logomamaninjashop

Проблеми при почистването на банята

Автор: Весела Бахчеванова

В процеса на работа се убедих, че домакините най-често имат проблем с почистването на банята. Това са основните оплаквания на нашите клиенти, но с тези няколко съвета тя ще изглежда като нова.

1. "По завесата за душ има плесен."

Измийте я с разтвор на белина. Душ завесата се чисти трудно, защото е голяма и тежка. Да се отървете от плесента, особено когато е влажно, може да бъде особено предизвикателство. Ето едно решение, което е бързо, лесно и евтино: Налейте 3-4 литра топла вода и 1 чаша белина в пластмасова кофа. С голяма гъба почистете завесата без да я сваляте и плесента ще изчезне. Можете също така да свалите завесата и да я изперете в пералнята на по-щадяща програма, като сложите отново белина.

2. "Моите месингови повърхности изглеждат захабени."

Почистете ги със сода за хляб и лимонов сок. Не бързайте да си купите скъп препарат за месинг. Спестете време и пари, като направите паста с еднакви количества сода за хляб и лимонов сок. Потопете стара четка за зъби в микса и леко изтъркайте телата. Разтворът се оставя да изсъхне за няколко минути и след това се полира с чиста кърпа. Те ще изглеждат съвсем като нови.

3. "Ръбовете на мивката и крановете в моята баня са трудни за почистване."

Използвайте стара четка за зъби. Тя е перфектното средство за пестене на време. Просто напръскайте повърхностите с препарат и с енергични движения изкарайте насъбралата се мръсотия, след което почистете с кърпа.

20180505 ok

4. "Мразя онези минерални отлагания на кранчето ми за баня."

Премахнете ги с бял оцет. Никой не харесва корави бели отлагания по кранчетата. Опитайте това лесно решение: Преди да си легнете, отидете в кухнята си за бутилка бял оцет и три хартиени кърпи. Накиснете кърпите в белия оцет и ги обвийте около кранчето като пашкул. Сутринта ги премахнете. Напълнете купа с топла вода и веро. Потопете стара четка за зъби в разтвора и изтъркайте кранчето, за да отстраните всички останали следи от отлаганията.

5. "Стъклените ми врати и огледала са покрити с тънък слой отлагания."

Упоритото минерално натрупване по стъклените врати на душовете не е проблем за няколко обикновени домакински съставки - бял оцет, сода за хляб и сол. Напръскайте оцет на вратите и огледалата и го оставете да подейства за няколко минути. След това направете паста с еднакви количества сол и сода за хляб. Използвайте гъба (четка) за бръснене, за да разтривате тази паста над вратата. След това изплакнете добре.

6. "Моите фуги за баня са покрити с мухъл."

Напръскайте ги с оцет. Просто излейте оцет в съд и със стара четка за зъби изтъркайте мухъла. Или налейте оцет в спрей бутилка, напръскайте фугите и го оставете да подейства за десет минути. Изплакнете с вода и приложете старата четка за зъби, ако е необходимо. Белината също е много ефективна при отстраняване на плесен от плочките. Напълнете спрей бутилка с еднакви части от белина и вода. Напръскайте фугите, оставете ги да подействат няколко минути, а след това ги избършете с чист бял памучен плат.

Весела Бахчеванова е нашият експерт по грижите за дома. Още професионални съвети можете да намерите в сайта на iHelpi  или на фейсбук страницата.


Препоръчваме ви още:

Какво да не забравяме при пролетното почистване

Основно почистване - какво да не пропуснем

Как да почистим хладилника в дълбочина

Последно променена в Вторник, 29 Май 2018 08:44
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Винени страсти през юли

Винени страсти през юли

04 Юни, 2020 Кулинарно

Ранно пиле, рано пее

Ранно пиле, рано пее

04 Юни, 2020 Забавно

Филмът "История на пластмасата" безплатно онлайн

Филмът "История на пластмасата…

03 Юни, 2020 Образование

Добрата клюка

Добрата клюка

03 Юни, 2020 Отношения

Моите рестарти

Моите рестарти

03 Юни, 2020 Кариера

Кога да отидем на терапия?

Кога да отидем на терапия?

01 Юни, 2020 Добра форма

Цветовете на детството

Цветовете на детството

01 Юни, 2020 Истории

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам