logomamaninjashop

Принцеси. Забравени и безизвестни

Издателство "Рибка" открих с "Машина за гушкане", която една приятелка подари на Алекс за рождения му ден. Оттогава ги следя редовно. Този път ме изненадаха много приятно с тази великолепна книжка, която бях нарочила за подарък на една малка красавица, а тя май ще си остане за нас. Алекс рядко се впечатлява от книжки за принцеси... да не кажа никога. Батковците вече успяха да му промият мозъчето кое е "момичешко" и кое - "момчешко". Тази книжка обаче е по-различна. И като илюстрации, и като текст, в нея наистина има нещо вълшебно, изискано и приказно, а в същото време е и много забавна. Алекс определено е младеж с вкус.

Познавате ли принцеса Жабалина? Виждали ли сте някога принцеса Ямевижте?

Засичали ли сте някоя вечер в тъмното Принцесата на нощта?

Случвало ли ви се е да си побъбрите с Луизет Амперсанд, да гледате как танцуват около огъня Рома Мануш или принцеса Фон Финти Флюшка?

Принцеса Четвърт Луна, принцеса Дореми, принцеса Еднодневка Китайска – много от тях са се сврели дълбоко в подземието на някой дворец или нависоко в някоя кула.

Толкова добре са се прикрили, че част от тях дори са забравили кои са.

А те заслужават да бъдат преоткрити.
P2 600x400

Ето събрано в един-единствен том всичко, което знаем за тези принцеси – безизвестни, анонимни или изчезнали.

Дворцови тайни, слухове, изповеди от будоара, омагьосани гори, мистерии, странни домашни любимци – всичко е описано, изрисувано и разбъркано. За теб остава само да поразровиш и да разбулиш света на забравените принцеси.

И кой знае, може пък да откриеш и себе си?
princesi3Шедьовърът на Филип Лешермейер и Ребека Дотремер, на който толкова години се радва целият свят, най-накрая е в България, благодарение на издателство Рибка! Една от емблематичните книги на съвременната детска литература! Удивителни илюстрации, акомпанирани от остроумен и забавен текст.
Редовното разлистване на книгата ще повиши вълшебството в живота ви и е възможно да промени трайно цвета на кръвта ви в синьо. 
P7 600x400

 

Препоръчваме ви още:


Машина за гушкане 
Радко и сребърното цвете 
Джони и малките човечета

Последно променена в Вторник, 17 Април 2018 21:38

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам