logomamaninjashop

Нещо полезно за чувствителна кожа

Автор: Мария Пеева

За съжаление, не всички сме с перфектна кожа. Още от дете всяка зима получавам нещо, което майка ми наричаше “пърши” - зачервени сухи петна по кожата на лицето и неприятно усещане за опъване и сърбене. При мен не са истински лишеи или “пърши”, защото не се дължат на бактериална или гъбична инфекция, но това изобщо не ги прави по-малко досадни. В моя случай е реакция на чувствителната ми кожа към студа, вятъра или дъжда. И днес все още получавам такива раздразнени петна, всеки път когато се разходя на снега. Което няма как да избегна, защото не мога да лиша децата и кучетата от разходки.

408727 2770114165764 124060599 nЕдно време мама ме мажеше с някакви ужасно плътни и тежки бели кремове, които не помагаха трайно и на всичкото отгоре стояха мазно и си личаха. Мога да кажа, че те бяха една от причините зимата да не ми е любим сезон. Преди няколко години, когато бях на дерматоложка заради една бенка, споделих и за този проблем и тя ми препоръча лосион на La Roche-Posay, който определено ми помогна. Оттогава харесах тази марка и вече доста техни продукти се подвизават в шкафчето ми с козметика. Някои от тях са подходящи и за деца с атопична кожа, което доста ме улеснява. 

IMG 9955

Трима от четирите ми момчета, наред със сините очи са наследили и моя тип кожа, както и склонността ми към алергии. Особено изразено е при Коко, който не само се зачервява, но изпитва и болезнен сърбеж. На всичкото отгоре при него се случва и през лятото, когато играе навън и се изпотява, както и напролет от полените. Всеки път, когато излезе да поиграе, се прибира със зачервена и грапава на докосване кожа по бузките, която го дразни и сърби. Пробвах с лосиона, но той се използва веднъж дневно, а и не върви да му го дам в училище, така че след всяко междучасие навън да го използва. Оказа се обаче, че има спасение – La Roche-Posay имат вече и продукт под формата на стик, точно за случаи като нашите. Lipikar Stick AP+ облекчава зачервяването и успокоява опъването и сърбежа веднага, като при това е много малък и компактен. Освен това няма миризма и не изглежда мазен на кожата, всъщност изобщо не личи, така че детето не се притеснява да го използва по много пъти на ден.

25397886 10213383009983454 1081294781 oПрепоръчвам продукта от личен опит и се надявам да е полезен и на вас, както помогна и на нас. Във видеото отдолу може да видите как се нанася и какво представлява. Харесва ми, че дори Алекс, който никак не обича каквато и да е козметика, не протестира срещу него.

Алекс Липикар

 Прочетете и статията ми за Сопола, моя приятел. Това е другият проблем, с който се борим всяка зима.

Статията е със съдействието на La Roche Posay и е част от кампанията им "Точно като порасналите" за насърчаване на децата с атопична кожа да бъдат независими.

Последно променена в Сряда, 23 Май 2018 20:48

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам