logomamaninjashop

Беше Архангелов ден...

Сигурно всички си имаме своя лична история с чудо и ден, на който я празнуваме. Тази ни я изпрати една майка, за която Архангелов ден е специален.

Те бяха две влюбени хлапета. Толкова влюбени, че няколко лета подред им стигаше една пейка, безбройни разговори и целувки и това им стигаше. Все едно имаха целия свят. Там, на тази пейка си обещаха да са заедно, завинаги. Там разбраха, че знаците са навсякъде, за да докажат, че две души са се намерили.

Цели 8 години пo-късно, малко пораснали, но все още деца, решиха, че е време да бъдат семейство. Един прекрасен празник за тях и техните семейства едва беше отшумял, когато един нетолкова внимателен доктор й каза,че бебето ще дойде трудно и сложно, ако дойде изобщо... За нея, 23-годишната беше шок и болка, и ужас, и срутено бъдеще, но имаше него, а той не я предаде. Подкрепи я, успокои я, че има и други начини да бъдат полезни и да дадат любов.

Да, но друго било писано - да попаднеш на лекар, който да не плаши, а да търси решение и да вярваш в чудеса.

Беше Архангеловден, тя си тръгна за пореден път натъжена от лекарския кабинет. Толкова й тежеше,че влезе в малката църквичка и седна на стъпалата. Душата й търсеше отговор. Защо? Попита клисарката има ли свещеник. Искаше й да си поговори с някого. Ще дойде, нека почака, нека се помоли. От сърце. Загуби представа за времето, за мястото и за себе си. После си тръгна, някак й олекна и реши, че е време да приеме фактите, каквито са.

Идваха празници. Най-любимото време от зимата, пълно с обич и споделеност. Елхата им беше малка, но тя я извади. Традиция. Беше първи декември, болеше я глава. Замисли се за датата и нещо я бодна. Пак почти два месеца я пропусна и нищо. Все пак сложи якето и отиде до аптеката. Всеки път последната почти година й беше трудно да го прави и да види отрицателния резултат. Този път си обеща да не плаче.

Но плака, плака от радост, от облекчение, от обич... Видя я в очите му, малко уплашени от неизвестното, а то беше така естествено и прекрасно. Тяхното щастие беше в една допълнителна чертичка.

Година по-късно разбра, че без да знаят, бяха избрали за него име, значещо "Измолена молитва"...

Прочетете и тази прекрасна

История с орех

Последно променена в Петък, 08 Ноември 2019 09:37

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам