо хубаво и конструктивно около себе си. А у дома винаги има какво да се прави, нали така? За няколко дни подредихме килери и шкафове, направихме пролетно почистване, освободихме се от излишни дрехи и вещи (скоро ще ви разкажа и за това). Но продължи да ни гложди желанието да си заровим пръстите в земята, да ги изцапаме с почва и да се почувстваме истински градинари. Затова се заехме да си направим малка градска градинка на верандата. Тя е с размерите на тераса, а се получи толкова приятен кът, че не само аз се пренесох да работя там при хубаво време, но и децата излизат да си карат учебните часове навън.

Ето как освежихме малката си градинка:

1. Почистихме основно, изнесохме старите и непотребни вещи.

2. Прибрахме в удобна голяма кутия предметите, които използваме навън - топки, саксии, инструменти, лейки.

Кутия

Алекс успя сам да сглоби кутията

3. Посадихме пролетни цветя в няколко сандъчета и саксии.

4. Една практична покривка за открито прикри малките недостатъци на масата. 

маса

5. Посадихме луковици с есенни цветя, за да имаме красива атмосфера и наесен.

А най-хубавото е, че не сме приключили с градинката и отново имаме какво да планираме. Следващата стъпка е да посадя подправки, които ще подредя на декоративната стълбичка. Може да нямам истинска зеленчукова градина тази година, но ще си имам поне аромата й.

Обичам да ми е хубаво, но май повече обичам процеса, в който си го правим хубаво.

Покажете и вашите градски градинки.

Ето и други истории от рубриката #вкъществуване по идея на ЛИДЛ, където споделям нашите идеи за добър живот у дома по време на социалната изолация. В следващите седмици при тях може да откриете и още интересни идеи за градина. 

Как работим у дома

Как играем у дома 

Как спортуваме у дома 

Как се забавляваме у дома

Последно променена в Четвъртък, 07 Май 2020 10:23

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам