logomamaninjashop

Една много специална фотосесия

Фотографката Анджела Форкър е автор на The Precious Baby Project. Този проект е посветен на специалните бебета – родени с различни нарушения, претърпели операции, страдащи от неизлечими заболявания и недъзи.

Форкър разказва, че дълго е мислила над проекта си. Желанието й е снимките да разказват някаква история, да кореспондират със света, да привлекат вниманието към сложната и болезнена тема.

5bd19c6352ba7 0x0

Решава да посвети The Precious Baby Project на семейството на Маделин, момиченце, което умира на 15-ия ден от живота си. Анджела се запознава с родителите й в църква и научава историята им. Точно тя я вдъхновява да се заеме с темата за вродените и хронични заболявания, от които страдат бебетата.

5bd19bfb5acbc 0x0

За да осъществи проекта си Форкър публикува съобщение на стената си, в което казва, че фотосесията, ще бъде безплатна. Благодарение на многото споделяния информацията за идеята на фотографката бързо се разпространява в мрежата. За проекта научават хора, които живеят на хиляди километри от нея и пътуват часове наред, за да се доберат до студиото й.

5bd19c3c1c903 0x0

Анджела споделя, че нейната идея била да използва декори, които могат да бъдат разположени върху хоризонтална плоскост. Прави този избор, защото много от малките участници в проекта не могат да седят или да се движат.

5bd19c4e85279 0x0

До момента в The Precious Baby Project се взели участие 23 деца: деца със синдром на Даун, Едуардс, Goldenhar, Крузон, с различни видове ДЦП, със сърдечно-съдови и белодробни заболявания, с вродена глухота или слепота, с епилепсия и т.н.

За снимките, Анджела, която специализира работа с новородени, използва различен фон, който не само служи за красива рамка на снимката, но и има особен смисъл.

Момиченцето Елис Роуз е с неизлечимо заболяване и няма да живее повече от година. То е снимано като Феята на незабравките в градина от рози – защото приемните му родители споделят, че никога няма да забравят своята малка роза.

screen shot 2018 10 25 at 11 37 45 pm

 Малкият Илайджа, който има тръбичка в трахеята си и е с ортопедична каска, е представен като астронавт. 

5bd19c0d855e4 0x0

Грейсън, който според лекарите никога няма да бъде изписан от интензивното отделение, е сниман с балони, които изобразяват думата Hope (надежда).

5bd19bbeb6070 0x0

„Бях вдъхновена и трогната от любовта и грижата, с която се отнасят родителите към децата си. Въпреки че животът им е много труден, виждах колко радост носят тези деца на родителите си.“ – споделя Анджела.

5bd19bd68fc09 0x0

Нейните снимки са изложени в детски клиники, болници и християнски асоциации. Тя се надява, че проектът ще е в подкрепа на родителите на специални деца и ще покаже на света, че те заслужават да бъдат обичани, лекувани, обгрижвани и имат право на пълноценен живот.

Снимки: The Precious Baby Project


Препоръчваме ви още:

25 снимки, които не би могъл да режисираш

Помощ! Баща ни е фотограф!

Мадона, Клеопатра, Хилъри Клинтън

Последно променена в Петък, 02 Ноември 2018 21:13

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам