logomamaninjashop

Откритията, които правиш, когато станеш баща

С раждането на наследника летоброенето на таткото се разделя на стара (до появата на детето) и нова (след появата на детето) ера. От една страна отговорностите се увеличават главоломно, от друга – животът наистина става по-весел.

Ако жената прави първите си стъпки в майчинството още в родилния дом, за таткото интересните открития предстоят. През първата година той ще трябва да премине курса за млади бащи. Наистина изпитите са ежедневие, но пък "оценките" са толкова сладки!

Сънят е по-голямо удоволствие от секса

Както казва един опитен татко на малък наследник: „Сънят е по-як от секса.“ Докато бебето е на денонощно хранене, 8-те или поне 5-те часа сън са за предпочитане пред вана с Дженифър Лопес.
 bashti2

Бебето е взело твоя "приятен" характер
Всички казват, че това малко беззъбо същество е твое копие. Наслаждавай му се. Това упорито и капризно вампирче ще ти помогне да разбереш колко „кръв“ си изсмукал навремето от своите родители.

bashti3
Ако имаш дъщеря, ти не си баща, ти си татенце
Ти също така си и нейния идеал. Да, своя мъж тя ще избирал по твой образ и подобие. Ще се наложи да се превърнеш в баща за чудо и приказ, за да има все пак твоето малко сладко момиченце шанс да бъде щастлива жена. Сигурно вече си разбрал – не жените променят мъжете, а дъщерите.

bashti4
За дъщеря си ще влезеш и в огъня
Какво толкова да преживяваш за сина си? Той е мъж. Него трябва да научиш да играе футбол, да забива гвоздеи, да работи с фазомера и да приготвя барбекю. А дъщерята... Тя е едно безкрайно преживяване – гледаш я като принцеса, после идва цикълът, после гаджетата… съпругът…

bashti5

Домът е много опасно място
С появата на наследника и най-безобидните места в дома се превръщат в заплаха. Затова 90 % от възпитанието на детето ти се състои в спасяване от евентуални травми. А безопасните места дребосъкът изследва със свои методи – гризане, рисуване, късане, лигавене, хвърляне и тези дейности го поддържат във форма.

bashti6

Малък не значи тих
Макар детето ти да е 50 см, а теглото му да не надвишава 3 кг, то с лекота може да събуди 9-етажна сграда. Дори да изпиеш няколко бири и да си сложиш тапи в ушите, все едно тишината е мираж.

bashti7
Свободно време това е времето, когато детето спи
Да, твоят мъник е суров работодател. Нямаш право на почивни дни, отпуск и дори на болнични. Бъди благодарен, ако успееш да обядваш или да отидеш до тоалетна. Но ти поне ходиш на работа, а майка му упражнява посещение на тоалетната в тандем.

 bashti8


Ти си лошото ченге
Вероятно твоят тригодишен дребосък е истински виртуоз в манипулирането на майка си. Затова на теб се пада ролята на „лошия“. Все пак някой трябва да постави на място малкия диктатор, който върти всички на пръста си.

bashti9
Доброто филмче се гледа 100 пъти
А много доброто – всеки ден, което прави 365 пъти в годината.

bshti10

Ти си велик дипломат
Ако можеш да се договаряш с детето си, ти си готов за дипломатическa кариера. Толкова си убедителен, че можеш да накараш Доналд Тръмп да си боядиса косата черна и да изпее Марсилезата в дует с Мерил Стрийп.

 bestolkovyiy papa 750x535

Ти си конче!
Всеки баща, рано или късно, се превръща в конче. Таткото е най-добрата атракция!

vida press 25.E7065K
Всъщност най-важното, което ще разбереш с появата на детето си е, че щастието вече има нов аромат – на бебешка пудра, мляко и ванилия. Дори да си бил корав циничен мъж, веднъж станал татко, ти си в състояние да се разтопиш в усмивка при вида на спящото бебе. То със сигурност ще те направи по-добър и много по-щастлив човек.

bashti 13

Материала подготви Янка Петкова

Източник и снимки: kolobok.ua
За битието на бащите можете да прочетете и в 25 ценни съвета от един женски татко и Бащи и синове.

Препоръчваме ви Сурова нежност, един великолепен текст на млад баща, който ще ви трогне, усмихне и просълзи едновременно.

 

Последно променена в Сряда, 07 Юни 2017 15:11

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам