"Градът" на Дийн Кунц - суинг и съспенс

Автор: Мария Пеева

Широкоразпространена заблуда е, че ние, кротките домакини четем чиклит и любовни романи. Нищо подобно. Повечето жени около мен са върли фенки на трилъри, кримки, фентъзи, хорър и само тук-таме се откроява някоя търсеща душа, увлечена в езотерика и романи за автопомощ. Но както съм си признавала вече, мен определено ме влекат най-вече трилъри и кримки, така че си позволявам да дам едно съвсем компетентно читателско мнение за новия роман на Кунц „Градът“.

Дийн Кунц, макар и сред най-известните автори на бестселъри, е толкова плодотворен, че понякога чак прекалява. Някои от творбите му и най-запаленият читател може просто да подмине и няма да е чак такава голяма загуба.

Не е такъв обаче случаят с „Градът“. Този роман ще погълнете за една-две нощи с всичките му близо 500 страници. И ще обикнете и града, и историята "за загуби, и за надежди, и за онази необичайност, която подплатява повърхностните напрежения на ежедневието и чиито дълбини никой не познава".

Джоуна Кърк ни я разказва след много години и ни помита с нея като ураган. 8-годишният хлапак е внук на пианист, син на певица и отсъстващ, объркан баща; дете, което тепърва открива себе си и мястото си в света и в музиката, когато в живота му се появява тайнствената мис Пърл, една същинска чернокожа Мери Попинс, само че в зловеща приказка за големи. Атмосферата на града от 1967 г. носи онзи невинен и приятно старомоден дух, сред който повява вятърът на промяната. В необикновеното семейство на Джоуна тя започва, когато майка му изгубва работата си и се налага да се пренесат в дома на дядо му. Малко по малко пред читателя се разкрива живота на това необикновено дете, в който мис Пърл - Перлата идва и си отива, ту наяве, ту в сънищата му – самата душа на Града и могъщ съюзник на малкия Джоуна срещу злото, от което той трябва да спаси невинните жертви.

Някои любители на трилъри подценяват Кунц пред Кинг. Мисля, че с този роман и най-големите фенове на Краля ще го признаят. А за меломаните романът ще е истинска наслада от суинг и съспенс. С едно виртуозно соло на саксофон в „Съседът“ – финалът-предистория, който прави Града още по-загадъчен. :) А Кунц определено е блестящ разказвач. Приятно четене и малко ви завиждам, че започвате отначало!

Книгата е на издателство "Колибри", може да я поръчате и онлайн ето тук. Има и електронно издание.

Последно променена в Четвъртък, 23 Март 2017 20:29
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Превръщам се в майка си!

Превръщам се в майка си!

23 Юни, 2019 Забавно

По пътя

По пътя

22 Юни, 2019 Развлечения

Какво ще вечеряме?

Какво ще вечеряме?

21 Юни, 2019 Забавно

Селски мъки и тревоги

Селски мъки и тревоги

19 Юни, 2019 Забавно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам