logomamaninjashop

Милото

Автор: Мария Пеева

Милото се появи у дома след две години колебание искаме ли го, или не. 

Може би нямаше и да се престраша, ако не се бяха обадили едни хора да кажат - предлагаме ви да пробвате нещо ново и да напишете после ревю, ако ви хареса. “А ако не ми хареса?”, попитах. Те се засмяха. “Вие го пробвайте, пък после ще си говорим.” 

Милото всъщност е едно роботче. Ей такова едно кръгличко, дребно, жужащо, с очички. Носи гръмкото име Miele Scout RX2 Home Vision. “Миеле? Обичам Миеле! Имам гладачна система и прахосмукачка.” възкликнах. “Всъщност се произнася Миле”, ме поправиха отсреща строго. И от “Миле” веднага го прекръстихме на Милото, както може да се досетите. 

Та да ви разкажа за Милото. 

За роботи-прахосмукачки много съм чела и много съм се чудила. Не е малка инвестиция, а вече имам скъпа прахосмукачка, имам и жена, която помага за почистването. “За какво ни е, Меро?” - убеждаваше ме мъжът ми, у когото вродената любов към реда и чистотата (прякорът му у дома е Монк) се бореше със също толкова вродената спестовност. “Нали си имаме Ванчето? Какво ще прави тя с този робот? Да не вземе да обикаля от стая в стая и да го разнася? Не, нямаме нужда от още една скъпа машина.” И аз се разколебавах. От една страна ми харесваше идеята да пуснеш роботчето да щъка из къщи и да обира боклучките и космите всеки ден, че даже и по два пъти. От друга се чудих наистина ли върши работа това чудо, или хората, които вече са си купили, нарочно казват така, защото им е неудобно да си признаят, че напразно са си дали парите.  

Затова и ревюто дойде като идеална възможност да го изпробвам. И какво да ви кажа - има защо да го хвалят.

Милото е вълшебна работа. То бива интелигентност, ама неговото е чак прекалено. Гледаш го едно такова извънземно, черничко, обличко, като аксесоар от някой фантастичен филм. А като го пуснеш, и то започва да вършее от край до край из цялата къща и каквито и капани да му залагаш, не се плаши, само те погледне с тия ми ти роботски очички изпод вежди и продължава.

67182610 356341251968280 2291752394041589760 n

Бобчо се крие от страшния робот :) За жалост, на втория ден му мина страхът, иначе много се забавлявахме за сметка на детето.

Големият ми син ми казва “бот” и явно има защо. Чак на третия ден разбрах, че това чудо може да се управлява и чрез телефона освен с дистанционното. И може дори да не съм вкъщи, но по телефона да го управлявам отдалеч. Така и не стигнах до там да си инсталирам приложението, защото и без него вече се чувствам като в света на бъдещето и всеки миг очаквам Милото да ми заговори. А то говори всъщност, ама с екранче. Казва ми кога мустачките му са се оплели с косми, кога трябва да го почистя, кога му наближава време да се зареди. Може би дори ме ругае наум, когато дългите ми косми се заплетат в четките му. Като цяло ме търпи обаче и вярно върви след всички нас и почиства мизериите ни. И като приключи работа, сам-самичко отива да се зарежда.

Освен това с него сме страшна комбина. Къщата ни на село е голяма, обикновено ми отнема доста време да я вкарам в ред, а там нямам помощница. Но си замъкнах Милото. Пуснах го роботчето да излиже пода, през това време свърших останалото - бани, стълби и т.н. По стълбите не мога да го пусна, там използвам обикновена прахосмукачка. Изобщо важно е да се знае, че при всичката огромна работа, която Милото върши, е добре у дома да има и друга прахосмукачка, най-малкото паяжините да си обере човек. (Другият вариант е да си вземете гущерче, от опит ви казвам, че те също почистват паяжини много ефикасно). 

Но да се върнем на Милото. В началото се тревожех, че може да падне по стълбите, но както казах вече, то не е вчерашно, стига до ръба, завърта се два-три пъти над празното пространство и някак разбира, че натам не може и се връща обратно. Иначе по ъглите се завира, под диваните щъка, катери се по ниските прагчета на баните. 

Първия път, когато влезе под масата, бях сигурна, че ще се заклещи под столовете. Но то хитра машинка, намира си пътя. А отгоре на това и се пази. Лошото е само, че момчетата се опитват да мързелуват покрай него.

- Прибери си играчките. - казвам на Алекс.

- Е, Милото не може ли да ги прибере вместо мен?

- Ами, питай го.

 Чак толкова не може, макар че Алекс дълго му се моли. Но може да прави куп други неща, както видяхте на видеото. Включително и за миг да "види" и обере трохите от бисквити, които някой малък палавник ("мамо, котката беше") разсипа на пода.

И понеже все пак това е ревю и не мога само да ви разказвам колко съм възхитена от Милото, ще напиша важните технически неща, защото вие не сте “ботове” като мен и най-вероятно ще ги разберете.

Miele Scout RX2 може да се похвали с:

  •  4-степенна почистваща система с четчици за ъглите и силен вакуум
  • Предни камери и сензори за по-добра навигация из дома
  • 3Д смарт навигация, която го праща до базата му през всякакви препятствия
  • 7 инфрачервени сензора отзад и 3 отдолу, за да пази мебелите
  • ХЕПА+ филтър
  • Награди за дизайн и иновативност
  • 2 години гаранция

 

Какво може Miele Scout RX2 Home Vision?

  • Да се контролира мобилно и дистанционно от и извън дома
  • Да се настрои за работа в определени часове
  • Да направи прецизна карта за почистване
  • Да работи 60 минути без прекъсване
  • Да се върне на базата си за зареждане
  • Да се катери по дебели килими и ниски прагчета
  • Да почисти всичките ъгли 
  • Да избягва препятствия, които могат да го повредят
  • Лесен за поддръжка

 

Какво не може?

  • Да почиства стълби и тавани
  • Да изкачва високи прагове
  • Да мие пода и прозорците
  • Не замества стандартната прахосмукачка

 

Общо-взето ако откривам някакъв недостатък на Милото, това е единствено цената. Но Miele винаги са били висок клас уреди. Обаче използваш ли ги веднъж, разликата е толкова очевидна, че следващия път не се колебаеш много. В крайна сметка с това ревю си направих много лоша услуга, защото сега с болка в сърцето ще върна Милото обратно и ще си поръчам неговия брат-близнак. Вече съм зарибена.

Препоръчваме ви още: 

Добре дошли в клуба на идеалните майки

Последно променена в Понеделник, 12 Август 2019 10:11

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам