logomamaninjashop

Ако майчинството беше торта

Бунми Ладитан е блогър, майка на две деца и, както сама се нарича, "писателка и бърсачка на дупета". Тя публикува в профила си откровен текст, който за няколко дни привлича одобрението на десетки хиляди читатели.

В поста си Ладитан признава, че в дома й е хаос. Три коша бельо чакат реда си, на масата се търкалят пликове от пощата и играчки. В хладилника е пълно с продукти, но вместо да сготви, тя предпочита да поръча пица за вечеря.

„Добрата майка няма да изхарчи 200 долара за продукти, за да поръча пица на следващия ден. Добрата майка би пускала пералнята редовно, за да не се трупа мръсно бельо. Добрата майка би изчистила най-сетне засъхналото петно от плодово мляко върху масичката за кафе.“ – пише тя.

Измъчвана от угризения, тя пита синовете си: „Момчета, вие щастливи ли сте? Добре ли се чувствате?“ По-големият й син отговаря учудено: „А защо да не се чувстваме добре?“

Аз съм мързелива майка

149994 ok

„Възможно ли е всички неща, заради които се проклинам и ненавиждам, да не са толкова важни? Не съм добра домакиня. Но затова пък много хубаво да прегръщам. Умея да слушам. Галя ги, когато са тревожни или не могат да заспят. Ние много се смеем. На тях им е спокойно, чувстват се добре.

Ако можех да сравня майчинството с торта – моята щеше да е невзрачна, но много вкусна.“

Добре дошли в клуба на идеалните майки

189293 okСподеленото от Ладитан напомня на много други откровения, в които жените споделят неудовлетворението си от това, че домът им не е безупречен, че нямат сили да бъдат идеалните майки и домакини. Оказва се, че децата ни могат да бъдат щастливи и в безпорядъка; че понякога (или по-често) вместо тристепенно меню, нямат нищо против да хапнат пица.

Важното е да знаят, че са обичани, да чувстват загрижеността и вниманието на родителите си.

Дните, в които вместо да прочетем книжка, пускаме филмче на децата си; вместо супа им даваме любимата зърнена закуска, се случват на всеки от нас. Просто не всички сме готови да си го признаем.

А вашата торта каква е?


Препоръчваме ви още: 

Майката е длъжна

Трудът е силно прехвален

Когато стана майка, никога няма да...

Наръчник за мултифункционален домакински уред "мама"

Последно променена в Вторник, 29 Май 2018 20:33

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам